Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Emberséges bánásmódot várt

Cs. Juditot Sopronban, a Várkerületen támadta meg egy férfi júniusban. A támadó a táskáját akarta megszerezni, de véletlenül lerántotta a Bástyagödör lépcsőjén. Judit törött lábát műtötték, ám mégsem ez „fájt” neki legjobban.
– Elszomorít, hogy majdnem százötvenezer forintba került az új személyi igazolvány, útlevél, tb-kártya, munkavállalói engedély, jogosítvány, zöldkártya, forgalmi, ezenkívül a zárcserék, de úgy gondolom, még inkább fájdalmas, hogy emberségből már kevesen kapnának jelest – mondja Cs. Judit.

Lapunkban beszámoltunk (Kisalföld, 2004. június 22.) a szerencsétlenül járt Cs. Juditról, akit ismeretlen tettes támadott meg Sopronban, a Várkerületen. Judit barátnőjével az ünnepi hetek Fő téri megnyitójáról tartott autója felé, amikor a Lenck-átjáró és az OTP között a sötétből egy ismeretlen férfi eléugorva elkapta a táskáját. Az elkövető rángatni kezdte a táska fülét, és mivel Judit nem engedte el azt, az egyensúlyát elveszítve leesett a Bástyagödör lépcsőjén. Az eséstől sarokcsonttörést szenvedett fiatalasszonyt a mentő szállította kórházba és sem a támadó, sem a táska nem került elő.

Judit bokáját azóta megműtötték, az iratait sikerült pótolnia és ismét jár dolgozni is. Hosszú hetekig járt hivatalról hivatalra, de azt mondja, segítőkészséggel szinte sehol nem találkozott.

„ Senki nem segít"

– Már a mentőautóban szembesülnöm kellett azzal, hogy senki nem segít, a rendőrség – ha nincs szó életveszélyről – szinte közömbös marad – mondja Judit.

– Tudtam, hogy a támadó az autókulcsomat és a forgalmi engedélyt is elvitte, nagyon megijedtem, hogy oda lesz a kocsim is, ami a helyszíntől talán ötven–száz méterre parkolt. Kértem a mentőautóban a rendőrt, hogy a járőrök másnap reggelig nézzenek rá néha az autóra, mert a támadó minden akadály nélkül elviheti. Mivel nyugtalan voltam, érte küldtem egy ismerősömet, aki még aznap éjszaka garázsba tette az autót és a rendőröknek ez nem tűnt fel...

Többször visszarendelték

Törött lábbal sem gyalogolni, sem vezetni nem tudtam, így rosszul esett, hogy az okmányirodába többször visszarendeltek. Az új jogosítvány igénylésekor elküldtek a biztosítóba, pedig a kért irat faxon egy perc alatt átküldhető lett volna. Annyit fizettettek, mint az elvesztett iratok esetén, hiába mondtam, hogy tőlem ezeket ellopták. Felvetődött a kérdés, hogy akkor vajon miért volt kötelező a rendőri jegyzőkönyvet is bemutatnom?

Rendőri vélemény

Dr. Reinhoffer Csaba, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, minden hasonló helyzetben intézkednek az anyagi javak védelembe helyezéséről, hiszen a rendőrségnek is érdeke, hogy ne kerüljön sor még egy bűncselekményre. Ilyen esetben gondoskodni szoktak az átmeneti őrzésről és zárcserét ajánlanak. Az osztályvezető hozzátette, ha a sértettnek panasza van az intézkedéssel kapcsolatban, hozzá kellett volna fordulnia, hogy kivizsgálhassák az ügyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdéses a kastélyszálló sorsa

Továbbra is bizonytalan a nagycenki kastélyszálló sorsa. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) által… Tovább olvasom