Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Eördögh Edit és Székely Norbert volt a vendég

Székely Norbert az MKB Euroleasing Sopron vezetőedzője, és Eördögh Edit csapatkapitány volt szerkesztőségünk vendége. Olvassa el online interjúnkat!


Székely Norbert vezetőedző válaszol a kérdésekre:

- Köszönöm a kérdéseket és köszönjük a szurkolóinknak, akik mindig buzdítanak bennünekt.

- Kérdésem Székely úrhoz: a Final Four-ba jutást nagyon megünnepelték, nem fél attól, hogy a legjobb négy között már nem lesznek éhesek, nem harapnak majd a játékosai?

- Úgy gondolom, az ünneplés és az éhség nincs összefüggésben. Aki látta az elmúlt kettő bajnoki mérkőzésünket és belenézett az edzéseinkbe, tudhatja, hogy a lányok még nagyobb energiákat mozgósítva készülnek a következő hetek-hónapok feladataira.

- Hét eleji hírek szerint nem is szálltak be a rendezésért vívott harcba. Körülbelül milyen összeget képzeljünk el reális rendezési díjként?

- Pontos információim nincsenek a rendezési költségeket illetően, azonban a mi klubunk lehetőségei nem adnak alkalmat arra, hogy idén Final Four-t rendezzünk. A rendezési költségek többszázezer eurós licitről indulnak.

- A mostani siker még erősebbé teheti jövőre a csapatot, vagy esetleg az Önök háza táján is tartani kell a válság felbukkanásától?

- A gazdasági válságtól mindenhol tartani kell, a magyar gazdaságra pedig ez hatványozottan igaz. Úgy gondolom, fontos lenne összetartani ezt a fiatal, életerős csapatot, de erre a kérdésre leginkább ügyvezetőnk, Török Zoltán tudna válaszolni.

- Mi a siker titka? Hiszen Sopronban volt erős csapat, nagy nevekkel és eredmények mégsem jöttek.

- A kosárlabda csapatjáték, amit emberek játszanak. Hibákkal és erényekkel, de emberek. A sztárjátékosok fontos szerepet töltenek be a játékban, de csak akkor, ha a játékban alárendelik magukat a CSAPAT érdekeinek. Nálunk egységes és pontos csapatjáték alakult ki az elmúlt években sztárjátékosok nélkül, mindenki tudja, hogy mi a feladata, ezért vagyunk képesek mérkőzést, mérkőzéseket nyerni, nálunk jobb játékos-állományú csapatok ellen.

- Azt már korábban is láttam, hogy a csapat eredményessége tovább nő akkor, ha Honti Kata támadójátékát is sikerül erősíteni. Én úgy láttam, hogy keveset vállalt akkor is, amikor jobb átlagra lett volna képes egyes játékosoknál. Úgy látom, hogy a csapat egyensúlya is stabilizálódott azzal, hogy a 2-es posztról is több pont érkezik. A Bourges edzője sem tudta megoldani a 2-es poszt védelmét. Ez tudatos volt a részedről, vagy a Kata érett meg a feladatra. Várható-e további fejlődés?
 dávid imre


- Honti Kata játéka a csapat szempontjából kulcsmomentum. Érése szoros összefüggésben van a csapat fejlődésével. Soha nem szabad elfelejteni, hogy a mérkőzést mindig a csapat nyerni meg, vagy veszíti el. A játékosok egyéni diszpozíciója az adott pillanatban azonban döntő fontosságú lehet. Kata ebben az évben több terhet vállalt magára, amit mindig a csapat érdekében tesz, így fejlődik ő és a közösség is.

- Nemzetközi porondon a női csapataink sokkal sikeresebbek kosárlabdában. Mi lehet ennek az oka?
pihent


- Erről hosszú értekezést lehetne írni... A női kosárlabda Európa élmezőnyébe tartozik, a férfiak pedig csak keresik az utat a felzárkózáshoz. Addig, amíg ennyi külföldi játékos szerepel a férfi csapatoknál és ennyre nem fektetnek hangsúlyt az utánpótlás-nevelésre, nem is tudom elképzelni, hogy csapataink záros határidőn belül felzárkózzanak a legjobbak szintjére.

