Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Engedély nélküli rákötések

Néhány türelmetlen tómalmi lakó a műszaki átadást megelőzően rákötött a készülő csatornára.
Balogh Zoltánné Ilona
Néhány türelmetlen tómalmi lakó a műszaki átadást megelőzően rákötött a készülő csatornára, akciójukkal tovább lassítva az építkezést. A kivitelező egyelőre nem kívánja peres úton rendezni a vitát.
– A mi utcánk Tómalom 2-höz tartozik, de már nálunk is elkezdték a csatornázási munkákat – mutat körbe Balogh Zoltánné Ilona a Menta utcából. – Két éve lakunk kint, és nagyon várjuk már, hogy elkészüljenek. Állítólag szeptember a határidő.

A Sopron Régió Csatornázási és Szennyvíztisztítási Program keretében Tómalom 1 csatornázási munkálatainak első üteme, ezen belül annak első szakasza elvileg heteken belül elkészülhetne. – Az elmúlt napokban jutott azonban tudomásunkra, hogy a csatornázás és útfelújítás miatt türelmetlenkedő lakók egy része már rákötött a csatornára – tudtuk meg Vargáné Korompai Dóra projektvezetőtől. – Ezek a műszaki átadást megelőző rákötések illegálisak, a kivitelező számára többletköltséggel járnak és a munkálatokat is lassítják.

A hivatalos átadás előtti időszak műszaki szempontból kiemelten fontos, ekkor ellenőrzik a csatornát és javítják az esetleges sérüléseket. A lakók akciójukkal ezt a folyamatot akadályozzák, az építkezést tovább lassítva. Bár szakember számára egyértelműen látható, hogy mely ingatlanokról van szó, az önkormányzat nem kívánja peres útra terelni a vitát:  – Nem célunk a pereskedés, de szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy nem érdemes idő előtt rákötni a csatornára – folytatta a projektvezető.

A tómalmi első ütem hivatalos műszaki átadásának tervezett időpontja június 27., majd szakhatósági véleményezés után július 6-án zárul le az építkezés, és kerül sor az üzembe helyezésre, melyről a média segítségével a lakókat külön tájékoztatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megváltozik a buszok útvonala

A Soproni Ünnepi Hetek rendezvényei miatt változik a soproni helyközi és helyi buszok menetrendje. Tovább olvasom