Kisalföld logö

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -1°C | 12°C Még több cikk.

Ezüst- és bronzérmet érdemeltek a soproniak a vadászversenyen - Fotók

Ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget szombaton a VII. Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedő, amelynek idén a Soproni Egyetem lehetett a házigazdája.
- A kétnapos országos versenyt első alkalommal rendezhettük meg - közölte portálunkkal dr. Sándor Gyula, az egyetem vadgazdálkodási intézetének egyetemi docense, a megmérettetés egyik főszervezője, aki részletezte: a versenyre azok a felsőoktatási intézmények jelentkezhettek, amelyek vadgazdálkodási képzést folytatnak.

A soproni programra a Gödöllői Szent István Egyetem, a Budapesti Állatorvostudományi Egyetem és a Soproni Egyetem nevezett csapatokat.
 
Ezüst- és bronzérmet érdemeltek a soproniak a vadászversenyen


A vadászvetélkedő megrendezésében partnerük volt a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt: a gyakorlati feladatok lebonyolításához felajánlotta a Göbös-majori Ökoturisztikai Központ helyszínét, lőterét. A feladatok között szakmai- és vadászetikai teszt, vadászkutya és vadászkürtjel felismerés, valamint gyakorlati feladatok szerepeltek, mint például lövészet, csapda felállítás, vadászvendég kísérés.

A vetélkedő egyben emlékverseny is volt, a Soproni Egyetem tavaly elhunyt hallgatója, Rakonczai Péter tiszteletére, aki sokat tett azért, hogy ez az esemény 2018-ban Sopronba kerülhessen.

Az ünnepélyes eredményhirdetést a Ligneum Látogatóközpontban rendezték. A versenyt értékelve Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára kifejtette, lehetőséget kívántak teremteni a felsőfokú tanintézmények részére, hogy az országos vadászati vetélkedő során összemérjék hallgatóik szakmai tudását, rátermettségét. 

A Soproni Egyetem részéről dr. Bidló András, az Erdőmérnöki Kar dékánja kiemelte, a vetélkedő további célja volt a felsőoktatási intézmények közötti kapcsolatok szorosabbá fűzése és új kapcsolatok kiépítése, hiszen jövendő kollégák ismerhették meg egymást.

A csapatversenyt a gödöllői egyetemisták nyerték, a soproni csapatok az ezüstöt és a bronzot érdemelték ki. Egyéniben szintén a gödöllői fiatalok bizonyultak a legjobbaknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sopron Basket edzője kamerák előtt mondta el, hogy szerelmes játékosába

A Sopron Basket edzője kamerák előtt mondta el, hogy szerelmes játékosába
Izgalmasan ért véget a Sopron Basket szombati mérkőzése. A nagy ünneplésben pedig még egy vallomás… Tovább olvasom