Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Épül a golfpálya a határ mellett

Zsira - A tervek szerint már a nyár közepére elkészül a Zsirára tervezett golfpálya első üteme. Emellett egy üdülőfalut is felépítenek a település határában.
Javában tart Zsirán a 27 lyukúra tervezett golfpálya kivitelezése. Elsőként a 9 lyukú rövid gyakorlópálya és a 3 hektáros Driving Range, az úgynevezett elütőrész készül el. Ezt követően állnak neki a 18 lyukú versenypályáknak. A sportkomplexum összesen 72 hektáros területet foglal magába. Mindezek mellett ősztől 12 hektáron 127 darab üdülőház is épül. A teljes beruházás összköltsége eléri az 5 milliárd forintot. A Sonnen Golf pályáit bárki igénybe veheti majd, nem szükséges klubtagság, vagy bármilyen előképzettség – tudtuk meg.

Fotó: Magasi Dávid

– Főként a családokra, fiatalokra számítunk, a nyitás tervezett időpontját ezért időzítettük a nyári szünet kezdetére – mondta el az építkezés helyszínén Szemes Róbert, a beruházó cég társtulajdonosa, ügyvezető igazgatója. – Bárki kipróbálhatja nálunk ezt a sportot, mivel a leendő vendégeink többsége várhatóan amatőr lesz, így senkinek nem kell zavarban lennie amiatt, hogy kezdő.

– A határ túloldalán, Locsmándon (Lutzmannsburg) működik az évente több százezer látogatót fogadó termálfürdő. Feltétlen számítunk az oda látogató vendégek érdeklődésére. A két egység jól kiegészítheti egymást. A hozzánk érkezők átmehetnek strandolni és viszont, mindkét egységben kínáljuk a másik szolgáltatásait. Most már a határ sem akadály, a golfpálya tíz perc séta a fürdőtől.

Szemes Róbert hozzátette, véleményük szerint nem baj, hogy a közeli Bükön is működik már egy golfpálya. Egyrészt azért, mert más a közönségük, másrészt a golfozó turisták szeretik a változatosságot, és nem mindig ugyanazon a pályán akarnak játszani.

Fotó: Magasi Dávid

Dorogi Árpád, Zsira polgármestere a beruházás kapcsán kiemelte, jelentősen megnőhet a település turisztikai vonzereje. Az első jótékony hatás már most látható, hiszen az önkormányzati telkek fele már elkelt.
– A jövőben a golfpálya új munkahelyeket teremt és a költségvetésünkbe is több pénz érkezik – folytatta a polgármester. – Többéves előkészítő munka ért most az utolsó fázisába. Az viszont kevésbé jó és vállalkozóbarát, hogy az engedélyek beszerzése évekig elhúzódott. Szerencsére ez esetben megvolt a befektető részéről a bizalom és a türelem.

Olvasóink írták

 • 3. matriné 2008. április 05. 08:52
  „creat, kérlek nézd meg a "Csont hülye" címűfilmet! Utána meg a "Banános Joe" filmet! Tehát, a saját környezeted fogod viszontlátni!”
 • 2. creat 2008. április 04. 16:16
  „matriné 2008.04.04 08:36
  nem tudom, hogy környékbeli vagy e
  de nem bánnám, ha elárulnád, hogy az adott földterületen mondjuk az utóbbi 5 évben mit termeltek és milyen eredményességgel
  szerinted a tulajdonosok miért adták el a földet?
  mert abból valamiért biztosan kevesebb hasznot hoztak ki, mint az eladással
  evvel a beruházással nyerni fog a község mindenképp
  tán a környező falvak is profitálhatnak
  az államnak is lesz pici adóbevétele remélhetőleg
  arról nem beszélve, hogy ebbe magánemberek fektetnek pénzt, nem a közösből meg, persze nyilván haszon reményében
  arról nem beszélve, hogy még a természet sem sérül, mert bármikor fölszántható és bevethető marad
  én az írásodból csak hatalmas irigységet látok, meg azt, hogy te szerintem még a saját sikereidnek sem tudsz örülni
  én ezért sajnállak”
 • 1. matriné 2008. április 04. 08:36
  „No és milyen golf-labda termés várhtó ebben a határban? Ha még az örömlányokat is ide terelik, akkor sok lyukra játszhatnak az urhatnám polgárok! Kiszolgáló magyar cseléd lesz bőven, hisz ebben az országban is sikerült az érték előállitó termelést tönkre tenni! Az unatkozó milliomosoknak meg valahól el kell ütni az időt! Mindenkiből nem lehet politikus!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélesebbre nyitja kapuit a zsirai otthon

Zsira - A térségben lakó, értelmileg akadályozottakat is várja a zsirai értelmi fogyatékosok… Tovább olvasom