Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Feljelentette önmagát

Stefner Ferenc (42) feljelentette magát a Soproni Rendőrkapitányságon. Részletek itt.
Stefner Ferenc az igazát keresi. A budapesti férfit az elmúlt évben utalták be a soproni Állami Szanatóriumba, ahová június 23-án érkezett meg. Egy hét múlva – elmondása szerint – felkereste őt az ügyeletes orvos és egy, a gyermekosztályon dolgozó nővér, azzal, hogy szexuálisan zaklatott egy tizenhárom éves kislányt. P tagadta a vádat, de abban maradtak, hogy még a gyermekosztály felé sem megy.

– Azt hittem, hogy ezzel lezárult ez az ügy, de másnap az osztályos orvos és az intézet pszichológusa is előhozta az esetet – idézte fel a történteket Stefner Ferenc. – A doktornő pedofíliát emlegetett és azt javasolta, kezeltessem magam. További sorsomat pedig megbeszéli a szanatórium főigazgató főorvosával.

„ Erre én azt válaszoltam, ha felmerült, hogy bűncselekményt követtem el, akkor tegyék meg a szükséges lépéseket, de ettől elzárkóztak. Ezt követően azonban megszakították a további kezelésemet és július elsején hazaküldtek."

Stefner Ferenc hazaérkezése után feljelentette önmagát a Soproni Rendőrkapitányságon. Ügyét kivizsgálták és többek között arról tájékoztatták, hogy „hatóságunknál Ön ellen nem folyik büntetőeljárás... dr. Szatmári elmondása alapján az Ön kezelését, konzultálva a kezelőorvossal, 2005. július 1-jén megszüntették, mivel arra a továbbiakban nem volt szükség".

Dr. Szatmári György, az Állami Szanatórium főigazgató főorvosa jól ismeri az ügyet.

– Stefner Ferenc személyesen, majd levélben engem is megkeresett – jelentette ki a főigazgató főorvos. – Tavaly júniusban már másodszor volt nálunk. Az akkori vizsgálatunk megállapította, hogy a kiskorú betegre megjegyzéseket tett, amelyek riadalmat keltettek benne. Úgy vélem, jól döntöttünk, amikor felhívtuk a figyelmét, hogy ne zavarja a gyógyító munkát. Tény, helytelenítettem magatartását – éppúgy, mint kollégáim –, nekünk még a lehetőségét is ki kell zárnunk, hogy zaklassák kiskorú betegeinket.

Azonban nem ezért szakítottuk félbe a gyógykezelést, hanem azért, mert a kezelőorvosa szerint az állapota nem igényelte a fekvőbeteg-ellátást, gyógyulása az otthonában is biztosított volt.

A történet itt akár véget is érhetne, ha Stefner Ferenc tegnap nem egy újabb szanatóriumi beutalóval érkezett volna Sopronba. Mint elmondta, reméli, nem utasítják el. Érdeklődésünkre a főigazgató főorvos csupán annyit jegyzett meg, még nem találkozott a beutalóval, ha valóban leadták, akkor megvizsgálják, de más intézetek is fogadnak utókezelésre betegeket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatban fordulnak elő sírgyalázások

A sopronbánfalvi temetőben sorozatban fordulnak elő sírgyalázások, fémlopások. Tovább olvasom