Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Félsiker a soproni ankéton

A soproni futballért tartottak szurkolói ankétot csütörtökön a Balika vendéglőben.

Zuhogó esőben átázva érkeztek a focirajongók az Alsólőverekbe. Mintegy hetvenen zsúfolódtak össze a futball relikviákkal dekorált Balika Borozó sokat látott falai közé.

Az est moderátora, Horváth Ferenc a Helyi Téma soproni szerkesztője köszöntötte az egybegyűlteket, majd zengett a Borozó, hiszen a szurkolók itt és most a „Sopron induló" eléneklésével fejezték ki érzelmeiket a város labdarúgása iránt. „Összefogás a soproni fociért" facebook oldalhoz immár több mint 600-an csatlakoztak! Kár, hogy a magasabb színvonalú mérkőzések megvívására még várnia kell a másod és az élvonalhoz szokott soproni publikumnak.

Galéria!

Gőbl Gábor képviselő írásbeli meghívója ellenére meglepő módon nem képviselte felelős tisztségviselő sem a várost, sem pedig az Soproni VSE-t sem, bázisvállalatát, a GYSEV Zrt.-t. Pedig nagyon kíváncsiak lettünk volna az ő véleményükre is azzal kapcsolatban, hogy a komoly civil összefogás láttán eddig miért nem mutatnak nagyobb hajlandóságot arra, hogy Sopronnak júliustól legalább ismét NBII-es csapata legyen.

Az utolsó soproni futball sikerkorszak ügyvezető igazgatója az összefogás elindítója, első kézből számolt be arról, hogy hogyan is alakult a soproni foci sorsa a 2007-es év őszétől, amikor az FC Sopron többségi tulajdonosai a calabriai láthatatlanok lettek. Sokaknak újdonság volt az, hogy a város futballjának megmentése érdekében Gőbl Gábor mennyi próbálkozást tett. 2007. augusztus szándéknyilatkozat a város felé, kisebbségi tulajdonrész vásárlásra. > Mint nem aktuális, visszautasításra került, miközben az olaszok jöhettek.

2007 december, évi 150 milliót áldozni hajlandó új magyar többségi tulajdonos bevonása, > nem talált érdemi érdeklődésre az Önkormányzat részéről.

2008 május: Az NB2-es Dunaújvárosi futballvállalkozás 60%-os tulajdonrészének megvásárlására tett ajánlat, melyhez az Önkormányzat nem csatlakozott.

A város által megvalósított futball klub kialakítások azonban a rossz helyzetértékelésből fakadóan mind elbuktak. Nagyon jelentős anyagi ráfordítás mellett ésszerűtlen döntést hoztak a REAC Sopronban szerepeltetésére, melyre 65 millió adófizetői forint lett elvesztegetve. Majd a ZTE FC második csapatának - a soproni elsődleges sportszakmai érdekek feladásával történő - „kibérlése" három évre potom 105 millió forintért. Szerencsére a közgyűlésen megjelenő több tucat szurkoló ellenvéleménye miatt, ez az előterjesztés nem lett megszavazva.

2008. őszén a soproni közgyűlés elfogadta a város sportkoncepcióját, melyben világosan le lett fektetve, hogy a városnak szüksége van a legalább másodosztályú futballra! Az eltelt két évben a célok eléréséhez szükséges évi 20 milliós forrás helyett azonban csak évi 10 milliót áldozott az önkormányzat a Soproni VSE támogatására.

2010. őszén, már, mint önkormányzati képviselő újra hozzáfogott a szervezéshez. A GYSEV Zrt. ,az Önkormányzat, és Dr. Szájer József EP képviselő felé nyitott azért, hogy az ősszel jól szereplő SVSE 2011.tavaszára sportszakmailag és financiális háttérrel is megerősödve kiharcolhassa végre az NBII-be jutást.

A tárgyalásoknak vannak részeredményei! Jelenleg a helyzet úgy áll, hogy a városvezetők kinyilvánították azon szándékukat, hogy feljutás esetén 5 millió forint eredményességi prémiumot adnak az SVSÉ-nek, és azt is, hogy vállalnák az NBII-be történő feljutás esetén az ezzel járó többletfinanszírozást. Gőbl Gábor a maga részéről saját tőkéből illetve az eddig őt támogatásukról biztosító cégektől a téli erősítésekre 4.9 millió forintot előteremtését vállalt, amely összeget ki is pakolta az előtte álló asztalra!!!

