Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Ellenőrzött a NAV Sopronnál - Lefoglaltak egy trafóházat

Ellenőrzött a NAV Sopronnál - Lefoglaltak egy trafóházatA lefoglat trafóház. Fotó: NAV
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy gazdálkodó EKÁER ellenőrzésekor több mint hétmilliós adótartozást derítettek fel.
A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai Sopron közelében EKÁER ellenőrzésre megállítottak egy Volkswagen kisteherautót. Kiderült, hogy a jármű tulajdonosa – egy műanyag-feldolgozó cég –, több mint hétmilliós adótartozást halmozott fel. A tartozás fedezetéül a pénzügyőrök először a helyszínen lefoglalták a kisteherautót, amelyet továbbra is használhatott, de el nem adhatott a társaság.

A másfél millió forintra becsült jármű azonban nem fedezte a cég hátralékát, ezért a NAV végrehajtói a társaság székhelyén is vizsgálatot tartottak.

Az üzemvezető elmondta, hogy a cég bérelt, lízingelt gépekkel végzi tevékenységét, azonban az épület áramellátását biztosító trafóház a társaság tulajdona. A NAV munkatársai lefoglalták a trafóházat, melynek becsült értékét húszmillió forintban állapították meg. A kisteherautóval együtt ez már fedezetet nyújtott a cég tartozására.

A társaság a lefoglalást követően egy hónap fizetési halasztást kért a NAV-tól, majd rövid időn belül megfizette több mint 7 millió forintos tartozását, így a trafóház és a gépjármű lefoglalását a NAV feloldotta.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolás Sopronban - Olvasóink szerint is szinte lehetetlen üres helyet találni a belvárosban

Parkolás Sopronban - Olvasóink szerint is szinte lehetetlen üres helyet találni a belvárosban
A szavazó olvasóink 77 százaléka szerint Sopron belvárosában nehéz üres parkolót találni. Az igenek… Tovább olvasom