Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Elhappolták a rádiós adatokat

Az egyik soproni rádió által megrendelt közvélemény-kutatás eredménye más adó birtokába került.

A soproni Corvinus Rádió vezetése etikátlannak nevezte, hogy az általuk megrendelt közvélemény-kutatás eredménye más helyi rádió birtokába került. A Rádió Sopron/Sopron Rádió azt állítja, ők is megrendelték a felmérést.

Nagy megdöbbenést keltett a soproni Corvinus Rádió vezetése körében, hogy egy budapesti cégnél január első hetében megrendelt közönségkutatás – e hétre ígért – eredménye egyik diagramját egy másik soproni rádió már a múlt hétvégén közzétette a helyi reklámújságban.
– Honnan tudta meg, sajátította ki és jelentette meg február 19-én az adatokat a Sopron Rádió/Rádió Sopron, miközben a felmérés hivatalos eredménye csak e hét közepén érkezett meg hozzánk – fogalmazott Kuslics Balázs, a Corvinus Rádió szerkesztő-műsorvezetője.

Rádióhallgatási szokások

Sopronban – a 15–49 évesek között készített felmérés alapján – a napi hatókör szerint a Danubius 35,4, a Sláger 35,3, a Rádió Sopron/Sopron Rádió 21,1, a Corvinus Rádió 14,3, a Petőfi 8,1, a Kossuth 5,2, a Bartók 2,2, egyéb adó 1,9 százalékot ért el januárban. (A „napi hatókörbe" azok a személyek tartoznak, akik egy bizonyos adót legalább tizenöt percen keresztül hallgatnak.)
– Problémát jelent az adatok hitelességének kérdése, mivel a rádiók között az Ikva Rádiót is megnevezik, pedig ilyen nevű adó hónapok óta nem létezik. Másrészt, a hirdetőújságban közölt diagram gyakorlatilag nem is szerepel a GfK Hungária-Szonda Ipsos által hozzánk eljuttatott hivatalos anyagban. A Corvinus Rádió mindezek miatt megteszi a jogi lépéseket.

– A Sopron Rádió/Rádió Sopron is megrendelte, mégpedig a budapesti marketingirodáján keresztül a rádióhallgatói közönségkutatást – jelentette ki Rózsás József, a közös adó vezetője. – Tavaly őszig – mielőtt Sopron Rádióvá vált volna – az Ikva Rádió sugárzott ugyanezen a frekvencián, ez indokolhatta szerepeltetését a hallgatói közönségkutatáson. A budapesti irodánktól kapott információk alapján tettük közzé a diagramot – ügyfeleinknek tett ígéretünkhöz híven.

– A felmérést végző GfK Hungária-Szonda Ipsos értesítette a Corvinus Rádiót arról, hogy még januárban a Sopron Rádió/Rádió Sopron is belépett az országos rádiós kutatási rendszer eredményeit igénylők sorába – mondta Perjés Tamás médiakutatási igazgatóhelyettes. – Ügyeltünk arra, hogy a soproni rádióknak egy időben küldjük ki az eredményeket tartalmazó CD-ket.

Lapunk információi szerint a Sopron Rádió/Rádió Sopron azért értesülhetett korábban a közönségkutatás eredményeiről, mivel budapesti marketingirodája közvetett úton, egy harmadik cég által hozzájutott az adatokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi leépítések

A Nyugat-Magyarországi Egyetemen is folytatódik a létszámleépítés, mert az idei évre tervezett – törvény által előírt – béremeléshez nincsenek meg a források. A kedden ülésező Magyar Rektori Konferencia a kormányhoz fordul segítségért – jelentette be dr. Faragó Sándor rektor. Tovább olvasom