Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Faipari és erdészeti kiállítás és vásár nyílt

Működő faipari üzemmé és nyüzsgő kereskedelmi központtá vált szerdától az MKB Aréna Sopron és a sporttelep környéke.
Működő faipari üzemmé és nyüzsgő kereskedelmi központtá vált szerdától az MKB Aréna Sopron és a sporttelep környéke. A Ligno Novum – Wood Tech szombat délután 4-ig vonultatja fel a faipar és az erdészet technikai újdonságait.

– Ahogy csökken természeti kincseink tárháza, újra előtérbe kerül a fa, amely megújuló nyersanyag, bármikor újratelepíthető, viszonylag gyorsan és kevés befektetéssel előállítható. Mindehhez azonban korszerű gépek, technológiák szükségesek – mondta Horváth Péter, a főszervező cég ügyvezetője.

Horváth Péter, a főszervező cég ügyvezetője elmondta: a soproni eseményen több mint 230 cég, közel hatszáz magyar és külföldi vállalkozás vesz részt, nemcsak hazánkból, hanem Ausztriából, Csehországból, Németországból, Olaszországból, Romániából, Szlovákiából, Szlovéniából, sőt, Kínából is érkeztek kiállítók.

A fakitermeléstől kezdve egészen a bútorkészítésig, a faipar és az erdészet megannyi szakterületéről kaphatnak áttekintést az érdeklődők. Érdekesség, hogy a 16. Ligno Novum – Wood Techen a kiállítók 16 százaléka először jelent meg a seregszemlén, tíz cég pedig 1991, tehát a kezdetek óta minden évben bemutatkozik a vásáron. A 2000-ben alapított díjban – az Sz. Egyed Emma alkotta, fából készült könyvcsomagolásban lévő fém emlékplakettben – idén tíz vállalkozás részesült, a 10. vásári részvételért.

A rendezvényt szakmai fórumok kísérik: holnap (pénteken) a Liszt-központban reggel fél 10-től tartják az I. határon átnyúló Pannon faépítészeti napot, délután 2-kor pedig – szintén a Liszt-központban – a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara az V. Faipari Marketing Konferenciát rendezi meg.

Konferencia a faipari marketingről

A XXI. század sikeres vállalkozása számára elengedhetetlen a piaci környezet folyamatos, marketingszemléletű elemzése az ügyfelek megszerzése és ami talán még fontosabb, megtartása érdekében. A mai helyzetben a versenymarketing és az ügyfélorientált marketing kerül előtérbe. Törekedni kell az ügyféligény formálására a fa értékeinek széles körű megismertetésével. A konferencia előadásain keresztül a résztvevők hazai és külföldi példaértékű sikerekkel ismerkedhetnek meg. A meghívott előadók között egyaránt találkozhatnak neves elméleti szakemberekkel és a gyakorlati élet meghatározó, tapasztalt résztvevőivel.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hibák ismét vannak, felelős nincs

Kerül, amibe kerül, a Magyar Közút Kht. saját költségén javíttatja ki a a 85-ös számú főút Pereszteg–Fertőszentmiklós közötti szakaszát. A tervek szerint még ebben az évben, amint lehűl a hőmérséklet, újra munkagépek jelennek meg az úton, és pótolják a jelenleg hiányzó útfelületet. A garanciális útjavítás hibáit kell tehát kijavítani. Egy év alatt másodszor Tovább olvasom