Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Ezer éves adósságot törleszt a kormány - Újabb döntés a soproni gyorsforgalmi útról

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ezer éves adósságnak nevezte Sopron bekötését a gyorsforgalmi hálózatba.

Fidesz: hogyan segíti a kormány Sopron fejlődését?

A fideszes Manninger Jenő a Modern Városok programot méltatta, s jelezte, hogy a kormányfő és a város által aláírt megállapodás lehetővé teszi a kétszer két sávos M85-ös megépítését, a barokk belváros megújítását és a Fertő-tavi világörökségi terület fejlesztését.

Kitért arra is, hogy jelenleg van különbség a hazai és az osztrák infrastruktúra között, s cél, hogy a továbbiakban ne legyen színvonalcsökkenés a határon átlépve.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter ezer éves adósságnak nevezte Sopron bekötését a gyorsforgalmi hálózatba és megerősítette a megállapodásban foglaltakat, jelezve, hogy azokat szerdán tárgyalja a kormány.

Célként jelölte meg, hogy mind a 23 megyei jogú várossal megállapodjanak, a települések pedig a korábbinál innovatívabb kezdeményezésekre fordítsák az uniós fejlesztési forrásokat.

Szólt arról is, hogy a kormány ugyancsak szerdán hagyhatja jóvá a közlekedésfejlesztések gyorsításáról szóló csomagot, amely több ezer milliárd forintnyi beruházást indíthat.

Előzmény:

Ház ülése 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a márciustól bevezetett új parlamenti munkarend szerint kizárólag két napirendi pont következik: kérdések és azonnali kérdések hangzanak el.

Az Országgyűlés honlapján elérhető információk alapján a kérdések órájában a fideszes Tiba István a földművelésügyi miniszter tájékoztatását kéri a balmazújvárosi veszélyeshulladék-tároló felszámolásának időpontjáról, míg a szintén kormánypárti Manninger Jenő Sopron fejlesztési lehetőségeiről kérdezi Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert.

A szocialista képviselők kizárólag a brókerbotrányról szólnak majd. Burány Sándor például azt kérdezi Lázár Jánostól, miként kerülhetett tízmilliárdos nagyságrendű közpénz a Quaestorhoz, míg Tóth Csaba arra kíváncsi, hogy "a miniszterek is részesültek-e jutalékban".

Lázár János. Fotó: MTI
Lázár János. Fotó: MTI


A jobbikos Egyed Zsolt arra vár választ Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy a kormány miért engedi a bűnözői életvitel "szélsőséges gyakorlatát", Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke pedig a szociális szféra béremelésének módjára és időpontjára kérdez rá.

Az LMP-ből csak Ikotity István tesz majd fel kérdéseket, aki Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez fordulva a kórház-átalakításról, valamint a nemek egyenlőségével kapcsolatos kormányzati kötelezettségekről kér tájékoztatást.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sört osztogattak a soproni rendőrök a sofőröknek

Természetesen alkoholmenteset. Azoknak, akiknél az ellenőrzésen negatív értéket mutatott a szonda. Tovább olvasom