Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Felakasztotta magát egy elítélt

Felakasztotta magát zárkájában a Sopron- kőhidai Fegyház és Börtön egyik elítéltje szerdán.
A hírzárlat ellenére a kőhidaiak körében tegnap gyorsan terjedtek a fegyházból kiszivárgó hírek. Az egyik fiatal férfi szerint sok baj volt azzal az elítélttel, aki hat hete került Sopronkőhidára. A Kisalföld is hírt adott az elmúlt héten arról, hogy egy elítélt meggyújtotta matracát, ami miatt a tűzoltóknak is ki kellett vonulniuk. Információink szerint ugyanazon emberről van szó.

A találgatások alapján lepedőből levágott csíkok összekötésével készítette el az önakasztásához alkalmas „kötelet", esetleg törülköződarabkákból állított össze hurkot. Mivel a fegyőrök negyedóránként ellenőrzik az elítélteket zárkáikban, mindössze 15 perce volt tettének megvalósítására. A szóbeszéd szerint az elítélt fiatalember családja viszonylag jómódban Balatonbogláron él.

Az önakasztást végrehajtó férfi számos súlyos bűncselekmény, köztük rablás miatt töltötte büntetését Kőhidán. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője, Yazbekné Szabó Katalin büntetés-végrehajtási alezredes a Kisalföld kérdéseire megerősítette: a fegyház fokozatra elítélt férfi önakasztással zárkájában öngyilkosságot követett el, december 1-jén 0 óra és 0 óra 15 perc között. A rendőrségi helyszíni vizsgálat az idegenkezűséget kizárta. A Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben utoljára 2003-ban követett el fogvatartott öngyilkosságot. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az eset részletes körülményeinek tisztázására vizsgálatot rendelt el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron és a falvak szavazatai

Az időközi országgyűlési választás második fordulójának végeredményét december 4-én hirdeti ki a… Tovább olvasom