Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Előzetesben a soproni gyilkossággal gyanúsított nő és a fia

A Sopronban elkövetett gyilkossággal gyanúsítható nőt és annak fiát előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság.

A Sopronban elkövetett Bem utcai gyilkosság új fejleményeként a Győri Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a gyilkossággal gyanúsítható 50 éves soproni nőt és annak 22 éves fiát. Ők a győri büntetés-végrehajtási intézményben várják sorsuk alakulását – közölte a Kisalföld napilap érdeklődésére Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

– A főkapitányság bűnügyi osztálya emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást. A mindenre kiterjedő, részletes vizsgálat egyebek mellett arra is kitér, milyen okok játszottak közre a 68 éves áldozat és az 50 éves élettárs viszonyának megromlásában. Mi vezethetett odáig, hogy a nő inkább – a megalapozott gyanú szerint – végzett a férfival, ahelyett, hogy elhagyta volna? A bűncselekmény elkövetésében milyen szerepet játszott az asszony és felnőtt fia, valamint hogy miként juthatott a gyilkosság híre a gyanúsított nő Ausztriában élő lánya tudomására, aki értesítette az osztrák bűnügyi szerveket? Ilyen és hasonló kérdésekre keresnek konkrét válaszokat a rendőrök – zárta az alezredes.

A bűnüggyel kapcsolatban felvetődik a családi ház tulajdonjoga, illetve az öröklés kérdése is. Információink szerint az ingatlannak több tulajdonosa van, ugyanakkor a ház több mint felerészben az elhunyt birtokában állt. Mint azt november 28-án megjelent cikkünkben megírtuk, a most emberöléssel gyanúsított nő a férfi feleségének halála után, nyáron költözött a férfi házába, ahol külön lakrészt biztosítottak az asszony fiának is. 

A napilap megkereste dr. Arszin Miklós ügyvédet, hogy a konkrét esettől függetlenül megkérdezzék, melyek az öröklés általános szabályai.
Elmondta: amennyiben van az elhunytnak egyenes ági leszármazottja, törvény szerint ő az örökös, kivéve akkor, ha végrendeletet hagyott hátra, vagy még életében öröklési (eltartási) szerződést kötött.

Olvasóink írták

  • 3. orion1 2011. december 02. 18:07
    „Volt régen egy gyilkosság, egy nyugatról hazatelepült férfi örökösének jelölt meg egy elvállt nő két fiát, aztán a nő (anya) meggyilkolta a férfit, börtönbe is került, a nő fiai meg örökölték a férfi minden vagyonát. A férfi külföldi rokonai próbáltak pereskedni, de nem jártak sikerrel, minden a nő fiaié lett.”
  • 2. soproni 2011. december 01. 16:23
    „Remélem nem ússza meg pár évvel!”
  • 1. bogote 2011. december 01. 13:26
    „no comment!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igény van a termelői boltokra Sopronban - Ön is így gondolja?

Nem zárt be végleg az Esterházy Majorságok boltja, átszervezés áll a szünet hátterében. Tovább olvasom