Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Elidította a pszichiátriai szakrendelést

Sopron - A pszichiátriai szakrendelés és gondozás soproni elindítója, dr. Poór Lívia Király Jenő-díjat vehetett át több mint negyven év lelkiismeretes gyógyító tevékenységéért.

Dr. Poór Lívia 1965 óta dolgozik a kórházban. A több évtizedes munkát Király Jenő-díjjal tüntette ki az önkormányzat. A főorvosnő nagy felkészültséggel a hetvenes években elindította a kórház pszichiátriai osztályához integrált szakrendelést és gondozást. – Igyekeztem bebizonyítani, hogy Sopronban folyamatosan szükség van több főállású pszichiáter szakemberre, és nem elég a hetente háromszori szakrendelés – mondta el a kitüntetett, aki tudományos munkájával is kiérdemelte a díjat. Kutatásokat végzett, vándorgyűléseken előadásokkal járult hozzá a szakmai továbbképzésekhez. – Nem tagadom, voltak nehéz időszakok, amikor tartósan egyedül láttam el a szakrendelést, talán ezért is találtak méltónak a kitüntetésre.

Dr. Poór Lívia szervezte meg és indította el a kórház pszichiátriai osztályához integrált pszichiátriai szakrendelést és gondozást. Fotó: Magasi


Dr. Poór Líviának nagy szerepe volt a lakosság körében a pszichiátriát övező misztikum eloszlatásában. Régi betegeivel jó kapcsolatot ápol, sokuknak harminc éve kíséri figyelemmel életük alakulását. A pszichiátriai betegségek ugyanis – ahogy a főorvos asszony fogalmazott – megfelelő kezeléssel tünetmentessé tehetők, a betegek teljes életet élhetnek. – Nagyon jól esett, hogy betegeim közül sokan felhívtak, gratuláltak a kitüntetéshez.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 millió forint felújításra

Fertőrákos - Tisztelt Kisalföld szerkesztőség! Fertőrákoson a Fő út állandó karbantartás és… Tovább olvasom