Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Elstartolt a 18. VOLT Fesztivál - Galéria!

Kedden este 18 órakor megnyitotta kapuit a 18. VOLT Fesztivál Sopronban.

Magyarország legismertebb és legnépszerűbb vidéki zenei programjának nulladik napján meglepetés-koncertek, remek idő és bulik várták az első beköltözőket.

Az elővételi adatok alapján minden koncertnap iránt nagy az érdeklődés szerte az országban. A színpadokat körülbelül ezer ember egy héten át építette, négy kamionnal szállították a közel száz tonna állványzatot, aminek kedd délután négyre kellett a helyére kerülnie.

Elstartolt a 18. VOLT Fesztivál. Fotók: Magasi Dávid.

A keddi programban Ganxsta Zolee és a Kartel, Kardos-Horváth János és Jamie Winchester, Soho Music Band, Blokk, Tesco Diszkó és Enikő Party szerepel, valamint természetesen VB-közvetítés, óriás-kivetítőn.

Szerda a magyar rocklegendák napja a fesztiválon. A nagyszínpadon Deák Bill Gyula, a 30 éves jubileumi koncertjére készülő Edda, az Omega és a Tankcsapda váltják egymást, de a többi színpad kínálata is erősnek ígérkezik.

A jó bulit idén az égiek is támogatják, hiszen az előrejelzések szerint szikrázó napsütés és kánikula ígérkezik a hét hátralévő részére. A napokban ráadásul szúnyogirtást tartottak, így remélhetőleg nagyobb adag szúnyogriasztó nélkül is élvezetes lesz a fesztivál.


Közlekedés

Június 30. és július 4. között 12V jelzéssel autóbuszjáratokat indít a Kisalföld Volán a GYSEV pályaudvar és a Lövér kemping között. A fesztivál megközelíthető még az 1, 2, 12, 12A jelzésű autóbuszjáratokkal is, amelyeket a fesztivál ideje alatt sűrűbben indít a Volán.

Idén is közlekedik a retro Tisza-busz, amire 300 forintért vagy 790 forintos napijeggyel lehet felszállni. A VOLT diákkollégiumait érintő körjárat menetideje 20 perc. Szerdán 13.30-tól 19.30-ig félóránként (az utolsó kör 20.30-kor indul). Csütörtökön, pénteken és szombaton 08.30-tól 15.30-ig óránként 16 órától 04.30-ig félóránként, vasárnap 07.30-tól 10 óráig félóránként indul.

A taxival utazók számítsanak arra, hogy ezúttal nincs városi egységár. Beszállás előtt célszerű rákérdezni, hogy körülbelül mennyi lesz az utazás. Csak hozzávetőlegesen: a vasútállomásról a VOLT-ra ezer-ezerkétszáz forint körül van a tarifa. Mindenesetre jobban jár az utas, ha a két soproni taxitársaság valamelyikét részesíti előnyben, a ˝mezítlábasokkal˝ szemben.