Egy havi folyamatos egyeztetés után a város, illetve GYSEV Zrt. részéről még nem történt konkrét állásfoglalás azzal kapcsolatban, hogy a sportmenedzser koncepcióját magukénak érzik-e? A városvezetők lényegében támogatják a sportmenedzser képviselőt, de a GYSEV nem döntött arról, hogy hajlandóak-e felkérni őt? A szakosztályvezető személyének kérdése azért is akut, mivel január 3-án a klub korábbi szakosztály elnöke a klubért sikeresen dolgozó, - Gáborral együttműködni kész - Horváth Ottó úr sajnos lemondott pozíciójáról és a vasúttársaságtól is távozik.

Szóba került az is, hogy a város éves szinten jelenleg összesen csaknem 80 millió forintot költ a futballal kapcsolatos kiadásokra. Létesítmények fenntartása – Városi Stadion, Anger rét, Vasas sporttelep-, az SC Sopron és a SVSE támogatása. A néhány millióval nagyobb támogatás pedig nem veszne el, hiszen a második ligába feljutva, biztosítva lenne az, hogy az SC Sopron UP egyesületből „kiöregedett" 18-19 éves játékosok alkothatnák a gerincét a majdani NB2-es csapatnak.

Jelenleg a soproni fiataloknak nincs lehetőségük, hogy pályafutásukat a városban folytassák, így más városok klubjaiba, akadémiákra vagy Ausztriába igazolnak. Ezt a tényt megerősítette Csiszár Ákos hajdani élvonalbeli labdarúgó is, aki immár 3 éve az utánpótlás nevelő SC Sopron elnöke. Sajnos így nem teljesülhet az SC egyik célja sem: hogy a tisztességgel és szakmai odaadással felnevelt gyerekek soproni felnőtt csapatban lehessenek felnőtt korúkban játékosok.

Azért jöttünk össze most ilyen sokan – mondta Gőbl, hogy ebből a „patthelyzetből" kimozdítsuk mind az Önkormányzat, mind a GYSEV Zrt. felelős képviselőit és a helyzetre megoldást találjunk. Azt is hozzátette, hogy a soproni csatárikon, Tóth Mihály és a korábbi csapatkapitány Pető Zoltán a telefonhívására vár, hogy segíthesse a csapatot a feljutásban.

Csiszár Ákos és a szurkolók abbéli véleményüknek adtak hangot, hogy mindkét említett labdarúgó olyan tudással és sportemberi tartással rendelkezik, hogy egyértelműen alkalmassá válna a csapat a cél elérésére.

Azzal mindenki egyetértett, hogy NBII-es futballra szükség van Sopronban és ezért közösen kell tenni. Tárgyalni és demonstrálni is kell, mégpedig azonnal, mert sürgős döntés kell az előrelépéshez, hiszen a játékosok sem lesznek örökké szabadon igazolhatóak – a jelenlegi csapatból például már négyen bejelentették a távozásukat - és a felkészülés is elkezdődik.

Volt olyan kérdés is, hogy mi garantálja az erősítések után a feljutást. Gőbl szerint garancia erre nincsen, viszont a lehetőséget most kell megragadni arra, hogy újra a futballtérképre kerüljön Sopron. Ha a feljutás mégsem történne meg, akkor az Önkormányzati elhatározással és a megkeresett szponzorok két éves szerződéses vállalásai biztosíthatják azt, hogy jövőre újra meg lehessen próbálni. A legnagyobb sansz azonban most van, ezzel élni kellene -mondta Gőbl.

Csiszár Ákos kifejtette, hogy amennyiben Gőbl Gábor vezetése alatt az SVSE feljutna az NBII-be, úgy kész az SC Sopron és az SVSE utánpótlás szoros szakmai együttműködésre, ezzel megteremtve az esélyét arra, hogy a közös utánpótlásból tehetségek kerülhessenek a nagycsapatba.

