Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Emlékezés Széchenyi Istvánra: Széchenyi-emlékhelyek nyomában Zalában

Széchenyi István születésnapjára, szeptember 21-22-23-án Nagycenken ünnepségsorozattal emlékeznek.
Gróf Széchenyi István születésének évfordulója alkalmából a 30 éves fennállását ünneplő Országos Széchenyi Kör vezetői és a soproni Széchenyi István Gimnázium Öregdiák Társaságának vezetősége szeptember 15-én, szombaton felkeres néhány Zala megyei Széchenyi emléket.

Délelőtt fél 11-kor Zalaszentgróton a város polgármesterével, Baracskai Józseffel együtt koszorúzzák meg a "legnagyobb magyar" mellszobrát.

Ezután Sényén Fölföldi Vilmos köszönti a küldöttséget a Széchenyi-emléktáblánál, Hévízen koszorút helyeznek el Marton László egész alakos Széchenyi szobránál, Szentgyörgyvár után a kehidai Deák-kúriát keresik fel.

A program befejezéseként a pakodi Martincsevics - szőlőben a kései leszármazott Széchenyi Ágnes szőlőtőkéje mellett bekapcsolódhatnak a szüret munkálataiba is. A programot Szalay Csaba szervezte.

Széchenyi István születésnapján, szeptember 21-22-23-án Nagycenken ünnepségsorozattal és kiállítással emlékezik meg az Országos Széchenyi Kör a "legnagyobb magyar"-ról és a kör 30 éves tevékenységéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: visszaállítanák a szolgálati nyugdíjrendszert

A rendvédelmi dolgozók, nyugdíjasok helyzetével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Harangozó… Tovább olvasom