Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

Faölelési magyar rekordra készülnek

Rekordállításra készülnek a Hotel Lövér mögötti fenyvesben húsvétvasárnap.

A cél, hogy egyidejűleg minél többen öleljenek át egy-egy fát egy percen keresztül. Az eseményt Szent György-napi vásár kíséri.

– A faölelési magyar rekord – Szent György-napi vásár elnevezésű rendezvényünket április 24-én, húsvétvasárnap 9.30 és 12.30 között tartjuk a Hotel Lövér pihenőparkjában – mondta el érdeklődésünkre Sándorfi Róbert, a szálloda igazgatója. – Az ötletet a faterápia adta, hiszen a fa, az erdő, a természet energiája, nyugalma a mai felpörgetett életvitelt folytató ember számára nagy kincs, a testi és lelki egészség egyik forrása. Ráadásul úgy nyerünk energiát a fából, hogy valójában nem veszünk el tőle semmit, hanem megfelelő magatartással, lelki folyamataink rendezésével mi magunk is adhatunk valamit a természetnek.

A rendezvényen szeretnének rekordot felállítani, melyhez az kell, hogy egyidejűleg minél többen öleljenek át egy-egy fát legalább egy percen keresztül. A faölelési rekordkísérlet 11 órakor lesz a szálloda mögötti fenyvesben, a regisztráció 10 órakor kezdődik. – Számít persze, hogy hányan leszünk, de nem ez a legfontosabb. Azt reméljük, hogy a faölelés élménye a résztvevőket a természettel való kapcsolódás keresésére ösztönzi majd – tette hozzá az igazgató.

A programokra a soproni és környékbeli lakosokat is várják. Minden regisztrált faölelő egy emléklapot kap ajándékba. A faölelési rekordállítást egy vásár is kíséri, ahol többek között foltvarrók, keramikusok, selyemfestők, batikolók munkáiból válogathatnak az érdeklődők. Finom mézeket, helyi borokat és frissen facsart gyümölcsleveket is kóstolhatnak a tavaszköszöntő program vendégei. Az érkezőket a Soproni Lövér Vadászkürtösök köszöntik, az eredményhirdetést megelőzően pedig a Pendelyes együttes lép színpadra.

Olvasóink írták

 • 5. coolzsu 2011. április 21. 19:55
  „bocs, de húsvét vasárnap délelőtt mi misére megyünk!... majd elméletileg ölelgetek fákat....”
 • 4. józanparaszt 2011. április 21. 15:49
  „most, a kullancsszezon elején?”
 • 3. 54.okos 2011. április 20. 21:06
  „"Ráadásul úgy nyerünk energiát a fából, hogy valójában nem veszünk el tőle semmit, hanem megfelelő magatartással, lelki folyamataink rendezésével mi magunk is adhatunk valamit a természetnek."
  Mi van ???
  Amit ad a fenyő , az a gyanta !
  Meg a házad tetőszerkezetét az íróasztalod és sok egyéb más használati tárgyat meg némi oxigént !Az öleléssel meg sok ember összetapossa azt a földet ahonnan a fenyő a vizet venné fel ! Tömörítitek a talajt sok rovart agyon tapostok !
  Önzők vagytok hangyák lelki világával ki foglalkozik ???? Szegények szorgosan dolgoznak egész életükbe Ti meg odamentek és összetapossátok őket!!! Egy rekord kedvéért ! Meg saját lelki világotok rendezéséért!
  GYILKOSOK !!!
  Miért nem öltök medvét az epéjéért hogy legyen lázcsillapítótok az legalább orvosilag is igazolt ! jobb példa orrszarvút ölni azért hogy fickós legyél !!!!
  Annak is van ennyi értelme ha hiszel benne!!!!”
 • 2. fmarco 2011. április 20. 20:48
  „Titáti, remélem minél többen, és ebben a nagy sürgés forgásban azért nem veszik el az ünnep lényege: Jézus feltámadása. A legörömtelibb örömhír ebben az egyre zavarosabb világban. :) Öleljünk fákat, támogatom. De néha próbáljuk meg - legalább lélekben - átölelni a barátainkat, és a legádázabb ellenségeinket is! Kívánom szívből!!! Áldott Húsvétot kívánok mindenkinek.”
 • 1. titáti 2011. április 20. 19:59
  „Tök jó, de én pl. húsvétvasárnap délelőtt misén leszek. És vajon hányan még?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katasztrófavédelem - Iskolások versenye Sopronban

A szerdai Polgári Védelmi Ifjúsági Versenyen 18 csapat mérte össze tudását többek között… Tovább olvasom