Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

˝Felrepült és aszfaltnak csapódott˝ - baleset Sopronkövesdnél (fotók)

Egy Seat és egy Audi ütközött szerdán Sopronkövesdnél.
Tudósítónk információja szerint a Seat típúsú személyautó kocsisort előzött, amikor az Audival frontálisan összeütközött. Az Audi felrepült és az aszfaltnak csapódott.

Galéria! Fotók: Tudósító


- Emellett két autónak csapódott még neki a Seat, amíg egy helybéli a balesetet megelőzve az árokba hajtott - írja olvasónk.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. ganumedes 2010. augusztus 08. 18:13
  „Én is voltam hasonló helyzetben. Óvatos sofőrnek tartom magam, mindig betartom a követési távolságot is, mégis hasonló módon összetörtem a kocsim. Akinek még nem volt balesete, nem tudja milyen nehéz az adott pillanatban "jó" döntést hozni! Továbbra is azt gondolom, kár ítélkezni, örülök hogy nem lett komoly sérülés vagy haláleset a dologból.Biztos, hogy a fiatal és esetleg tapasztalatlan sofőr is tanul a dologból! Mindenki vigyázzon magára és vigyázzunk egymásra!”
 • 23. Csetneky 2010. augusztus 08. 10:42
  „22. brumi77

  Persze, hogy kizárólag a pénzbeszedés a céljuk, különben tényleg a falu közepén mérnének. Meg nem a "kintfelejtett" sebességkorlátozó tábláknál.”
 • 22. brumi77 2010. augusztus 07. 17:23
  „21. Csetneky

  Így már majdnem egyetértek. :) Ahogy írod a forgalmi helyzettől függ.
  A rendőri traffipax-szokások pedig külön megérnek egy misét. Nem az a céljuk, hogy csökkentsék a szabálytalanságokat, hanem minél több befizető, tehát potenciális szabálytalankodó legyen az utakon. Ebből van bevétel. Jogsi elvételt is szinte megszüntették, mert ha elveszik a jogsit, akkor csökken a száma a szabálytalankodóknak, ergo, csökken a bevétel....”
 • 21. Csetneky 2010. augusztus 06. 22:52
  „19. brumi77

  Ahogy a 11. hozzászólásban is leírtam, szerintem azért logikátlan, mert a traffipax szinte mindig a falu elején vagy végén van. Végülis nem ostoba, csak drága. De hát egyszer élünk! :) Ugyanis ha motorfékkel begurulsz 70-el és bemérnek, később hiába veszed vissza 50-re, már ott figyel a bünti.

  Egyébként én személy szerint - amikor a forgalmi helyzet megengedi, 65-el megyek végig, az egész faluban. A közepén sem fékezek le 50-re. Mielőtt bárki kétségbe esne hangsúlyozom, amennyiben a forgalmi helyzet engedi! Ha olyan a helyzet, megyek én 5-el is, sőt meg is állok. Eddig minden alkalommal időben.”
 • 20. mókus82 2010. augusztus 06. 21:39
  „psanyi!A bicajosokról meg a gyalogosokról inkább ne beszéljünk!...amit művelnek kész öngyilkosság....itt Sopronba nap mint nap lehet tapasztalni!....”
 • 19. brumi77 2010. augusztus 06. 13:39
  „11. Csetneky

  Az általad leírt "jelenséget" semmiképpen nem nevezném logikátlannak és ostoba viselkedésnek, inkább csak szabálytalannak, mivel sok településen a tábla nem az első/utolsó ház vonalában van elhelyezve, hanem nemritkán az előtt/után 2-300 méterre. Ilyen helyeken velem is előfordul, hogy motorfékkel gurulok be a "faluba", és a tábla vonalában még esetleg 60-70-el megyek. Vagy kifelé jövet a lakott területet elhagyva (de a táblát még nem), elkezdek gyorsítani.”
 • 18. Csetneky 2010. augusztus 06. 11:04
  „12.

