Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Érdeklődő van, befektető nincs

465 millió forintért hirdeti eladásra a Lövér körúti egykori gyermekszívszanatórium épületét.
465 millió forintért hirdeti eladásra a Lövér körúti egykori gyermekszívszanatórium épületét a Nyugat-Magyarországi Egyetem (NyME). Érdeklődők vannak, befektetővel azonban még nem történt megállapodás.

Nem hasznosították

Mint arról annak idején beszámoltunk, Sopronban a Lövér körúti egykori gyermekszívszanatórium kiürített épülete 2002 májusában került a NyME vagyonkezelésébe. A hasznosítási elképzelések bentlakásos továbbképző központ vagy egy kollégium kialakításáról szóltak. Ez utóbbi eshetőséget a férőhelyenkénti hárommillió forintos költségek miatt végül is elvetették, de az első variáció megvalósulása is pénzügyi akadályokba ütközött.

Eladná az egyetem

– Időközben az egyetem bérleménybe kapta és használatba vette az egykori gépipari technikum épületét, amelyet az evangélikus egyház a kialkudott 375 millió forintért megvételre felkínált nekünk – mondta Herczeg László, a NyME gazdasági főigazgatója. – Döntés elé kerültünk: vagy ezt az ingatlant vásároljuk meg, vagy a Lövér körúti szanatóriumból létesítünk oktatási-kutatási bázist. Végül tavaly olyan határozat született, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úti épületre tartunk igényt – amelyet már „belakott" az egyetem –, a szanatóriumi tömböt pedig eladjuk. Ehhez megkaptuk az Oktatási Minisztérium, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Pénzügyminisztérium hozzájárulását is.

Harmadszor hirdetik

Az egyetem 465 millió forintos eladási áron immár harmadszor hirdeti meg idén az ingatlant. Egyelőre csak érdekődők jelentkeztek, befektetővel még nem született  megállapodás. Az adott zöldövezetre vonatkozó rendeletek értelmében lakások nem alakíthatók ki az egykori szanatóriumból, viszont szállodának, vagy egy emelt szintű idősek otthonának kiválóan megfelelne az ingatlan. Herczeg László érdeklődésünkre elmondta: egy sikeres adás-vételi szerződés után befolyó pénzt az egyetem kizárólag fejlesztési célokra fordítja.

Százmilliót a humán erőforrás operatív program keretében elnyert egymilliárd forintos uniós forrás önrészeként kezelnének, a többit az Erzsébet utcai épület teljes belső felújítására, illetve további más korszerűsítésekre fordítanák. Az egykori gépipari technikum megvásárlására az év második felében kerül sor, ennek finanszírozására most állítják össze a pénzügyi konstrukciókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekotthonok alapítója

Böjte Csaba ferences atya egy évtizede fogadta be az első árvákat a dévai kolostorba, ahol azóta több száz nyomorból kiemelt gyermek lelt menedékre. Gyermekmentő missziója segítségével mára nyolc gyermekvédelmi központban ötszáz gyermek talált otthonra. Nemrég újabb két központ építése is elindulhatott – meséli az atya a dévai lányok gyűrűjében. Tovább olvasom