A csaknem két órás – gyakran erős érzelmekkel fűszerezett – fórum végén mi szurkolók arra a következtetésre jutottunk, hogy egy jövő heti időpontban szurkolói petíciót adunk át és utcai demonstrációval adunk hangot véleményünknek. A petícióban kifejtjük, hogy a Gőbl Gábor által felvázolt koncepció mögött kiállunk, ennek megvalósulása érdekében kérjük a feleket a mielőbbi megegyezésre. A petíciót minden sajtóorgánumnak és labdarúgással foglalkozó portálnak megküldjük.

Aki egyetért törekvésekkel, az kérjük, személyes jelenlétével támogassa majd azt. Éljünk véleménynyilvánítási jogunkkal, hiszen mi szurkolók egyebet jelen körülmények között nem tehetünk. Veszíteni való nincs! A petícióátadás helyszínéről a facebook-on az „Összefogás a soproni fociért" oldalon illetve a Kisalföldből és más fórumokon is értesülhetnek mindenki.

A véleménynyilvánító demonstrációnkra várjuk a most otthon maradt szurkoló társakat is.

Úgy érezzük, ez az utolsó lehetőség belátható időn belül arra, hogy a soproni labdarúgás visszakerüljön legalább arra a helyre, melyet egy 60 ezres város, a Nemzet Sportvárosa minimum megérdemel.