- Magyar Kupa döntő, Final Four, bajnoki címvédés, gondolták volna a szezon elején, hogy ilyen „sűrű" lesz a tavasz?
Kismanó


- Csak reménykedtünk abban, hogy csapatunk az európai hadszíntéren is ilyen szép eredményeket ér el. Így aztán a csapat programja sokkal sűrűbbre sikeredett, mint ahogy terveztük, de ettől nem jövünk zavarba, hatalmas megtiszteltetés és siker volt a FF-ba jutni. Szóval örülünk a sok szép kihívásnak, ami előttünk áll a következő hetekben-hónapokban.

- Milyen a hangulat a csapaton belül?
egy szurkoló


- A csapat homogenitást mutat, mind az életkor, mind a taktikai fegyelem, mind a játéktudás tekintetében. A homogenitást tovább fokozza az a tény, hogy sikereket érünk el együtt. Ezen összetevők nagy mértékben befolyásolják a csapat hangulatát, amely mind az öltözőben, mind a pályán nagyon jó.

- Először is gratulálok a csapat parádés teljesítményéhez!
Nagyon nagy lendületet adhat a Magyar Kupa megnyerése a csapatnak, de nem fárasztja le őket az a sok meccs?
pisti60


-Az a lendület, amit a Bourges kiverése jelentett, mind a mai napig érezteti hatását a mérkőzéseken és edzéseken. A csapat tudatosan, pontosan és nagy energiát mozgósítva dolgozik. A rengeteg, február végén és márciusban lejátszott mérkőzés azonban negatív hatással is lehet a Final Four-ra való felkészülésünkben. A fárasztó menetelés és a kevés edzés nem feltétlenül szolgálja a csapatunk taktikai repertoárjának épülését. A Magyar Kupa fontos állomása a Final Four-t megelőző időszaknak. Címvédőként rendezőként nagy teher hárul a csapatra, de úgy gondolom, sokszor bizonyítottuk már, hogy képesek vagyunk megoldani nagy feladatokat is.

- Most már Sopron az esélyes, legalábbis az eredmények alapján. Nyomasztja ez a csapatot?
Dávid


- A név kötelez, természetesen mind a Magyar Kupában, mind a Magyar Bajnokságban címvédőhöz méltóan szerepelni, győzelmet, győzelmeket szerezni, megvédeni címeinket, öregbíteni a klub hírnevét. Az Euroligában nem mi vagyunk az esélyesek, a három csapat, aki rajtunk kívül bejutott, mind nagyobb lehetőségekkel rendelkezik az európai porondon kis csapatként számontartott Sopronnal szemben.

- Mekkora az esélye, hogy együtt marad a mostani csapat?

- Mindenki azon dolgozik, hogy ez a csapat együtt tudjon maradni, de ennek többféle vetülete van, így aztán ez elég nehéz kérdés... Megindultak már a tárgyalások, de messze még a vége...

- Salamanca lesz az ellenfél. Szpartak Moszkvával pedig a döntőben?

- A Salamanca csapata a hagyományos európai tradíciókat követve - hasonlóan mint a mi csapatunk - állította össze keretét. Az elődöntőben így gyakorlatilag az európai döntő zajlik le, hiszen a másik ágon a két sztárcsapat, a tengerentúli játékosokkal teletűzdelt Moszkva és Jekatyerinburg találkozik egymással. Így az Euroliga döntője gyakorlatilag egy klub-világbajnoki döntőt sejtet.

- Először is gratulálok a csapat parádés teljesítményéhez! A kérdésem az, hogy a sportszakmai dicsőségen kívül anyagilag is megéri-e a sorozat? A tervek szerint Salamanca vagy Jekatyerinburg rendezi a Final Fourt, melyik lenne kedvezőbb? Nagyon sok sikert kívánok az első Final Four-hoz!
dudi1977

- A Final Fourba jutott csapatok özött a FIBA feloszt egy pénzösszeget, amelyből értelem szerint a győztes kap a legtöbbet és a negyedik helyezett a legkevesebbet.

