Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Fej nélküli holttest a Fertő tóban: nem VV Fannit találták meg

Megérkezett a DNS-vizsgálat eredménye.
VV Fanni édesanyjának ügyvédje, dr. Lichy József tájékoztatta a Blikket a Fertő tóban talált holttest kapcsán.
Eszerint megérkezett a várva várt DNS-vizsgálat eredménye: nem Fannit találták meg a tóban.

Az ügyvéd a lapnak korábban - még a DNS-vizsgálat eredménye előtt - azt nyilatkozta, hogy a rendőrök így is 90%-os bizonyossággal tudják, hogy nem az egykori Való Világ-szereplő maradványait találták meg. Ezt többek között arra alapozzák, hogy sem az életkora, sem a testmagassága nem egyezik meg Fanniéval.
Az Österreich szerint akár Fannié is lehetett a vízből előkerült holttest, már hivatalos, hogy nem az egykori villalakót találták meg. Fotó: Österreich
Az Österreich szerint akár Fannié is lehetett a vízből előkerült holttest. Már hivatalos, hogy nem az egykori villalakót találták meg. Fotó: Österreich
 

Előzmények


A Blikk az osztrák OE24 portálra hivatkozva számolt be a legfrissebb fejleményekről: két kart találtak kézfej nélkül, valamint egy lábszárat és egy combot - azaz egyre több testrész van a hatóságok birtokában, ami minden bizonnyal az azonosítást is elősegíti.

Már az osztrák lapok sem zárják ki, hogy VV Fanni holtteste került elő. A ValóVilág egykori szereplőjének ismerősei szeretnék segíteni a rendőrség munkáját: volt, aki a lány fogorvosával beszélt, hogy van-e panorámaröntgenje Fanni fogairól. Édesanyja is őriz hajszálakat a lányától  - írja a Blikk, a lap idézi Katalint:

˝Eltettem emlékbe, bár akkor még nem gondoltam, hogy egyszer ilyen célra használják a lányom hajszálait. Tőlem is vettek a nyomozás elején DNS-mintát, pont azért. Szinte remegve várom, hogy kiderüljön, Fannit találták-e meg a tóban. Szörnyű lenne, de legalább megszűnne ez a bizonytalanság, ami felőrli az idegeimet.˝

Hétfőn írtuk:


Mint arról beszámoltunk, már hónapok óta a tó fenekén volt az a karok, lábak és fej nélküli test, amire pénteken bukkant a sekély vízben egy Fertő tavi horgász.

A Bors azt írja, hogy tegnap már egyértelműen bűncselekmény miatt folyt az eljárás, ugyanis túl szabályosak a vágások.

A Krone Zeitung szerint a személyazonosítás huzamosabb időbe telik, mert a fej, amit keresőkutyákkal és búvárokkal péntek este találtak meg egy nádasban, ugyancsak rossz állapotban van. A fogazata alapján próbálják majd kideríteni az áldozat kilétét: átnézik az eltűnéses körözéseket, és amik szóba jöhetnek, azoknál felveszik a kapcsolatot az eltűnt fogorvosával.

A Focus azt írta: a magyar rendőrséget is bevonták az ügybe, tehát az itthon eltűnt nők aktáit is átnézik. Hiszen a holttestet hozzávetőleg tíz kilométerre a magyar határtól találták meg.

Ugyanakkor a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon a Bors érdeklődésére azt mondták: hivatalos megkeresést egyelőre nem kaptak az osztrák hatóságoktól.

Mint a lap megjegyzi, az eset azért sem érdektelen a magyaroknak, mert hónapok óta foglalkoztatja a közvéleményt VV Fanni eltűnése, akit a feltételezések szerint meggyilkoltak, de sehol sem találják a holttestét.


 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ebbe a föld is beleremeg Sopronban: a 90-es évek dance-sztárjai lépnek fel a VOLT-on!

Ebbe a föld is beleremeg Sopronban: a 90-es évek dance-sztárjai lépnek fel a VOLT-on!
A június 30-án éjfélkor induló Total Dance fesztivál vendége lesz - többek között - az Eiffel 65, a Safri Duo, Mr President és Alice DJ. Tovább olvasom