Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Elkészül a mélygarázs

Már a mélygarázs zárófödémének szigetelését végzik a szakemberek, így nagy valószínűséggel júliusban elvonulhatnak az építők a Petőfi térről. A szinteltolással kialakított parkolóban 237 autónak lesz helye.

Továbbra is nagy a sürgés-forgás a Petőfi téren. Ács Imre projektmenedzser ugyan arra nem vállalkozott, hogy megjelölje az átadás pontos határidejét, de szerinte tartják a határidőt. Ez pedig azt jelenti, hogy július közepére befejeződik a mélygarázs építése, azt követően pedig a parképítők veszik át a főszerepet.

– Jelenleg már a zárófödém szigetelését végezzük, a jövő héten pedig a Színház utcai oldalon megkezdjük a földfeltöltést – mondta Ács Imre. – A mélygarázst szinteltolással alakítottuk ki, így négy, illetve három parkolószint áll majd az autósok rendelkezésére. A felszíni munkálatok mellett teljes lendülettel halad a gépészeti rendszer kiépítése. A jövő héten elbontjuk a toronydarut, ami azt jelenti, hogy befejezzük a szerkezetépítést.

Amennyiben elkészül a mélygarázs, akkor fellélegezhet a város, legalábbis ami a közlekedést illeti, mert az Ógabona téren visszaállhat az eredeti forgalmi rend, csökkentve a kijelölt „menekülőutak" terhelését. Mélygarázs tehát lesz, kérdés, hogy mikortól üzemel.

A mélygarázs üzemeltetésére szerződéses megbízásunk van – válaszolta érdeklődésünkre Éder Andrea, a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. szóvivője.

– Abban az esetben, ha rendelkezésre áll a használatbavételi engedély, akkor próbaüzemmel teszteljük a garázs működését, várhatóan még a nyáron. Ezt követően a tapasztalatok birtokában kezdődhet a „rendes" üzem.

A próbaüzemnek azokra a kérdésekre is választ kell adni például, hogy miképp működtethető gazdaságosan a mélygarázs: vagyis mennyibe kerül majd egy órára, egy napra, milyen bérletkonstrukciók lehetségesek, a környéken lakók, illetve a közeli intézmények kaphatnak-e kedvezményt – ha igen, mennyit.

Horváth Ferenc

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

Mélygarázs-szappanopera (2007-04-24) >>
Gödörben a mélygarázs ügye (2007-04-13) >>
Megkezdődött a mélygarázs építése Soporonban (2006-05-18) >>
Vita a mélygarázsról (2005-05-27) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a Soproni Borünnep

A helybéliek mellett szerte az országból érkeztek érdeklődők a Soproni Borünnepre. A Fő téren az elmúlt hétvégén huszonnyolc pincészet kínálta borait. Az ünnep sikerét mi sem jelezte jobban, mint hogy szombat estére elfogytak a poharak. Igaz, a hiányt vasárnapra már pótolták... Tovább olvasom