Startol a legjobb vidéki fesztivál >>

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. uszda 2010. július 05. 23:57
  „Kedves 40. és 41. !
  Azt hiszem két malomba őrölnek coolzsu-val
  Coolzsu nem a bent elfogyasztott étel és italár miatt "siránkozik", hanem a belépődíj összege miatt.
  Azt pedig,hogy Billy Idol ingyenes koncertet adott Bécs előtt egy fesztiválom, azzal sajna sem Coolzsu, sem velem együtt sokan, nem vagyunk kisegítve. Részemről, három előadó - három napon ," uszkve" 30.000 Ft lett volna.........ha az a volna, ott nem lett volna! ;-)”
 • 41. oriza-triznyák 2010. július 04. 15:09
  „coolzsu a múlt héten ingyenes koncertet adott Billy Idol Bécs elött egy fesztiválon.Bármennyi italt és ételt be lehetett vinni.”
 • 40. Csetneky 2010. július 03. 11:58
  „Hát azt nem hiszem, hogy a jövőben a soproniaknak olcsóbb lenne a Volt. De ez egyáltalán nem divat sehol. Nem olcsóbb a Rockmaraton a pécsieknek, a Hegyalja a tokajiaknak, de a Szziget sem a budapestieknek. Viszont sok embert látni VIP karszalagokkal, az nyilván jelentősen olcsóbb.
  Az árak miatt meg felesleges aggódni, mivel egy fesztiválon a zene a lényeg. Legalábbis szerintem. Ha valakinek mindegy, hogy mi megy a színpadon, csak az a lényeg, hogy betépjen vagy jól berúgjon, akkor ne sírjon az árak miatt. Egyébként meg le lehet menni a boltba és megvenni a kaját, piát, kinek mi kell. A kaját be lehet vinni, a piát meg lehet inni és akkor benn már elég egy-két sör.”
 • 39. máris 2010. július 02. 09:51
  „coolzsu TELJESEN IGAZAD VAN!!!! TALÁN JÖVŐRE VÁLTOZTATNAK A SZERVEZŐK! BÍZZUNK BENNE!!”
 • 38. coolzsu 2010. július 02. 02:02
  „igen NoBo, siránkozom rajta, bocs hogy élek, de ahogy elnézem, nem én vagyok az egyetlen, akinek horribilis és megfizethetetlen egy ilyen fesztivál sajnos... - egy napijegy árából minimum egy hétig tartom el a családomat élelmiszerrel, úgyhogy marad a siránkozás, a panel és az irigykedés - ez jutott nekem és sokaknak másoknak is ... ((( igenis osztom a véleményt, ami szerint lehetne a helyieknek vmi kedvezmény, hiszen aki soproni, az nem kér kempinghelyet, nem fog ott fürdeni stb, hanem hazamegy .... Kamaszkorom vágyálma, nagy szerelme volt Billy Idol, imádtam köyöklányként, és kinevettem volna, ha vki azt mondja, hogy egyszer itt lesz, az én kisvárosomban... - és most mégsem tudom megnézni, meghallgani, pedig mindent megadtam volna érte, de a gyerekeim fontosabbak, ez van... ha ez siránkozás, akkor siránkozok továbbra is! sőt, üvölteni tudnék a tehetetlenségtől... - ettől függetlenül igazán és őszintén szívből kívánom a szerencséseknek a jó hangulatot, a jó időt! érezzétek jól magatokat”
 • 37. coolzsu 2010. július 02. 01:49
  „janika, nyugi! a volt után nem marad szeméthegy! ugyanis ezek a szervezők vállalták, és eddig minden évben be is tartották a vállalásukat, takarítanak! ahogy az utolsó koncert lemegy, tucatnyi ember esik neki a területnek, és addig ganajoz, amíg van mit”
 • 36. janika 2010. július 01. 13:51
  „Ellehet képzelni mekkora szemét hegyek lesznek a buli után! Akárcsak Tómalmon volt kicsibe!”
 • 35. mindigatutit 2010. július 01. 09:44
  „azért azt tudomásul kellene venni,hogy amikor 3000 ft volt a napijegy,akkor nem volt ennyi fellépő + valószínű a fellépti díjak is sokkal kevesebbek voltak.drága?persze,mint minden”
 • 34. Bulcsú 2010. július 01. 09:25
  „Minden elismerésem a szervezőknek, akik minden évben kimeríthetetlen energiával szervezték meg a VOLT Fesztivált, ezenkívül törekedtek a résztvevők mind zenei, mind komfort igényeinek teljesítésére.
  Annak különösen örülök, hogy az idősebb korosztály is válogathat a programok közül, ezáltal érvényesülhet az a szlogen, hogy "Nem csak a 20 éveseké a világ".”
 • 33. csery 2010. július 01. 08:42
  „Igen, persze persze.........”
 • 32. NoBo 2010. július 01. 07:34
  „cseryke... Látsz a 2 oldalas mellékletnél cikkírót??
  Nem. Akkor? Gondolom nem kimásolva lett a Pesti estből,
  hanem mindkét helyen ezt kérték...”
 • 31. topi36 2010. június 30. 20:28
  „Le a kalappal! VOLT-os vendégeink még dohányozni is kulturáltan tudnak.Halász utcába felismerték a csikládát,az a zöld.Az itteni iskolások még nem jöttek rá.”
 • 30. beleptem 2010. június 30. 19:29
  „gondolat, elővetélben 20 e a bérlet, ez 4 napra napi 5e. Honnan van pénzük? Elmenne egy hónapra szórólapozni vagy a mekibe és simán megkeresik a költőpénzzel együtt. Meg nyilván vannak olyanok is, akiknek a szülő is besegít X összeggel.