  Ha faluban haladok egy kocsisorban - és persze ésszel, tehát hasonló sebességgel mint az előttem lévő és betartva a követési távolságot - nincs az az ismeretlen ok, amiért ne tudnék megállni, ha elkezdek abban a pillanatban fékezni, amikor meglátom az előttem lévő féklámpáját.
  Arról nem beszélve, ha figyelmetlenségből egy kicsit mégis megtolom az előttem lévőt, jóval kisebb baleset keletkezik, mintha frontálisan ütközöm a szembejövővel.
  Persze, figyelni azt nagyon kell. Meg az sem árt, ha egy kicsit tud vezetni a sofőr.”
 • 17. BsBe 2010. augusztus 06. 05:13
  „ganumedes 2010.08.05. 19:34
  - " kitért az ismeretlen okból fékező kocsisor elől .." hát ezt szokták kivédeni az un. követési távolsággal (azaz nem megyek az előttem haladó se@@ébe, hanem olyan távolságot tartok, hogy ha lassít, megáll, én is meg tudjak - és persze figyelem az előttem haladót)
  - persze az is igaz, ha már a fentieket nem tettem, nem az árokba hajtok - egyedül, - hanem természetesen a szembejövőbe, (ha az én autóm törik, törjön másé is(?) hogy emberek, gyerekek sérülhetnek? (ez a felfogás persze nagy intelligenciára vall)
  - nem ismerem pontosan a helyszínt, de a képekből úgy látom a baleset a helységjelző tábla környékén történt, azaz ebben az esetben az audis még nem a faluban hajtott 70-nel (vagy könnyebb azt mondani talán kisebb lett volna a kár ha betartja az előírásokat - a másik..)”
 • 16. fifo 2010. augusztus 05. 20:57
  „12. hozzászólás ganumedes 2010.08.05. 19:34
  " Egyébként ennek köszönhető hogy élve úszta meg a dolgot!"
  Hát ezzel nem igazán értek egyet, szerintem két mozgó jármű frontális ütközésénél bármi más jobb!!!( PL: árok)
  Amúgy nem kell valóban itélkezni, mert a legrutinosabb és óvatosabb sofőr is kihagyhat egy pillanatra!
  Ebből a cikkből meg megint semmi nem derül ki!!!

  Gyors és maradéktalan gyógyulást a sérülteknek!!!!”
 • 15. Kardi1989 2010. augusztus 05. 20:34
  „ganumedes, Ismeretlen ok, hogy egy autós lehajtott a Som fogadóhoz, akkor is be kellett vna tartani a követési távolságot legalább. És azt sem értem, hogy míg aki észrevette az árokba hajtott, ő miért a szembe levő sávba hajtott ki. Féknyomot meg nem is lehetett látni. De ha gondolod megmutatom a baleset színhelyét. Azért mert ismerősöd ne védd annyira. Tartsa be a sebességet és a követési távolságot.”
 • 14. psanyi 2010. augusztus 05. 20:32
  „talán nem a legjobb irányba rántotta a kormányt...? Ha a Seat a falu felől jött, akkor 50-nél nem mehetett gyorsabban. 50-nél pedig bőven van idő végiggondolni, hogy merre rántom a kormányt, ha egyáltalán szükséges, mert ugye ilyen sebességről lefékezni még egyszerűbb... Ha pedig a másik irányból jött, akkor minek kellett félrerántani a kormányt? Nem volt egyértelmű, hogy a kocsisor lassítani fog lakott területre érve?

  Atyaég..... tényleg felesleges okoskodni most már, inkább csak az bosszant, hogy annyi hülye van az úton, hogy kész életveszély autóba ülni. Vagy autósok közelébe keveredni, akár gyalogszerrel vagy bicajjal.”
 • 13. 102Sopron 2010. augusztus 05. 19:44
  „de a kocsik amennyire összetörtek,, ahhoz képest jól vizsgéztak......”
 • 12. ganumedes 2010. augusztus 05. 19:34
  „A seat-os nem előzött, hanem kitért az ismeretlen okból fékező kocsisor elől az hogy hirtelen nem a legjobb irányba rántotta a kormányt szerintem érthető! Egyébként ennek köszönhető hogy élve úszta meg a dolgot! Könnyű ítélkezni a tényleges tények ismerete nélkül, bár nem vall túl nagy intelligenciára! Egyébként a másik kocsi egy Audi volt, ezek vezetői sem a KRESZ- betartásáról híresek. Ez a kocsi is lakott területen kb. hetvennel ment, talán kisebb lett volna a kár ha betartja az előírásokat!”
 • 11. Csetneky 2010. augusztus 05. 18:41
  „6. Kardi1989