– Először is gratulálok a csapat parádés teljesítményéhez!
Az szeretném kérdezni, tudtok valamit, hogy hol rendezik a Euro Liga döntőt?


- Hivatalosan még nem tudjuk, hogy melyik város ad otthont a legjobb négy küzdelmeinek, de mivel két évvel ezelőtt Moszkvában rendezték a döntőt és a klub hivatalos bejelentése szerint Sopronban nem rendezik meg a Final Fourt, ezért a lehetséges helyszínek között Jekatyerinburg és Salamanca szerepel.

Korábban:

Megérkezett a szerkesztőségbe Eördögh Edit, aki válaszol az olvasók kérdéseire.

Az online interjú képei, galéria!


- Kérdésem Székely úrhoz: a Final Four-ba jutást nagyon megünnepelték, nem fél attól, hogy a legjobb négy között már nem lesznek éhesek, nem harapnak majd a játékosai?

- Igaz, hogy ezt a kérdést nem nekem címezték, de megnyugtathatom a kedves kérdezőt, hogy alig várjuk a Final Four-t, hogy bebizonyítsuk, mennyire éhesek vagyunk a sikerre és hogy miért kezdtünk el már most, egy hónappal az események előtt keményen felkészülni.

- Mi a siker titka? Hiszen Sopronban volt erős csapat, nagy nevekkel és eredmények mégsem jöttek.

- A legnagyobb titok szerintem az, hogy ez a csapat képes küzdeni és meghalni egymásért a pályán. Itt nincsenek nagy sztárok, itt mindenki együtt húzza a csapat szekerét. Mindig, minden meccsen van két-három olyan játékos, aki extra teljesítményre képes és ha ez a fiatal társaság hullámvölgybe is kerül, mindig akad valaki, aki átlendíti a csapatot a holtponton. Edzéseken kívül is szoktunk közösen programokat szervezni, eljárunk moziba, vacsorázni vagy kávézni. IGAZI CSAPAT VAGYUNK!!!!

- Magyar Kupa döntő, Final Four, bajnoki címvédés, gondolták volna a szezon elején, hogy ilyen „sűrű" lesz a tavasz?
Kismanó


- A Magyar Kupa döntőre és a bajnoki címvédésre azért is gondoltunk az éve elején, hiszen címvédőként kezdtük ezt a bajnokságot és nem is lehet más a célunk, mint megvédeni az elsőségünket. A Final Four csak hab a tortán :) :) :)

- Milyen a hangulat a csapaton belül?
egy szurkoló

-
Fantasztikus a hangulat a csapaton belül, történelmi tettet hajtottunk végre. Három nap pihenőt kaptunk mérkőzés után, kellőképpen megünnepeltük ezt a fantasztikus sikert, ez mégjobban összekovácsolt bennünket.

- Most már Sopron az esélyes, legalábbis az eredmények alapján. Nyomasztja ez a csapatot?
Dávid


- Ezt a kérdést több irányból szeretném megközelíteni. Először is az Euroligában - úgy érzem - nem mi vagyunk a legesélyesebb csapat a győzelemre, ezért semmilyen nyerési kényszer vagy teher nincs a csapaton ez alatt a három nap alatt (amíg a Final Four tart). Persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk nyerni egy vagy két meccset, de ha ugyanilyen alázatosan és szerényen játszunk, mint eddig a csoportmeccsek és play-off alatt, akkor okozhatunk meglepetéseket. Másodszor a Magyar Kupáról: a sorsolás és a licit úgy hozta, hogy ismét Sopronban lesz a négyes döntő, aminek mi nagyon-nagyon örülünk. Címvédőként más célunk nem lehet, mint megvédeni a kupát, hiszen az előző két évben is mi voltunk az elsők. Nagyon nehéz feladat lesz, de bízunk abban, hogy a szurkolóink segítségével a harmadik évben is győztesen hagyjuk el a pályát. 
Harmadszor a bajnokságról: itt is címvédőként kezdjük majd a play-offot, de addig még nehéz mérkőzések várnak ránk, gondolok itt szegedi idegenbeli és a hazai, Pécs elleni rangadóra. Ez a március egy nagyon mozgalmas és munkával teli hónap lesz, bízom benne, hogy a csapat maximálisan átérzi ennek a hónapnak a súlyát.