  egy soproni 420 forint, a soproni strandokon sem olcsóbb, ha meg osztrákokhoz mész ott 3-3,5 euróért adják.”
 • 29. laccka 2010. június 30. 18:09
  „Ésss... Még csak szerda van.
  Ezek a ba..xyz-k megvárják míg valakit kiterítenek az úton????
  Miért nem lehet rendet tartani a környéken. Lézeng egy-két rendőr, de azok is csak beszélgetnek+bagóznak+telefonálnak.<moderálva>
  Izgalommal várom a szombatot ;)”
 • 28. csery 2010. június 30. 17:12
  „Tudósítani? A kisalföld? Sopronból?? Ráadásul részletesen, hogy a Civil falu is benne legyen? ÁÁÁÁ, ebben ne is reménykedj. A szombati újságban is a két oldalas melléklet egy az egyben a PESTI ESTBŐL van kimásolva.”
 • 27. sgyozo 2010. június 30. 16:14
  „Kedves Írók és Tudósítók!
  Kérem Önöket, bennetek, hogy a Civil falu részről is készítsenek- készítsetelk tudósítást hisz ott is sok érdekes és értelmes program lesz amik a szabadidőkben nagyon jól használhatók!

  Fesztiválozó Barátok!
  Mindenkit szeretettel látunk a "civil faluba" a bejárattól rögtön balra.
  Neked mindenképpen szól aki nem csak punnyadni szeretsz két koncert közt!!!!!

  Üdv: Győző”
 • 26. gondolat1234 2010. június 30. 15:53
  „NoBo: Nem dohányzom, már az illata is irritál. Nem költök ilyen felesleges dologra havi 20ezer ft-ot.”
 • 25. csery 2010. június 30. 15:10
  „Amúgy is szerencsésnek érzem magam, hogy ebben a gyönyörű városban élhetek, de ilyenkor a Volt alatt ez még csak fokozódik. Annyira jó, hogy megtelik a város élettel, pezseg, él, mindenki Volt lázban ég (legalábbis az én környezetemben). Megduplázódik Sopron lakossága négy napra és irigykednek ránk. Ilyenkor még a kisalföld (csupa kisbetűvel) sem tudja elrontani a kedvem, hiába nem kerül Sopron még így sem a főcímre az újságban, mert a guantánamoi foglyok azok "fontosabbak", na meg a győrköcfesztivál majd pénteken.....pfffffffff!!!!!!!!!!!”
 • 24. NoBo 2010. június 30. 15:06
  „Jöttök a sok dumával, hogy ez milyen drága, az milyen drága...
  Fogadok, hogy a fele cigarettázik, ami havi 15-20 rugó...
  Persze tisztelet a kivételnek, ami sajnos van...”
 • 23. gondolat1234 2010. június 30. 14:49
  „moose: Azt hiszem rátapintottál a lényegre. 2004-től kezdve majdnem minden évben kimentem egy napra a VOLTra. Viszont az árak nagyon eldurvultak. Ma már nem megyek. Ha jól emlékszem, akkor még 3000 ft volt egy napijegy, elővételben, most meg 8000 ft, ez nekem sok. Azt hogy ezek a fiatalok miből fizetik ki, főleg a négynapos jegyet, fogalmam sincs, én sokallom. Plusz kaja+pia helyben horror. Én mindig be szoktam csomagolni, sose szégyelltem, hogy megeszek két szendvicset, minthogy 400 ft-ért vegyek fél liter üdítőt vagy egy kolbászt 1000-ért.
  Szigeten két éve voltam, először és utoljára. REM érdekelt és 8000 ft-os napijegy akkor még baráti volt. Plusz még megnéztem ezt - azt. Az árak már akkor is az egekben voltak. Nem meglepő, hogy magyar hangot elvétve lehetett hallani. A legmegdöbbentőbb az volt, hogy a Sziget boltban az eladó csa már alapból angolul szólt hozzám és meglepődött, mikor mondtam, hogy magyar vagyok. Ezután az információs pultnál az angol köszönés már meg sem lepett. Ezek a fesztiválok pár éve már nem nekünk vannak, rá kell jönni. A VOLT még talán nem, de egy-két éve, és mindenhol csak német hangot lehet majd hallani.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasfüggönytúra 200 résztvevővel

A vasfüggönytúrát tavaly a határáttörés 20. évfordulója alkalmából szervezte meg először a Sopron… Tovább olvasom