Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Elúszott másfél millió forint

Nem lett milliomos a Dely Levente, holott minden esélye megvolt rá a Legyen ön is mil- liomos vetélkedőben.
Dely Levente
Nem lett milliomos a soproni Dely Levente, holott minden esélye megvolt erre a Legyen ön is milliomos vetélkedőben. A 31 éves, játékos kedvű jogász diadalittas menetelése során, mint egy banánhéjon, úgy csúszott el a másfél milliós kérdésen. Egy közlekedési jogszabály volt a feladvány: Meddig minősül egy jogosítvány tulajdonosa kezdő vezetőnek?

Levente az utolsó segítségét kihasználva felezett. Válaszként két megoldás, két év és fél év maradt a rubrikákban. Tippelt, s pechjére az utóbbit jelölte meg.

– Mentségemre legyen szólva, régen, még 1991-ben szereztem meg a jogosítványt – mondja most már mosolyogva a fiatalember. Bár azt is megjegyzi, a történtek után három-négy napig bosszús volt, mert benne motoszkált a gondolat: jobb lett volna, ha megáll és távozik az elért 800 ezer forintjával. Ám mivel nem ezt tette, visszaesett a garantált nyereményre, 100 ezer forintra.

Rosszkedve azonban lassanként elszállt, hiszen ez csak egy játék volt, még ha jól jövedelmezett volna is. – Nagy szerencse kellett már ahhoz is, hogy bekerültem a játékosok közé. Az pedig rendkívüli élmény volt, hogy olyan művelt, nagy tudású műsorvezetővel játszhattam, mint Vágó István. Jelenlétében nem foglalkoztam a kamerákkal, teljesen a játékra tudtam összpontosítani. Ráadásul az utolsó, kritikus kérdésnél még segíteni is próbált, csak nem hallgattam rá – összegzi élményeit Levente, akinek ez volt élete első televíziós vetélkedője. Még soha nem próbálkozott hasonlóval, sőt nem is lottózik.

Nem kísérti Fortunát, a Legyen ön is milliomosba azért jelentkezett, mert az a szerencse mellett a tudásról is szól. A játékra sem készült előre, nem olvasgatott lexikonokat, általános műveltségére és tízfős segítőgárdájára hagyatkozott. Az egyórás felvétel alatt ők segítették telefonon az előrébb jutásban. – Jutalmuk az összeg csekélysége folytán csak jelképes lesz. Egy baráti sörözésre várom őket – árulja el a kétgyermekes apuka, aki a maradék összeget az érte izguló, neki drukkoló családjára fordítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frissítik az értéktelen nádast

Mintegy hetven hektáron égetik a vízügyi igazgatóság emberei a Fertő tavon a nádat. Tovább olvasom