Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Eurovízió - Magyarország a döntőben, soproniak a színfalak mögött

Csemer Boglárka Boggie dalával ott lesz a szombati fináléban. Két soproni fiatal pedig ott van mögötte a Stadthalléban, a színfalak takarásában. Élményben nincs hiány.
  
– Úgy telik az idő, mintha felpörgették volna. Mindennap van valami izgalom, küzdés és nem csak a megszokott menet. A fellépők közvetlenek, olyanok, mint mi, aztán két perc múlva már egy óriásstadion óriásszínpadán állnak és előadást tartanak – írta a bécsi Stadthalléban, a magyar delegációban dolgozó soproni fiatal, Orbán Eszter a Kisalföldnek. Mint korábban beszámoltunk róla, két soproni lány is bejutott a színfalak mögé, Eszter a Boggie-t segítő csapatban önkéntes, Paukovits Anda pedig az újságírók munkáját segíti.

Paukovits Anda önkéntesként vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Életre szóló élményt szerez.
Paukovits Anda önkéntesként vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Életre szóló élményt szerez.


– Az elődöntő napjáig egy percet sem izgultam, hogy mi lesz. Biztos voltam a továbbjutásban. Látom a mezőnyt, tudtam, hogy Boggie száma kiemelkedik, mert más az üzenete és más a közlése is. De a verseny napján végig ideges voltam, mint mindenki más, valamiért bennem volt az, hogy mi van, ha mégsem. Annyira megszerettem mindenkit, a barátaim lettek és akkor most menjenek haza?

Még mit nem! Mielőtt felmentek a színpadra, megegyeztünk, hogy győztesként fognak visszajönni. Az egész műsort végigültük a segítőtársammal. Előtte már négyszer láttuk, de ez más volt. Tétre ment. Hirtelen mindenki sokkal jobbnak tűnt... Aztán jött Boggie. Libabőrös voltam, meg is könnyeztem, olyan szép volt. A szünetben sem mozdultunk el, mindenki bulizott, mi ketten nem. Az eredményhirdetésnél sorolták: Albánia, Grúzia... – csupa olyan név, akikre nem is számítottunk.

És akkor meghallottuk: Hungary! Felsikítottunk, rohantunk az ajtóhoz a zászlókkal, alig vártuk, hogy visszaérjenek – küldte élménybeszámolóját a kulisszák mögül Orbán Eszter. Véleménye szerint – ami ha elfogult is, de igaz lehet – Boggie-nak volt egy üzenete ebben a megőrült világban, amit az emberek megértettek és elfogadtak.

Orbán Eszter Csemer Boglárkával a kulisszák mögött. Izgalomból
Orbán Eszter Csemer Boglárkával a kulisszák mögött. Izgalomból 


Paukovits Anda is lelkesen mesélt önkéntes munkájáról: – Nekem az élő adásokat közvetítő tudósítók munkáját kell segítenem. Kivételes helyzetben vagyok, mert mindössze öten vagyunk ezen a tudósítói folyosón, két tévés főnököm van és két felnőtt önkéntes van még velem. Az élő közvetítések miatt nagyon erős itt a biztonsági szint, ide nem jöhet be bárki, ez a folyosó egy fokozottan zárt rendszer.

Sok mindent nem mondhatok most még el, és például én nem tehetek fel fotókat a Facebook-oldalamra sem, s van néhány szabály, amit be kell tartanom. Negyven országból van itt több mint ötven tudósító, akikkel angolul kell kommunikálnom, kivéve persze Gundel Takács Gábort, akivel nyilván magyarul beszélünk. Meg is lepődött, hogy mit keres itt egy magyar diák. Ötvennyolc tudósítói kabin van, az élő adások előtt húsz perccel „bezárjuk" a tudósítókat a kabinjukba, akkor már a légy sem zümmöghet, és indul a műsor.

Óriási élmény a show is, innen felülről panorámában látni több ezer tomboló embert, a színpadot, a fényeket. Nyilván a tudósítóknak nagyon jól kell látniuk mindent, úgyhogy én is páholyból nézem a műsort. Nagyon profi az ORF-szervezés, mindent percre pontosan vezényelnek le és közben még arra is ügyelnek, hogy jól érezzük magunkat... Ennyi Almdudlert még soha nem ittam – jegyezte meg nevetve Anda. 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A harmadik baleset ugyanott 24 órán belül

Árokba hajtott és felborult egy autó a 85-ösön Pereszteg közelében szombat délután. Tovább olvasom