Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Fejlesztések pályázati támogatásból

Sopron és környéke - Nemeskér, Völcsej, valamint Csapod települések pályázati támogatásból terveznek nagyszabású beruházásokat. Csatornáztatnának, felújítanák a kultúrházat és az orvosi rendelőt.

Fejlesztések, felújítások szempontjából vettük górcső alá Nemeskér, Völcsej, valamint Csapod községeket. A nemeskéri önkormányzat csatornaépítésre pályázik. A 245 millió forintos uniós beruházásra szeptemberig kell beadni a tervezetet. A polgármesteri hivatal is megújulhat a közeljövőben, amelynek támogatását nagyrészt uniós pénzből kívánják finanszírozni. A felújítás céde-pályázat (megyei területfejlesztési pályázat) keretében zajlana, amelynek elbírálása a nyár végén történik – mondta el portálunknak Joóné Nagy Csilla polgármester.

– Völcsejen a közeljövőben valószínűleg a kultúrházat újítják fel, amely szintén a céde-pályázat keretében valósulhat meg. A könyvtár megújítása folyamatban van, valamint a közvilágítás fejlesztésének kivitelezése egy-két hónapon belül megvalósul – tájékoztatott Szőke Attila polgármester.

– Csapodon az orvosi rendelő rendbetételére egy pályázatot nyújtottunk be, amelyet még nyáron elbírálnak – fogalmazott Kocsis László, a település első embere. – Kedvező döntés esetén már az idei évben megkezdődhetnek a felújítási munkálatok. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a Regionális Operatív Program keretében elkezdődhet a csatornarendszer kiépítésének tervezése. A pályázat beadási határideje szeptember 25.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teszteltük a Csengery utcát

Sopron - Örömmel vehettük birtokba a nemrég rendbe tett Csengery utca új szakaszát. A burkolat… Tovább olvasom