Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Épül a körforgalom

Április 30-án adják át a soproni Kossuth utca – Táncsics utca kereszteződésében épülő körforgalmat.

A tervek szerint április 30-án lesz a műszaki átadása a soproni Kossuth utca–Táncsics utca kereszteződésében létesülő körforgalmi csomópontnak. A kivitelezés befejezése után a Teleki Pál utca–Juharfa utcában alakítanak ki körforgalmat.

Sopronban a Ferenczy János utca–Táncsics utca kereszteződésének közismerten hírhedt közlekedési problémáján hivatott segíteni az ott kiépítendő körforgalom. Korábban a járműáradat miatt jobbra is nehezen lehetett fordulni, ám aki balra akart kikanyarodni, annak csúcsforgalomban sokszor 3–4 percet is várnia kellett, míg továbbhaladhatott. Emiatt gyakran alakultak ki órási torlódások a Ferenczy utcában. Közlekedési szakemberek szerint a legkedvezőbb megoldást a körforgalom jelenti.

– A mintegy ötvenötmillió forintos beruházás műszaki átadása a tervek szerint április 30-án várható – nyilatkozta Horváthné Seregély Jolán, a városüzemeltetési iroda vezetője. – A szakemberek már kialakították a körforgalmi csomópont útvonalainak nyomvonalát. Az április végi műszaki átadást követően részben feloldjuk a Kossuth utca lezárását, viszont tovább folytatódik az utca közműkiváltásának a munkálata, amely csak nyáron fejeződik be. A körforgalmi csomópontnál az óratornyot a mértani középpontba fogjuk áthelyezni, de ez, valamint a területrendezés, a virágosítás a következő hónapok feladata lesz.

– A műszaki átadás április 30-i határideje tartható – tette hozzá a kivitelezők részérők Halmai László, a Strabag rt. területi igazgatója. 
 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakrésszel fizettek pénz helyett

Kétszázmillió forint értékben adott át lövérekbeli üdülőapartmanokat a Lövér Lakópark Kft. a kivitelezőnek, a FÉSZ Rt.-nek. Az immár egy éve kulcsrakész ingatlanok értékesítése a beruházók szerint a banki hitelek kedvezőtlen alakulása miatt késett. Ezért egyelőre még csupán az apartmanok mintegy huszonöt százalékát tudták értékesíteni Sopronban. Tovább olvasom