Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -2°C | 8°C Még több cikk.

Épületek százain dolgozott

Hamarosan hetvenéves lesz, de most is boldogan ül a tervezőasztal mellé Szita Elemér, akit néhány hónapja tüntettek ki Wälder József-díjjal.

Soha nem bánta meg pályaválasztását a soproni önkormányzat által decemberben Wälder József-díjjal jutalmazott Szita Elemér, akinek keze nyomát több környékbeli, s számos más városban álló épület is magán viseli. Az elismerés egyébként az építészet, a műszaki fejlesztések területén végzett kiemelkedő tevékenységért adományozható.

– Az első egyetemi gyakorlat döntötte el a sorsomat, akkor egy épületgépészettel foglalkozó csapatba kerültem. Megtetszett a feladat, s azóta is ez a munkám, a létesítmények víz-, csatorna-, gáz-, fűtés- és szellőzőrendszerét tervezem nagy-nagy örömmel – mesélte a már nyugdíjaskorú szakember.

Szita Elemér úgy tartja, folytonos megújulást igényel a munkája.
Szita Elemér úgy tartja, folytonos megújulást igényel a munkája.


Az épületgépész-mérnök, klímatechnikai szakmérnök összeszámolni sem tudja, hány épület tervezésében vett részt. Soproni épületgépészeti munkái mellett más tervezőteamek munkatársaként az ország számos pontján tevékenykedett, s tevékenykedik. Mint mondja, keresni sem kell a lehetőségeket, kiváló referenciáinak köszönhetően megrendelői egymásnak ajánlják. Így a válságban sincsenek unalmas percei, de az építőipar visszaesését ő is érzi, nincs annyi megbízás, így a határidők sem szorítanak. A szakember nevéhez fűződik egyebek mellett a fertődi és fertőszentmiklósi Velux-gyárak tervezése, de a Vas-Villa'-iskola, a Berzsenyi- és Széchenyi-gimnáziumok, a kórház épületeinek beruházása során is dolgozott.

– Noha hamarosan hetvenéves leszek, most is mindennap boldogan ülök le a tervezőasztal mellé, mert folyamatos megújulást igényel a munkánk és sikerélményt ad – mondta Szita Elemér, majd hozzátette, szabadidejében sem tétlenkedik, kertészkedik, biciklizik, de a legszívesebben unokáival tölti az időt.

Olvasóink írták

 • 4. bogote 2012. március 03. 15:57
  „Gratulálunk Elemér és jó egészséget kívánunk!”
 • 3. koczanz 2012. március 02. 15:17
  „Gratulálok Elemér!
  Kívánok neked sok-sok vidámságot, boldogságot és jó beszélgetéseket!”
 • 2. lueser 2012. március 02. 07:17
  „Érdekes valami azért ez az építőipar, válságban sem nem unatkozó hetvenéves tervezőjével!”
 • 1. TancsKaszabell 2012. március 01. 18:29
  „Gratulálok kedves barátom !
  Jó egészséget és további munkasikereket kívánok Neked.
  Baráti üdvözlettel : TK”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a nemzeti park területe

Közel 147 hektárnyi területtel bővítették a Fertő–Hanság Nemzeti Park egészét. Így másokkal… Tovább olvasom