Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Félelmetes tempóban kenuzik az óceánon Rakonczay Gábor

A volt soproni egyetemista, Gábor "Vitéz" nevű kenujával csütörtök délután fogja elérni a Kanári-szigeteki Gran Canariát.

A tervezett 20 nap helyett, – ami önmagában is erős idő lett volna - mindössze 17 nap alatt fogja teljesíteni a Lagos-Las Palmas távot, ami 1200 km.

Rakonczay Gábor – mivel valóban ő a világon az első, aki teljesíti ezt a szakaszt - ha semmi mást nem érne el, ˝csak˝ kényelmesen lekenuzna a Kanári-szigetekre, akkor is magáénak tudhatná az elsőségért járó Guinnes World Record elismerést.

Gábor nem elégszik meg ennyivel, a tőle telhető legtöbbet kihozza magából, a maximumra törekszik, ennek eredményeképpen átlagosan naponta 68 km-t tett meg.

Minek köszönhető ez a fantasztikus haladás? Minden olyan tényező, ami meghatározó lehet az eredmény tekintetében, maximális hozzáállással volt és van kezelve. Mindennek az alapja Fa Nándor által megalkotott remek hajó, aminek a szerkezete, formája ideális az óceáni körülményekre, a biztonságos stabilitás mellett kategóriáját tekintve kellően gyors tud lenni.

A következő fontos pont a felszerelés, élelmiszer gondos megválogatása, behelyezése a hajóba. Szigorúan csak annyi súly került bele, ami feltétlenül szükséges, hiszen minden egyes kilogramm számít, amikor emberi erővel mozgatunk egy ekkora hajót, viszont a megfelelő kalória mennyiségnek és eszközöknek ott kell lenniük, tehát nagyon alapos és körültekintő felméréssel került összeállításra a hajó belső tartalma.

Nagyon lényeges továbbá a navigáció, amire Gábor mindig nagy hangsúlyt fektet, hogy a tökéletesen ideális útvonalat lekövetve érjen a célhoz és ne legyenek feleslegesen megtett mérföldek. Nem utolsó sorban pedig Gábor lelki, szellemi összeszedettsége és fizikai állapota teszi hozzá az úthoz azt a pluszt, amivel Vitéz és Kapitánya sokáig verhetetlen marad.

Olvasóink írták

 • 4. józanparaszt 2012. január 06. 16:51
  „mindettöl függetlenül ez a csávó egy vaddisznó:) lelkileg vele vagyok, megcsinálja azt, amit én fiatalkorban nem tettem! Gratula”
 • 3. intar 2012. január 06. 11:07
  „Valami nem stimmel! Lagos Nigériában van. Las Palmas ( Palmas de Gran Canaria ) a Kanári szigeteken. A kettő közötti távolság - az óceánban- cca. 4800 km. Légvonalban a Szaharán keresztül kb.3200 km. De mit keresett Nigériában?”
 • 2. bojtár 2012. január 05. 18:41
  „Menjen is innen jó messze sok sikert neki:)”
 • 1. ktl 2012. január 05. 15:38
  „Igaza van. El lehet menni hazulról és Ő el is megy. Amilyen gyorsan csak tud...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éger: Gyógyításra vár az egészségügy

Az utóbbi esztendőkben több orvos kéri külföldi munkavállalásához a papírokat, mint ahány orvost évente kibocsátanak a hazai egyetemek. Tovább olvasom