  Igazad van, valóban a sofőrök nagy része azt teszi, hogy a megengedettnél jóval gyorsabban megy be a faluba és gyorsabban is jön ki, de a közepén meg lelassít 50-re. Ez teljesen logikátlan és ostoba viselkedés, mivel a traffipax az esetek döntő többségében a falu elején és végén van. Ezeket az embereket nem tudom megérteni. Ugyanis ha valaki szabálykövető, akkor menjen végig 50-el. Ha viszont nem az, akkor minek lassít le a falu közepén?

  Előzni pedig ésszel kell(ene). Jobbulást a sérülteknek.”
 • 10. soproni 2010. augusztus 05. 16:57
  „Megint egy borzalmas baleset,de szerencsére nincs halálos áldozat! Mi van itt mostanában? Nem az a lényeg,hogy mikor,hanem az,hogy épségben érjünk célba! Sajnálatos,hogy 5-10 perc miatt kockáztatják emberek a saját és mások életét.”
 • 9. zeta62 2010. augusztus 05. 15:08
  „7. Ákos62 2010.08.05. 14:44
  Mond, te elolvastad a cikket? A kocsisort előző belerongyolt a szembejövőbe...”
 • 8. LAZA 2010. augusztus 05. 14:55
  „5.Ennek a seatos fajtának ez teljesen mindegy!
  Megy mint egy idióta mert nem bír 1 percet nyugodtan a fenekén maradni.
  Ők az utak potenciális gyilkosai!
  A páromnak szokom mondani:
  Bújjál be mindig valaki mögé mert mindig js van legalább egy ilyen,aki aztán kilép a sorból és neked rohan!
  Leginkább a városi közlekedésben lehetne őket kiszűrni.Ott tudják a kötöttségeket legkevésbé elfogadni!
  A sérülteknek minél gyorsabb felépülést a vétkezőnek pedig jogosítvány elvonást min.húsz évre!
  A vezető fórumozó társaimnak pedig sok szerencsét ahhoz,hogy az ilyenekkel az országúton Ne Találkozzanak!”
 • 7. Ákos62 2010. augusztus 05. 14:44
  „Elég szükszavu a cikk. Kik voltak a sérültek és ki okozta a balesetet? Ha tudja valaki, irja le!”
 • 6. Kardi1989 2010. augusztus 05. 14:06
  „6 embert vitt el a mentő, elvileg egy súlyos sérült volt, ma ezt hallani. Csak onnan tudom, hogy apukám végignézte, épp akkor jött haza, meg vittünk ki vizet meg csokit neki, hogy kicsit megnyugodjanak. Tény, hogy hülyeség ennyire nyomni, de alapban amint beérnek a faluba, kb 300-400 méter után kezdenek el lassítani. Lassító kellene oda. Belénk is jöttek belénk kb 10 éve. Akkor azt hitték eltört a gerincem, szcsére megúsztam. Akkor egy Vektra rongyolt be. De itt sok baleset történik. Ugye hosszú falu és mindenki gyors végig akar rajta érni. Egyszer egy Kőszegi ..... azzal poénkodott, hogy hogy megszivatta a kövesdieket mert 140 nel végigrongyolt a falun.... Sztem a kutyám iq-ja több volt mint neki.”
 • 5. Kockaw 2010. augusztus 05. 13:56
  „Nemértem... Hova a pokolba kell ennyire rohanni???? Kövesd - Sopron távon, hiába hajt mint egy félőrült, nem nyer többet, (ehógyszerűen lehetetlen) 5 percnél...!!! Megérte? Az ilyen, mi a fenének jön ki az útra???? Kimondhatatlanul haragszom az ilyen emberekre!!!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni fakultás Vancouverben

A kanadai kormány a nemzeti történelmi örökség részévé nyilvánította az 1956-os magyar… Tovább olvasom