Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Emlékfaültetés a Haydn-évfordulón

Fertőd - A Joseph Haydn halála 200. évfordulója tiszteletére rendezendő programsorozatot március 31-én, kedden délután 4-kor nyitják meg a Muzsikaházban.
– A program emlékfaültetéssel kezdődik – tudtuk meg Bertha János zeneiskolai igazgatótól, a fertődi Haydn-emlékév főszervezőjétől. – A Muzsikaház udvarán pótoljuk azt a több száz éves cédrusfenyőt, amelyet talán még Haydn is láthatott, hiszen a zeneszerző a Muzsikaházban 1769–1790 között lakott. Sajnos, a fa a ház felújításakor elhalt.

E cédrusfenyő helyére ültetünk emlékfát a Haydn-év alkalmából.

A nyitórendezvényen mutatják be a Haydn-kórusról szóló könyv bővített fényképanyagú második kiadását. A kötet jól illusztrálja a híres együttes és az alapító, Somlai András, majd a későbbi karnagy, Kovács Sándor munkásságát. Az ünnepségen Nagy Alpár nyugalmazott főiskolai docens és Kovács Sándor szól a könyv történetéről. A zeneiskolások koncerttel, a zeneiskola tánccsoportja Haydn Menüettjére koreografált tánccal köszöntik az érdeklődőket. Közönség elé lép a Süttöri Férfidalkör és a kiegészült Haydn-kórus. E napon nyílik kiállítás a Haydn-témájú gyerekrajzokból. A program során vehetik át jutalmaikat a Haydn-vetélkedő nyertesei is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni ovisok az olimpián

Az evangélikus óvodák olimpiájára meghívást kapott a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda, a… Tovább olvasom