Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Energetikai beruházást avattak Fertőendréden - fotók

Energetikai beruházást avattak Fertőendréden - fotók
Két év alatt 230 millió forint támogatást kapott a kormánytól Fertőendréd fejlesztésekre. Ezúttal egy energetikai beruházást avattak. A település akár a Magyar Falu Program mintája is lehetne - mondta a pénteki átadón Gyopáros Alpár.
Újabb fejlesztés zajlott le Fertőendréden, energetikailag korszerűsítették a községházát. A polgármesteri hivatalnak, a postának, a nyugdíjas klubnak és az irattárnak is otthont adó épületet akadálymentesítették, padlásterét szigetelték, kicserélték a nyílászárókat. A tetőre napelemeket szereltek, s újjávarázsolták a fűtési rendszert is.

Horváth Attiláné polgármester az avatáson a Kisalföldnek elmondta: a 36,6 millió forintos támogatáshoz a község közel kilencmillió forint saját anyagi forrást biztosított. A beruházás nemcsak a községházát, hanem az Ikva Gyöngye Óvodát is érinti. Ott még folyamatban vannak a munkálatok. A megújított gyermekintézményt május végén adják át. 

A községházánál rendezett ünnepségen a falu országgyűlési képviselője, Gyopáros Alpár – aki a Miniszterelnökséghez tartozó Modern Városok Program, valamint a Magyar Falu Program kormánybiztosa –kijelentette: agilis községvezetésének köszönhetően Fertőendréd két év alatt 230 millió forint értékben fejleszthetett infrastruktúrát, ezért a községet akár a Magyar Falu Program mintájának is nevezhetnénk.

Dukai Miklós, a BM önkormányzati helyettes államtitkára hangsúlyozta: a fejlesztéseknek akkor van hozadéka, és akkor lehet jó közösséget építeni, ha mindnyájan, a nép, az önkormányzatok sora és maga az egész ország biztonságban él. Az avatáson Varga Imre plébános, Dukai Miklós helyettes államtitkár, Horváth Attiláné polgármester, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és a kivitelező cég ügyvezetője, Földesi Balázs vágta át a nemzeti színű szalagot.
 
Energetikai beruházást avattak Fertőendréden - fotók: GM

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pósa Ede újvidéki származású festőművész a Ferenczi József-tábor vendége

Pósa Ede újvidéki származású festőművész a pasztellről tart nyilvános kurzust a sarródi… Tovább olvasom