Olvasóink írták

 • 15. Cerwin 2011. január 18. 14:25
  „Komoly csapat híján az utánpótláscsapatoktól a legtehetségesebbeket elszipolyozzák a nagy akadémiák, a többiek meg mennek a süllyesztőbe. A gyerek szeme előtt fontos lenne az élő példa, hogy helyi srácok is eljuthatnak NB1-be. Hétről-hétre drukkolhat egy csapatnak, kötődés alakulhatna ki a helyi csapat tekintetében. Ha elég munkát végez, akkor köze lehet a csapathoz később.”
 • 14. ÁrtatlanBárányka 2011. január 18. 12:38
  „<moderálva> nem hülyeség amit beszélek, mert éppen pont arról ejtettem én is szót, amit most calcio is leírt.
  Szeretem a focit, anno még Matávban, SLC B-ifiben, meg a Győri Dózsában is fociztam. kispályán is szoktam focizni, meg volt "saját focicsapatom" is, az Üvegszemű Tigrisek.
  Én azzal nem értek egyet, hogy kvázi mesterségesen akarják a focit életben tartani, és létrehozni.
  Azzal nem lehet focicsapatot alapítani, hogy mi, 30 ÉVES EMBEREK SZERETÜNK FOCIZNI, mert nem igazán felelnénk meg profi szinten. Szerintem alul kellene elkezdeni, tekintve ezt egy hosszútávú befektetésként, a gyerekeket kellene focizásra bírni. Mert a kispályás bajnokságban sem igazán a tizenévesek vannak jelen.
  pulci:
  Nem rántották le abramovicsot, mert ő akart focicsapatot magának. Az ő szemével nézve a befektetés megtérülése nem igazán fontos dolog, szerintem. Itthon azért kicsit más. De itt vajon miért nem akarnak pénzt adni a dologra a vállalkozók? Pontosan azért nem, mert ez egyelőre amolyan tiszavirág életű dolog volna, nincs jövőkép. Gőbl Úr az 5millióval alapítson egy focisulit inkább. Abban több a fantázia. Mert itt is csak ugyanazt tudom mondani, hogy azzal, hogy a mi korosztályunk szereti a focit, attól a gyerekek még gördeszkázni fognak.”
 • 13. zeta62 2011. január 18. 12:24
  „Bárányka más topic-ban is kifejezésre juttatta már hozzá nem értését, miért csodálkoztok? Egy serdülő, vagy ifjúsági meccsről se tudja mi az? Eszik, vagy isszák? Ha volna valami halvány lila fogalma, kiment volna, akkor lehetősége lett volna beszélni a gyerekekkel, vagy a szüleikkel, és első kézből értesült volna erről. Egészen eddig a szintig eljuthatnak a gyerekek, aztán, ha magasabb szintre akarnak jutni, sajnos el kell hagyniuk Sopront.
  De bárányka gondolom ebben érdekelt.”
 • 12. pulci 2011. január 18. 11:48
  „Hát bárányka annyi hülyeséget hordasz itt össze nem is tudom mivel kezdjem.
  Először is van focicsapat és pont azért akarunk tenni, hogy még magasabb szinten működjön.
  Az itt már mindenki számára tiszta, hogy utálod a focit meg nem vagy tisztában számos dologgal ezzel kapcsolatban de azért nem kéne itt lehúznod az egészet. Az üzletbe nem érdemes belemenni Mo-on egy csapat sem működik üzletileg sikeresen talán debrecen tavalyi BL szerepléssel de az kivétel.
  "A várost könnyebb lerántani, mint egy kitanult vállalkozót..." - Hát angliában sem kellett abramovicsot meg a sejkeket lerántani és mégis milliárdokat fektettek be egy csapatba ami nyilván sosem fog megtérülni. És nem azért csinálják mert nincs jobb dolguk vagy üzletileg sikeresek akarnak lenni hanem mert imádják a focit és részese akarnak lenni a sikernek amit a csapat és a közönség együtt ér el.
  Sopronban azért nincs ilyen mert az itteni befektetők nem kötődnek úgy a focihoz nem ebben nevelkedtek épp ezért kell nekünk összefogni és szponzorokat találni akik ezt felvállalják.
  Senki nem kér plusz pénzt az önkormányzattól egyenlőre arról van szó hogy gőbl szponzorokkal beszáll 5 millióval amennyiben kinevezik menedzserré és ebből lehet finanszírozni az új játékosokat a feljutás érdekében. Amennyiben sikerülne a feljutás akkor természetesen az önkormányzatnak is nagyobb terhet kéne vállalni hisz az ő saját sportkoncepciójában szerepel az nb2-es focicsapat ami mindannyiunk minimum célja kell hogy legyen. Az utánpótlás támogatása meg kötelező és nem véletlenül ezt sokkal okosabb emberek döntötték el mint te akik felfogták, hogy milyen fontos szerepe lehet ennek a fiatalok életében.”
 • 11. calcio 2011. január 18. 10:38
  „nem tudom te miről beszélsz,már a múltkor sem nagyon értettem (nem csak én).csak annyit kérdezek melyik sportotban van a legtöbb csapat? kispályás foci,full amatőr.3 x 2csoport + a 4.osztály.mutass még egy olyan sportot ahol ennyien játszanak?az,hogy meg senkit nem érdekel ez baromság!mutass egy olyan sportot amin minden 2.héten kinn volt 3-4 ezer ember!sőt a legelején 5-6ezer is volt plussz a fradi meccsen 10ezer ember!!!!!!!!!!
  "Szóval azért pénzt tarhálni a várostól, hogy pár százan/ezren kimenjenek színvonaltalan focimeccset nézni, az gáz."-akkor mit szólsz a kultúrára elbaxott pénzekről?az a totál gáz apukám meg te”
 • 10. ÁrtatlanBárányka 2011. január 17. 22:35
  „calcio:
  Én mndenhol. :-)
  Nem azt mondom, hogy bob=foci, de ha volna elég sok kis koma, aki bobozni akar, akkor csinálnának maguknak bobcsapatot. Jégkorong csapat is azért van, mert a kiscsávók jégkorongozni akartak.
  Ha lenne elég gyerek, akkor lenne focicsapat is. De benyomásom szerint, akik igazán akarják ezt a focicsapatot, nem azok, akik játszani akarnak, hanem azok, akik nézni szeretnék a meccset.
  És ezért nem látom nagy értelmét a dolognak, mert egy nagy pénzkidobás volna olyan játékosokkal csapatot felállítani, akiket úgy kell innen-onnan összevásárolni, fizetést adni nekik, stb. Plusz a fenntartási költségek.
  Persze megint más lenne, ha összeállna néhány tehetős ember, hogy állítsanak fel csapatot, szponzorálják, üzemeltetik, miegymás. De az megint csak akkor lenne, ha látnának az adott befektetők fantáziát a soproni fociban, lásd utánpótlás, nézőszám. Ha üzletileg racionális lenne, már lenne is. De üzletileg már akkor sem volt az, amikor még volt.
  Persze, most lehet jönni azzal, hogy a sport nemesít, meg távol tartja a fiatalokat a rossz útról, etc., de azok a fiatalok, akiket távol kell tartani, akkor sem fociznának, ha lenne hol. Aki meg sportolni akar, az downhillez, gördeszkáz, kispályázik, úszik, fut, teniszez, karatéz, boxol, gyúr.... Az internet mellett felnövő gyerekek számára nem a foci a legnépszerűbb sport. 30 éves vagyok, de anno a katonai gimiben már mi is csak akkor fociztunk, ha végképp nem lehetett mást csinálni.
  Szóval azért pénzt tarhálni a várostól, hogy pár százan/ezren kimenjenek színvonaltalan focimeccset nézni, az gáz.
  Göbl Úr is inkább a tehetősebb vállalkozókat járná végig lóvé ügyben. De mivel nem ezt teszi, ezért gondoltam már a múltkor is, hogy nem csak a sport szeretete van a dolog mögött. A várost könnyebb lerántani, mint egy kitanult vállalkozót....”
 • 9. calcio 2011. január 17. 15:10
  „bárányka,már megint itt okoskodsz?bob=foci??????????”
 • 8. Chris_Sopron 2011. január 16. 22:41
  „KIÁLTVÁNY - a soproni futball feltámasztásáért

