Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Előzetesben maradnak a soproni kettős gyilkosság gyanúsítottjai

A Győri Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta T. Attila elsőrendű és M. Tamás harmaddrendű gyanúsítottak előzetes letartóztatását.
"A Győri Törvényszék másodfokú tanácsa 2012. április 27. napján megtartott tanácsülésén helybenhagyta T. Attila elsőrendű és M. Tamás harmadrendű gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendeléséről szóló első fokú határozatot." - tudatta közleményében dr. Máté Kinga szóvivő.

"Mint ismert, a Győri Városi Bíróság nyomozási bírája 2012. április 20. napján az ügyész indítványára - az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2012. május 20. napjáig - elrendelte a soproni kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását.

A végzés ellen T. Attila I. rendű gyanúsított védője, valamint M. Tamás III. rendű gyanúsított és védője élt fellebbezéssel. Az előzetes letartóztatást elrendelő végzés V. Roland II. rendű gyanúsított vonatkozásában első fokon jogerőre emelkedett.

A gyanúsítottak fellebbezését a másodfokú bíróság nem találta alaposnak. Határozatának indokolása szerint az első fokú bíróság az előzetes letartóztatás elrendelésére vonatkozó indítvány elbírálása során az előírt eljárási rend betartásával hozta meg döntését, helyesen állapította meg, hogy az ügyész által leírt tényállás alapján a gyanúsítottak vonatkozásában mely bűncselekmény alapos gyanúja áll fenn.

Az előzetes letartóztatás különös indokai közül kiemelte a másodfokú bíróság a vizsgálat tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyát és a kiszabható büntetés nagyságát, amely miatt fennáll a reális veszélye annak, hogy T. Attila I. r. és a M. Tamás III. r. gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, vagy elrejtőzne, így kivonná magát a büntetőeljárás alól.

A bűncselekmény jellege, indíttatása továbbá olyan további nyomozati cselekmények végrehajtását igényli, mely megzavarható és veszélyeztethető a gyanúsítottak által tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével illetve összebeszélésükkel.

Rögzítette a másodfokú bíróság azt is, hogy T. Attila I. r. gyanúsított bűncselekmény elkövetése miatt már részesült ügyészségi megrovásban, illetve a gyanúsítottak vallomása szerint további vagyon elleni bűncselekményeket követtek el, amely miatt alaposan feltételezhető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

A gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelő első fokú határozat a törvényszék végzésével 2012. április 27-én jogerőre emelkedett."

Olvasóink írták

 • 12. Figyelő2012 2012. május 04. 22:02
  „A harag rossz tanács adó.

  A bányában pedig élete végéig van munka!
  Ezen srácokból normális ember már nem lesz.
  Hiszen a börtön évek alatt úgy tönkre mennek, hogy nem hinném, hogy hasznos tagjai lesznek majd a társadalomnak.
  Nagyon jól tudja mindenki, hogy a börtön kemény világ, főleg ilyen gyenge gyerekeknek.
  Ők bent szolgálni fognak azt hiszem.”
 • 11. Tonxy 2012. május 04. 19:03
  „9: te fogod kivégezni őket? És a kölkök szüleinek milyen érzés lesz az hogy TE végeztél a gyerekükkel? Tudom hogy trógerok lettek és nem lehet visszacsinálni az egészet, de biztos lenne más megoldás is. Az meg hogy a böriben eltartják őket sok pénzért egy szemét dolognak tartom, de látva hogy mik mennek ott az első héten rájönnek hogy hibáztak. Még 5-6 évvel ezelőtt láttam egy dokumentumfilmet a szegedi csillag böriből amit még a 80-as évek közepén forgattak és voltak kemény dolgok ott.”
 • 10. Kukac40 2012. május 04. 18:54
  „8.Figyelő2012 A bánya jó ötlet, főleg az urán. :) Ezek a srácok 30 éves koruk előtt kint lesznek egy kettős emberölés, rablás, betörés után. Mit várhatunk tőlük életük hátralévő részében? Mivel egyikük csak bűnsegéd, így nem egyforma büntetést kapnak. ő valószínűleg pár évvel megússza, ami idő alatt elvégezheti az iskolát, sőtt diplomát is szerezhet. Ez idő alatt aki kint van keményen megküzd egy végzetségért. Hát lehet, hogy valaki szerint ez így jó, én nem tartozom közéjük.”
 • 9. bogote 2012. május 04. 18:41
  „Figyelő 2012! Nincs igazad! Halált rájuk. Gondolj az árván maradt kislányokra! A két áldozat hasznos tagja volt a társadalomnak. Ilyen trógerok minek éljenek?”
 • 8. Figyelő2012 2012. május 04. 17:59
  „Tiszteltek!

  Nem védem egy gyilkost sem, de ha azt mondom, hogy halált érdemelnek, akkor ugyanolyan gyilkos lennék, mint ők.
  Még akkor is ha nem én vagyok a végre hajtó.

  Ahogyan írtam, az igazi büntetést, nem a srácok kapják meg.

  Talán inkább érdemes lenne azt átgondolni, hogy az összes rabot, dolgoztatni kellene, hogy bért termeljenek, és saját eltartásukat megtermeljék.
  Ezért lenne jó, ha például lennének még bányák.”
 • 7. Kukac40 2012. május 04. 17:48
  „2.szdavid; 4.Figyelő2012; 3.molten13 Mindhárom egyforma kemény büntetést érdemel. A halál megváltás lenne nekik. Mindegy ki húzta meg a ravaszt, együtt tervelték ki és hajtották végre. Nem ez volt az első bűncselekményük. Feleslegesen az adófizetők pénzét ne ilyen idiótákra kölsék. A napot nem szabadna többé látniuk, egyiknek sem. Gondoljatok már bele, az áldozatok családtagjaik azért fizessenek adót, hogy ők éljenek? Akinek ennyi idős korára el kell magyarázni, hogy mit tett, arra nincs szükség ezen a világon.”
 • 6. Tonxy 2012. május 04. 15:50
  „Ha a közlekedésben vezetés közben telefonálok és nincs bekötve az övem akkor 2x büntetnek meg, itt miért nem lehet a visszaeső hidegségit minden egyes betörésért is megbüntetni? És akkor összeadódna a végén meg lenne belőle 120év.”
 • 5. Pretorianus 2012. május 04. 12:36
  „Figyelő2012!
  Valahogy elfeledkeztél az áldozatok családjáról,barátaikról,hozzátartozóikról...
  Minden együttérzésem az övüké.”
 • 4. Figyelő2012 2012. május 04. 00:04
  „Az igazi árat nem ők fizetik meg, hanem a hozzájuk tartozók.
  Normális életük sose lesz már, hiszen a fiatalságukat elveszik tőlük.
  Nem kell sajnálni őket nem azt mondom, de bántani se kell őket.

  A sors megfizet nekik rendesen.”
 • 3. molten13 2012. május 03. 22:52
  „Az első kettőnek kevés 20 év. A harmadikat elengedném. Ő csak egy pitiáner lúzer.”
 • 2. szdavid 2012. május 03. 21:42
  „Szerintem, bőven elég az a 20 év is. Lesz idejük elgondolkodniuk, illetve úgy is megalázzák őket bent. Meg azért arra is gondolni kellene, hogy még elég fiatalok és aki életfogytiglant adna nekik, az sem különb a gyilkosoknál!”
 • 1. nága 2012. május 03. 21:17
  „Soha ki se engedjék őket!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra kell tanulni a munka törvénykönyvét

A munkavállalók még kiszolgáltatottabbá válhatnak az új törvény alapján, s a szakszervezetek is… Tovább olvasom