Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Eloltották az utolsó szikrát is Sopronban: leszedték a tetőt a tűzoltók - újabb fotók, videó

Eloltották az utolsó szikrát is Sopronban: leszedték a tetőt a tűzoltók - újabb fotók, videó
Egy embert elköltöztettek, az utómunkálatok estig eltarthatnak a Baross úton. A helyszínen volt a polgármester is.
17.45 - Ennyi maradt a déli pályaudvarból
 16.45 - Az utolsó tűzoltóegység is elhagyta a Baross utat, ahol hajnalban gyulladt ki az egykori Déli-pályaudvar egyik szárnya. Tizenhárom órán keresztül küzdöttek a katasztrófavédelmisek a tetőben keletkezett lángokkal, mire az utolsó szikrát is eloltották.

Az épületet kordonnal vették körül, a tűz keletkezésének okait és körülményeit tűzvizsgálat fogja kideríteni.

14.45 - A tűzoltók még mindig dolgoznak a hajnalban kigyulladt Baross utcai épület oltásán. Egy erőgéppel leszedték a teljes tetőszerkezetet, de még mindig füstölnek a falak. Most már csak a soproni egység dolgozik, az utómunkálatokat végzik.
 
Elbontották a pizzéria tetejét Sopronban. Fotó: Magasi

12.58 - Soproni Déli pályaudvar - A  tűz utáni bontás:
 
Soproni Déli pályaudvar - A  tűz utáni bontás. Fotók: Adorján Attila
 12.56 - Bontják a tetőt, amely még mindig izzik:
 
Bontják a tetőt a tűz után. Fotók: Stefán Dalma12.30 - Friss fotó a raktárról. 
 
Fotó: Tudósító
Bontják a tetőt. Fotó: Tudósító11. 49. - A lánggal égést megszüntették. A helyszínen most a soproni és a kapuvári tűzoltók dolgoznak: 18-an, négy vízsugárral oltanak. Bontják a tetőt, amely még mindig izzik, és helyenként akár fel is lángolhat.

11. 13 - A tűzeset miatt a Sopron ipartelepek szakaszon (volt Déli Pályaudvar) mindkét irányban 20 km/órás sebességkorlátozást vezetett be a GYSEV Zrt. A korlátozás az oltási munkálatok végéig érvényben marad - közölte a vasúttársaság.

10. 05 - Még mindig ég
Raktártűz Sopronban. Fotó: Magasi9. 38 - Újabb olvasói fotók
Raktártűz Sopronban - olvasónk fotói


9.20 - 

A lángok hétfőn kora reggel Sopronban, a Baross úton csaptak fel. Az egykori Déli állomás épületének ezen részében pizzéria működött, de most már csak kiszállítással foglalkoztak. Úgy tudjuk, Fodor Tamás, a város polgármestere is a helyszínre látogatott, hogy megtekintse mekkora a baj. A tűzesetnél jelenleg is egy magasból mentő tartózkodik. Az alumínium tetőszerkezet alatt izzik a faszerkezet. Így a tűz oltása az esti órákig is eltarthat. Információnk szerint az épületen volt biztosítás.
Raktártűz Sopronban: beszakadt az izzó födém

 8.10 -Olvasónk videói a tűzről:
 
 

7.40 - Jelentős erőkkel, összesen hat vízsugárral végzik a Sopronban hajnalban kigyulladt raktárépület oltását a tűzoltók.

Tovább folytatják a soproni Baross úton hajnalban kigyulladt raktárépület tüzének oltását a helyszínen dolgozó tűzoltóegységek. A soproni, a kapuvári, a csornai, valamint a szombathelyi hivatásos tűzoltók összesen hat vízsugárral támadják a lángokat.Mivel a födém több ponton beszakadt, ezért az oltás csak kívülről, illetve a tető felől lehetséges. Az épület egyik oldalán már megállították a lángok terjedését. Az égő raktárat hőkamerával is vizsgálják, illetve túlnyomásos ventilátorral átszellőztetik. A csoportirányítás mellett zajló munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezeti.

 
Raktártűz Sopronban - olvasónk fotóiAz épületből egy embert a tűzoltók hoztak ki, egy másik maga hagyta el a kigyulladt raktárat - a helyszíni információk szerint egyikük sem sérült meg a tűzben, azonban elhelyezésükről nem tudnak önmaguk gondoskodni, így lakosságvédelmi intézkedésre van szükség.

6.50 - Mérsékelt sebességgel közlekednek a vonatok Sopronban, a Baross út térségében, ahol egy négyszáz négyzetméter alapterületű épület gyulladt ki hajnalban.

A szél a közelben húzódó vasúti pálya felé fújja a füstöt, ezért a vonatok csökkentett sebességgel haladnak a hajnalban kigyulladt épület térségében, Sopronban. A Baross úton egy 400 négyzetméter alapterületű épület ég.

Korábban - A soproni, kapuvári és csornai hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult, ők irányítják az oltási munkálatokat - közölte hétfőn reggel a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az épületből kihoztak négy gázpalackot, ezeket a tűz nem veszélyeztette. Egy embert is kikísértek az égő épületből, ő az első helyszíni információk szerint nem sérült meg az eset kapcsán.

A tűzoltók készülnek a lemezborítású épület tetőzetének megbontására, emellett több vízsugárral támadják a lángokat és védik a szomszédos épületet.
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal kezdik az aszfaltcserét a 85-ös főúton

Tavasszal kezdik az aszfaltcserét a 85-ös főúton
A felújításra a közbeszerzési eljárást megindították, annak zárása, illetve a szerződéskötés már… Tovább olvasom