Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Felszámolják a marhavágót

Megkezdődött a Soproni Marhavágó Kft. felszámolása. Az üzem további sorsa egyelőre ismeretlen.
Reggel tíz órakor már nem lehetett üres helyet találni a Soproni Marhavágó Kft. előtti parkolóban. Dolgozók sorjáztak a bejárat felé, ám tegnap nem egy szokásos munkanap indult el, hanem a cég felszámolása.

– Kezdődik a „marhavágás" – mormogták egykedvűen maguk elé a berendelt alkalmazottak, mielőtt Mógor Zoltán, a Fővárosi Bíróság által kijelölt felszámolóbiztos a Mátraholding Rt. képviseletében tájékoztatta őket a várható fejleményekről.

A Kisalföldnek azonban a biztos egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, mi lesz a dolgozók és a cég további sorsa. Beszélt viszont egy fiatal hentes, aki elmondta: a dolgozókat már hét elején ajánlott levélben értesítették a felszámolásról. Mindannyian értetlenül állnak az események előtt, mert nekik azt ígérték, november 1-jén megindul az üzemben a július 9. óta szünetelő munka.

Az elbocsátott dolgozók között sok a többgyermekes családapa, akik tanácstalanok. Elgondolni sem tudják, hogy hentesvégzettségükkel a megszűnő üzemből hova vezethet tovább az útjuk, hol nézhetnek ismét munka után.

A felszámolás nagy „pálfordulás" az üzem életében. A Pick Szeged Rt. tulajdonlása alatti időszakot sok munka, létszámbővítés, fizetésemelés jellemezte. Tartott ez egészen idén júniusig, amikor a társaság túladott a közel száz dolgozót foglalkoztató Soproni Marhavágó Kft. százszázalékos üzletrészén.

Akkor a Kisalföld szerette volna kideríteni, ki lett a cég új tulajdonosa, de a volt cégvezető mindezt üzleti titokként kezelte, és arra sem adott választ, mi lesz a húsüzem sorsa. (Információink szerint egy német diszkontáruházlánc vette meg a vágóhíd területének egy részét.) Nyáron Hettlinger János, a marhavágó kft. szakszervezeti főbizalmija még úgy fogalmazott:

„Egyelőre nincs szó arról, hogy a következő hetekben, hónapokban ne lenne munkánk, ezért bizakodóak vagyunk."
Most a végkielégítésre vár Hettlinger János. Érdeklődésünkre elmondta, tegnap vagy hatvanan gyűltek össze a húsüzemben, hogy meghallgassák: felmondanak nekik. A beígért november elsejei vágóhídi munkakezdés helyett munkát kereshet magának a 28 éves fiatalember. Hentesként, kiábrándultan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismerőse ölte meg az eladót

„ Segítsetek, megkéseltek... Az italboltban... alig élek már, félek... küldjetek segítséget...” Ezek voltak a soproni áldozat utolsó szavai szombaton késő este, miután támadója egy nagy erejű szúrással megölte őt. A gyilkosság gyanúsítottját a rendőrség 60 órával később elfogta. A lakosság segítő hozzáállásának is köszönhető, hogy elfogták a 23 éves soproni Sz. Attilát. Tovább olvasom