- Mekkora az esélye, hogy együtt marad a mostani csapat?

-
Ha jól tudom, a csapat nagy részének élő szerződése van, tehát jövőre is itt játszanak, a többiekkel pedig ügyvezető igazgatónk, Török Zoltán elkezdte a tárgyalásokat és én nagyon bízom benne, hogy jövőre is ugyanez a fantasztikus CSAPAT játszik együtt.

- Salamanca lesz az ellenfél. Szpartak Moszkvával pedig a döntőben?

-
Ha Salamancában lesz is a Final Four, ott is minden erőnkkel azon leszünk, hogy a döntöbe jussunk. Igaz egy kicsit nehezebb lesz, rajtunk semmilyen teher nincsen, felszabadultan játszhatunk. Ígérhetem, hogy maximálisan felkészülünk, és meglátjuk, hogy ez mire lehet elég. Nagyon-nagyon örülnénk egy Final Four-döntőnek :)

- Először is gratulálok a csapat parádés teljesítményéhez! A kérdésem az, hogy a sportszakmai dicsőségen kívül anyagilag is megéri-e a sorozat? A tervek szerint Salamanca vagy Jekatyerinburg rendezi a Final Fourt, melyik lenne kedvezőbb? Nagyon sok sikert kívánok az első Final Four-hoz!
dudi1977


- A kérdés első felét meghagyom a vezetőedzőnknek... Számunkra a semleges pálya, tehát Jekatyerinburg kedvezőbb lenne, hiszen a Salamanca a csoportmeccsek és a rájátszások során is bebizonyította, hogy otthon nagyon erős csapat, idegenben viszont volt egy-két váratlan vereségük, tehát semleges pályán nagyobb esélyünk lenne megverni őket.

- Szeretettel köszöntöm az olvasókat!

Pénteken 14.30-tól Eördögh Edit csapatkapitány érkezik szerkesztőségünkbe és válaszol az olvasók kérdéseire mérkőzésekről, a legjobb négy közé jutásról és más érdekességekről.

Székely Norbert is eljön, 15 órától már nemcsak a csapatkapitányt, de őt is faggathatják!

Tegye fel kérdéseit már most az online@kisalfold.hu e-mail címen, vagy a cikk alatti hozzászólásban!

Olvasóink írták

 • 5. ttt 2009. február 27. 15:39
  „Gratulálok és további sok sikert kívánok!”
 • 4. pisti60 2009. február 27. 15:12
  „Először is gratulálok a csapat parádés teljesítményéhez!
  Nagyon nagy lendületet adhat a magyarkupa megnyerése a csapatnak,de nem fárassza le őket az a sok meccs?”
 • 3. pisti60 2009. február 27. 14:58
  „Először is gratulálok a csapat parádés teljesítményéhez!
  At szeretné kérdezni, tudtok valamit,hogy holrendezik a E.l. döntőt?”
 • 2. dudi1977 2009. február 27. 13:55
  „Először is gratulálok a csapat parádés teljesítményéhez! A kérdésem az, hogy a sportszakmai dicsőségen kívül anyagilag is megéri-e a sorozat? A tervek szerint Salamanca vagy Jekatyerinburg rendezi a Final Fourt, melyik lenne kedvezőbb? Nagyon sok sikert kívánok az első Final Four-hoz!”
 • 1. pihent 2009. február 27. 10:06
  „Nemzetközi porondon a női csapataink sokkal sikeresebbek kosárlabdában. Mi lehet ennek az oka?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt házzal működnek a bölcsődék

Sopron és térsége - Az országban alig van bölcsőde, a többség százhúsz százalékos kihasználtsággal… Tovább olvasom