Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Estöri - A soproni széchenyisek a döntőben

Harminc kilencedik és tizedik osztályos csapat mérte össze tudását.
Két napon át, február 20-án és 21-én rendezték meg a második Estöri – Kreatív Történelmi Verseny középdöntőjét Budapesten. Harminc középiskolai, kilencedik és tizedik osztályos csapat mérhette össze tudását a második fordulóban a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjának dísztermében. A Széchenyi két csapata is továbbjutott!

Tizennégy vidéki, két határon túli, valamint hat budapesti középiskola összesen harminc, háromfős csapatának vetélkedésével folytatódott az ausztriai székhelyű Esterházy Magánalapítvány szervezésében kiírt országos kreatív történelmi verseny. A vetélkedés témája ebben a tanévben a Barokk ünnepek a XVIII. században – Vendégségben az Esterházyaknál. A jelentkezők az első fordulóban egy időzáras online kvízfeladatsort oldottak meg, instagramos csapatképet készítettek és illusztrált esszét írtak. A középdöntőbe bekerült csapatoknak megadott határidőre szakmai prezentációval és kreatív videóval kellett készülniük, amit aztán a versenyen mutattak be.

A verseny kiírója, a kismartoni (Eisenstadt) székhelyű Esterházy Magánalapítvány célja, hogy a fiatalok önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével és a koruknak megfelelő digitális eszközökkel és ismeretekkel oldják meg a háromfordulós verseny feladatait. A megmérettetésen a Széchenyi István Gimnázium két csapata – Gáncs Adrienn, Salda Csilla, Tátrai Dóra, illetve Hegedűs Alexa, Győry Anna, Vigh Anna – sikerrel vette a feladatokat, így bejutottak a döntőbe. Felkészítő tanáruk Robotka Csaba, aki már visszatérő az Estöri történetében...
Kicsiknek is

A versenyt Estöri-junior néven kiterjesztik a 8–15 éves korosztályra is. Március 1-jéig jelentkezhetnek azok a diákok, akiket tanáraik beneveznek a kreatív rajz-, képregény- és makettkészítési versenyre. (További információk: www.estori.hu)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2018 - Sopronban kisorsolták a sorrendet

Kisorsolta a választási bizottság, hogy az április 8-i országgyűlési választásokon a soproni… Tovább olvasom