Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Fáradtság miatt mondta le a válogatottságot

Váltott pár szót jó három hete a szenzációs MKB-Euroleasing Sopron–Gambrinus Brno Euroliga-mérkőzés előtt a soproniak korábban Brnóban is szerepelt, jelenleg sérülése után lábadozó cseh centere, Lucie Blahusková a vendégek edzőjével, Jan Bobrovskyval.

A kis diskurzus azért lehetett érdekes, mert Blahuskovának annak idején a brnói csapatban a szigorú mester nem adott túl sok játéklehetőséget. Ennek is szerepe volt abban, hogy a kitűnő képességű középjátékos távozott a morva fővárosból, Sopronba szerződését megelőzően Spanyolországban kosarazott.

Ugyanakkor Bobrovsky irányította azt a cseh válogatottat is, amelynek gerincét a brnói csapat adta – s adja mind a mai napig –, s amely két éve a döntőben az oroszokkal szemben minimális különbséggel alulmaradva ezüstérmes lett a görögországi Európa-bajnokságon. A 2003-as kontinensviadal legjobb játékosának éppen Blahuskovát választották a szakemberek.

Mindennek tükrében az még pikánsabbá teszi a szakember s a kiváló kosaras párbeszédét, hogy az idén ősszel Törökországban rendezett Eb-n Blahusková nem játszott hazája nemzeti együttesében. A cseh válogatott viszont – a kapitány természetesen megint Bobrovsky volt – a döntőben, visszavágva az oroszoknak két éve elszenvedett vereségért, megnyerte az Európa-bajnokságot.

– Miről beszélgetett korábbi edzőjével? – kérdeztük Blahuskovát.

– Semmi különösről, arról érdeklődött, hogy vagyok – mondta mosolyogva Blahusková.

– Erre a soproni szurkolók is kíváncsiak...

– Javulok, vagy inkább javulgatok. Most már szerencsére, ha könnyítve is, de elkezdhettem edzeni, és ez is nagyon nagy előrelépés a pár héttel ezelőtti állapothoz képest. Az már biztos, hogy mérkőzéseken viszont csak valamikor jövőre, januárban játszhatok. Már nagyon várom, szörnyű így tehetetlenül és tétlenül a padról nézni a meccseket.

– A cseh válogatottról ezek szerint nem volt szó?

– Nem, arról nem beszéltünk.

– Akkor mi megkérdezzük: Bobrovsky miatt nem volt ott szeptemberben hazája válogatottjában az Európa-bajnokságon?

– Nem! Nézze, tíz éve, tizennégy éves korom óta a korosztályos, majd a felnőttválogatottban szerepelve minden nyarat végigedzettem és -játszottam. Ebbe, meg kell hogy mondjam, belefáradtam, ezért szeptemberben az Európa-bajnokságot kihagytam, szerettem volna egy nyáron végre pihenni.

– Mit érzett, amikor Eva Nemcová döntő dobásával a cseh válogatott megnyerte az Eb-t?

– Őszintén örültem neki!

– A válogatottság végleges lemondásáról tehát szó sincs? Csak azért kérdezzük, mert ha mondjuk Nemcová is marad, aki korábban, ha csak rövid ideig is, de játszott Sopronban, akkor a helyi drukkerek kicsit az önök válogatottjának is szoríthatnának...

– Ezzel kapcsolatban jelen pillanatban annyit mondanék: maradjunk annyiban, hogy most az Eb-t kihagytam, a többit majd meglátjuk.

– Csak azért kérdezem, mert két klasszis játékos nélkül is Eb-t tudott nyerni a cseh válogatott. Gondoljon bele, ha az Eb-t nyert csapathoz még csatlakozna ön és Kamila Vodicková, még az amerikaiak is „retteghetnének" Pekingben...

– Lehet benne valami! A mostani cseh válogatott alapvetően egy fiatal csapat, de az őszi Eb azt is megmutatta, kell mellé egy-két rutinosabb játékos, mint amilyen Nemcová, vagy esetleg Vodicková lehet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron is nyertes lesz Győr oldalán

Sopron is nyertese lesz a hétfőn elfogadott Országos Fejlesztéspolitikai Koncepciónak, valamint az Országos Területfejlesztési Koncepciónak – jelentette ki Balogh József. Győr polgármestere arról is beszélt, hogy Sopron mindvégig korrekt partnere volt a megyeszékhelynek a pólusközpont körüli vitában. Tovább olvasom