Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Elkészült az ágfalvi új faluközpont terve

Ágfalván elkészült az új faluközpont tanulmányterve, eddig ugyanis igazi centruma nem volt a községnek. A megvalósítás céljából pályázatot nyújt be a település vezetése.
Az ágfalvi képviselő-testület elfogadta az új, négy évre szóló gazdasági programját. A képviselők első helyre sorolták az új faluközpont létrehozását, illetve a Lépesfalva–Sopron közötti kerékpárút s a hozzá csatlakozó ágfalvi szakasz megvalósítását. Hogy melyik készül el előbb, az a pályázat sikerétől függ – nyilatkozta lapunknak Gaál István polgármester.

Közel 300 millió forint

A községvezetés több mint egy évtizede foglalkozik az új faluközpont gondolatával. Elkészültek a tanulmánytervek, a költségek megközelítik a 300 millió forintot.

– Ágfalva mértani közepén, az evangélikus templom melletti Luther téren fogunk majd a kivitelezéshez – részletezte tervüket Gaál István. – Eddig nem volt igazi központja a falunak. A beruházás eredményeképpen az új centrum parkosított területtel és színpaddal, közösségi épületekkel várja majd a helybélieket és a faluba ellátogatókat. A művelődési ház több mint százéves épületének részbeni lebontásával mindenekelőtt átjárást biztosítunk a Fő utca és a Baracsi utca között. A megmaradó és felújítandó traktus az új polgármesteri hivatal részét képezi majd.

Közösségi terekkel

– A tervek szerint 117 négyzetméteres, emeletes polgármesteri hivatal létesül, az ügyintézés majd az alsó szinten történik. Ehhez csatlakozik a nagyterem, ahol falugyűléseket, illetve kulturális előadásokat lehet tartani, lévén, hogy színpadot is kap öltöztetővel, vizesblokkal az épületegyüttes. A régi polgármesteri hivatal helyiségeit az iskolának adjuk át oktatási célokra. A leendő faluközpont másik, újonnan építendő kétszintes épülete a gyógyszertárnak, a védőnői tanácsadónak és az orvosi rendelőnek ad otthont. A tetőtérben két szolgálati lakást is kialakítanak.

2008-ban elkezdenék

A harmadik tömb helyiségeit a német nemzetiségi önkormányzat és a rendőrség körzeti megbízottja kapja, valamint üzlethelyiség is létesül. A tetőtérben vagy lakások lesznek, vagy igényes vendéglátóhely várja majd a helybélieket.

– Az építkezés kétszázmillióba, a pataklefedés, a térburkolat, a Luther tér sétányosítása, a parkosítás és az új térvilágítás összesen további százmillió forintba kerül. Szeretnénk, ha az építkezés 2008-ban elkezdődhetne, s a ciklus végére átadhatnánk Ágfalva korszerű centrumát – összegzett Gaál István polgármester.

Gosztonyi M.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszahívják a holding igazgatóságát

Visszahívják a Sopron Holding Zrt. igazgatóságát, az operatív irányítás a vezérigazgató kezébe… Tovább olvasom