  Sopron MJV Polgármesteri Hivatala

  Dr. Fodor Tamás polgármester úr
  Dr. Abdai Géza alpolgármester úr
  Dr. Simon István alpolgármester úr

  részére valamint,

  GYSEV Zrt.

  Dr. Dávid Ilona elnök-vezérigazgató asszony

  részére

  Tisztelt Polgármester úr, Alpolgármester urak,
  Tisztelt Elnök-Vezérigazgató asszony!

  2008 év januárja tragikus fejezetként íródott be a soproni futball több, 110 éves történelmébe. Az akkor még élvonalban szereplő FC Sopron Futball Kft. felszámolásának kezdete azt jelentette, hogy több évtized után egyetlen városi csapat sem képviseli a soproni színeket NB I. vagy NB II. bajnoki osztályban.

  Az, hogy mi vezetett idáig, nem firtatjuk. Egy biztos, az akkori többségi tulajdonos lélektelen döntése, valamint a kisebbségi tulajdonos város önkormányzat kellő tájékozottságának hiánya, a probléma eszkalálódásáig annak bagatellizálása, majd hibás koncepció mentén történő tűzoltási kísérletei után megszűnt a 2005-ben még kupagyőztes és pozitív mérleget felmutatni képes sportvállalat.

  EGY BIZTOS: MI, SZURKOLÓK A MEGSZŰNÉSRŐL NEM TEHETÜNK!

  Minden második hétvégén több ezer ember látogatott ki a Városi Stadionba, sokan kísértek el idegenbe is csapatunkat. A saját soproni klubunk szeretete, a csapatunk buzdításának szenvedélyes érzése több ezer szurkolónál megszűnt, rajtunk kívülálló okok miatt.

  Az Önkormányzat 2008-as közgyűlési döntése értelmében legalább NBII-es szinten szükség van soproni focira, ezt akarja több száz - jelenleg soproni perspektíva nélkül küzdő - focista palánta és mi is! Ennek eléréséért azonban - az ígéret ellenére - az elmúlt két évben, látható tetteket nem érzékeltünk.

  Jelenleg a sportágra, utánpótlásra, a Soproni VSE támogatására a futballal kapcsolatos infrastruktúra fenntartására a város évi legkevesebb 70 millió forintot költ el.

  Mindezt miért? Hogy az utánpótlás nevelő klubból kiöregedett ifjú labdarúgók más klubok, más városok érdekeit szolgálják felnőtt labdarúgóként. Ez véleményünk szerint megengedhetetlen, legalább az esélyt meg kellene adni nekik, hogy minőségi soproni futballklubban legyenek focisták.

  Az Önkormányzatnak nem feladata, hogy profi futballklubot eltartson, de az igenis az, hogy, ha ennek elérésére esély van, azt maximálisan támogassa és példamutatásával működjön közre - mint ahogyan azt Sopron város vezetése korábban mindig meg is tette - egy legalább másodosztályú labdarúgó csapat fenntartásában.

  Erre most reális esély van, hiszen az idén 90 éves fennállási évfordulóját ünneplő SVSE-GYSEV csapata 2. helyen áll az NBIII-ban és egy jó tavaszi szerepléssel kiharcolhatja az NBII-be jutást.

