Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Felavatták a Depeche Mode szoborszékét Sopronban - fotók

A Telekom VOLT Fesztiválon adta 2018-ban első magyarországi fesztiválkoncertjét a Depeche Mode. Most a Csillagok városa projekt keretében állították fel a Dömötöri cukrászda teraszán ef Zámbó István nekik készített szoborszékét.
 – Régi álmunk vált valóra, hogy vendégül láthattuk a legendás csapatot. Nem titok, a stábból is többen évtizedek óta rajongtunk értük, így természetesen a Depeche Mode is kapott tőlünk egy szoborszékkel, ef Zámbó István képzőművész különleges műalkotását. A háromszemélyes széket a zenekar tagjai dedikáltak, és a városnak adományoztak – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Lobenwein Norbert, az idén június 26-án kezdődő Telekom VOLT Fesztivál egyik főszervezője.
Felavatták a Depeche Mode szoborszékét Sopronban. Fotók: Magasi Dávid

Már nyolc éve, hogy elindult a Csillagok Városa projekt, ez idő alatt harminc helyszínen több mint negyven olyan világsztárnak és hazai pop-rock ikonnak állítottak emléket Sopronban, akik a fesztiválon színpadra léptek. Tavaly például a Linkin Parknak is, akik itt adták első és egyben utolsó magyarországi koncertjüket. Lobenwein Norbert hangsúlyozta, hogy a szoborszékeket minden sztár, így a Depeche Mode tagjai is boldogan fogadták.

– A VOLT idején százezres tömeg lepi el a soproni utcákat, több száz zenekar, tucatnyi világsztár érkezik ebbe a gyönyörű városba. A fesztivál alapító-főszervezőiként Fülöp Zolival együtt úgy gondoltuk, szülővárosunk nem csak a VOLT idején érdemel ekkora figyelmet. Szeretnénk, ha a Csillagok Városa, vagyis a VOLTos világsztárok közterületi székei egész évben turisták seregét vonzanának Sopronba – magyarázza Lobenwein Norbert, miért tartják fontosnak a projektet. 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap volt a soproni tűzoltó laktanyában

Nyílt nap volt a soproni tűzoltó laktanyában
Idén is több száz látogatója volt a június 5-én tartott nyílt napon a Soproni Katasztrófavédelmi… Tovább olvasom