Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Épül az elkerülő Fertődön a kastély előtt - térkép

A fertődi Esterházy-kastély előtti járműforgalom csökkentése érdekében elkerülő út építéséhez kezdenek tavasszal a szakemberek. A kivitelezés a tervek szerint még idén befejeződik.
– Az Esterházy-kastély turisztikai fejlesztéseinek következtében az eddiginél is nagyobb gyalogosforgalomra kell számítani majd a műemlékegyüttes és a Gránátos ház közötti útvonalon. Útkanyarulat miatt az ottani szakasz eleve balesetveszélyes és jelentős a teherforgalom is. Sajnos minden évben több baleset történik ott, idén is kellett már helyszínelniük a rendőröknek. Hosszú évek előkészítése után, idén végre – közel egymilliárd forintos kormányzati beruházásban – megoldódik a probléma: ezt a kritikus szakaszt egy elkerülő út fogja kiváltani. A munkaterületet már átadtuk a kivitelezőnek – tájékoztatott Bognár Zoltán fertődi polgármester. – Az összesen közel egy kilométeres távú útvonalat közvilágítással, csapadékvíz-elvezetéssel látjuk el, s a kastély előtti buszmegállót is át fogjuk helyezni. Az egész projekt még az idén teljesen elkészül.
Kiiktatjuk a kritikus szakaszt

A tervek szerint a Fertő-parti településeket összekötő út Fertőszéplak felőli forgalmát a kastéllyal szemközti Gránátos házaknál a pomogyi határhoz vezető útra terelik majd. Ehhez ívkorrekcióra is szükség van. Mintegy hatszáz méter után körforgalmat alakítanak ki, így Ausztria, illetve Süttör irányába is közlekedhetnek a járművek. A körforgalomtól újonnan létesítendő elkerülő út Fertőd-Süttörön, a Béke utcában építendő körforgalomhoz fog csatlakozni

A polgármester hozzátette, a most kiváltandó útszakaszt a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek majd nem vehetik igénybe.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasúti diakónia lesz Sopronban

Vasúti diakónia lesz Sopronban
Szó szerint és átvitt értelemben is segítséget nyújt az evangélikus szeretetszolgálat vasúti… Tovább olvasom