  A civil szféra eddig megtette a magáét: Gőbl Gábor, a Matáv Sopron és FC Sopron egykori ügyvezetője igazgatója, önkormányzati képviselő saját tőkéből és több városi cégtől már komoly anyagi támogatást tudott előteremteni a csapat szakmai megerősítésére. A szponzori kör munkával tovább bővíthető!

  A város már most is kinyilatkoztatta, hogy feljutás esetén sikerdíjat ad a csapatnak és vállalja az NBII-vel járó többletköltségek rá eső részét, így most megítélésünk szerint a GYSEV Zrt-n a sor:

  Tisztelt Elnök-Vezérigazgató asszony!

  Önnek problémánk valószínűleg csak egy apró ügyecske, a GYSEV Zrt. számos fontos feladata közül, de nekünk a legfontosabb!

  Jelenleg az SVSE klub menedzsment és szakosztályvezetés nélkül készül a tavaszra, a bizonytalan helyzet miatt négy labdarúgó már távozott a klubtól.

  A múlt héten tartottunk egy szurkolói ankétot, ahogy a Gőbl Gábor által felvázolt - és Ön által is ismert - koncepciót minden szurkoló közfelkiáltással elfogadta, azt magáénak érzi és kiáll mögötte.
  Tisztelettel kérjük Önt, a 90 éve fennálló SVSE méltó támogatására, felismerésére annak, hogy a SOPRONI LABDARÚGÁS A SOPRONIAK KÖZÖS ÜGYE! Kérjük Öntől, hogy klub vezetésének személyi kérdéseiről számunkra megnyugtató módon szíveskedjék intézkedni, és biztosítani bennünket, a sportegyesületet céljaihoz szükséges további támogatásáról.

  Ha Ön jó döntéseket hoz, hisszük, hogy nyártól ismét NBII-es csapata lesz városunkban! Mi minden támogatást megadunk az új menedzsment által kialakított és megerősített labdarúgó csapatnak!

  Sajnos úgy érezzük, hogy a 24. órában vagyunk, amennyiben idén nem sikerül a feljutás, úgy újabb évbe, évekbe telhet egy hasonló pozíció kiharcolása.

  Köszönjük, hogy a petíciónkat átvették és várjuk mielőbbi reagálásukat!

  Sopron, 2011. január 22.”
 • 7. zeta62 2011. január 16. 22:40
  „Elárulom, hogy nem ennyi a reagálás!
  Csak egészen véletlenül bermuda háromszöget játszanak a hozzászólások...
  Nekem eddig CSAK kettő szívódott fel...”
 • 6. lackojr 2011. január 16. 16:37
  „Meccsen is kiabálom,nem szeretnék vitát nyitni erről itt.Nem abból kéne leszűrni az érdeklődést hogy ide hányan írnak.Szerintem.......”
 • 5. ÁrtatlanBárányka 2011. január 16. 13:57
  „Még most sem értem, mi a nagy biznisz akadálya.
  Ha volna elég focizni akaró soproni fiatal, akkor csapatot is lehetne kiállítani és nem kéne "idevásárolni" idegen városok csapatait.
  Ha nincs, hát nincs.
  Bobcsapat sincs, mégis elvan a város nélküle.”
 • 4. vlajos43@gmail.com 2011. január 15. 16:23
  „A hajrá Sopron kevés. Ki kell menni a mérkőzésekre, nem néhány százan és befizetni a belépőt Nem csak az önkormányzattól és a cégektől várni a támogatást. Ez vonatkozik más sportágakra is. A jól működő női kosárlabda mérkőzések is sokszor üres nézőtér előtt zajlanak.”
 • 3. lackojr 2011. január 14. 20:18
  „Hajrá Sopron!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. thurvj97 2011. január 14. 19:26
  „Azért ez mutat valamit!Mindössze egy reagálás!!Vajon kinek szól ez a tartózkodás? Én sejtem,sőt biztos vagyok benne.Ne hagyjuk, hogy önös politikai érdekek uralják a sport élete Sopronban!”
 • 1. Cerwin 2011. január 14. 16:29
  „Hát mindent bele!

  Hajrá Sopron!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hullott a vakolat a soproni városháza párkányáról

A soproni városháza párkányáról a napokban vakolatdarabok hullottak alá mind az utcafrontról, mind… Tovább olvasom