Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Feladta magát a késelő exférj

Drámai esemény színhelye volt szerdán este a Jereván-lakótelep egyik IV. László király utcai panelháza.

A 19 centiméteres pengéjű késsel ötször mellbe, egyszer pedig hátba szúrta volt feleségét a férfi.
Drámai esemény színhelye volt szerdán este a Jereván-lakótelep egyik IV. László király utcai panelháza. Mint arról beszámoltunk, egy asszonyt volt férje több késszúrással életveszélyesen megsebesített. A mentőket és a rendőrséget este nyolc órakor a lakók riasztották, mert egyikük ajtaján erősen vérző, ereje utolsó megfeszítésével segítségért kiabáló szomszédnőjük dörömbölt.

A drámai esettel kapcsolatban a szomszéd és a lépcsőház többi lakója elzárkóztak a nyilatkozat elől, azonban a döbbenet még ott tükröződött az arcukon.

– A nyomozás eddigi megállapításai szerint M. E. J. és felesége öt éve váltak el (mindkettőjüknek az volt a második házassága), de egy lakásban éltek – tájékoztatott Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. – A volt férj indulatát feltehetően az váltotta ki, hogy felesége szerette volna kitenni a lakásból, ezért lecseréltette a zárat is. Hogy pontosan mi történt kettejük között, az további vizsgálat tárgya. A tettes elmenekült a helyszínről, de tegnap délelőtt önként jelentkezett a rendőrségen. Emberölés kísérletének alapos gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A kihallgatáson beismerő vallomást tett. Elmondása szerint szerette volna helyreállítani az életközösséget, de volt felesége erre nem volt hajlandó, ezért elborult az agya és ekkor követte el tettét. Amikor rádöbbent, mit is cselekedett, megrémült és elmenekült.

Az asszonyt egy 19 centiméteres pengéjű késsel hatszor sebesítette meg volt férje. Ötször mellbe, egyszer pedig hátba szúrta. Az egyik megsértette a szívburkot, kettő pedig a tüdőbe hatolt. Sérülései életveszélyesek voltak. Kórházba szállítása után azonnal megműtötték. Dr. Morvay Balázs, az intenzív osztály leendő főorvosa a Kisalföld érdeklődésére elmondta, a sérült állapotát stabilizálták, várhatóan túléli sebesüléseit. A műtétet követően az intenzív osztályon ápolják.
M. E. J. ismert sportember és az egyik középiskola nevelőtanára.  Több első osztályú labdarúgócsapatban is megfordult. A hetvenes és a nyolcvanas években két ciklusban is szerepelt a győri Rába ETO csapatában.

Munkahelyén, ahol nyolc éve dolgozik, megdöbbentek a hír hallatán, de hivatalosan nem tájékoztatták őket a történtekről. Mint megtudtuk, munkáját alapvetően megfelelően látta el, munkatársai inkább visszafogott, mint indulatos embernek ismerték. Másképp látják személyiségét sporttársai. M. E. J. véleményük szerint nehezen kezelhető sportoló volt, az indulatain nem, vagy csak erőfeszítéssel tudott felülkerekedni. Utána azonban mindig őszintén megbánta tetteit.
A Kisalföld úgy értesült, a sportember-nevelőtanár nem először került a hatóság látókörébe. Évekkel ezelőtt már elítélték az előző felesége sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös légi mentést terveznek

Az Osztrák–Magyar Corvinus Kör kezdeményezésére határon átnyúló mentőhelikopter-állomás létrehozásáról egyeztettek nemrégiben a két ország illetékesei. Az ötlet nem új, egyelőre azonban úgy tűnik, több nehézséggel kell szembenézni a régióba tervezett helikopter-leszállóhelynek. Évek óta húzódik a mentőhelikopter-állomás ügye. Tovább olvasom