Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Elhalasztják a Csurka-bemutatót

Sopron - Elhalasztják az új évadra tervezett Csurka-mű bemutatóját a soproni Petőfi Színházban. A tragikusan elhunyt Selmeczi Roland két árvája javára jótékonysági előadást is rendeznek decemberben.
Huszonnyolc színtársulati taggal és tizenhat vendégművésszel találkozhatnak a színházrajongók a szeptembertől induló új színházi évadban – derült ki a soproni társulat tegnap tartott évadnyitó ülésén. Újonnan szerződtetett színész is színpadra lép, Beszterczey Attila, aki az Indul a bakterház című Rideg Sándor-műben, továbbá a gyermekbérletes előadásokon a Ludas Matyiban, illetve a Mátyás és a bolondkirály című mesejátékban kap feladatot.

A Petőfi Színház idei kínálata is színes: a zenés bohózattól egészen Shakespeare Hamlet című drámájáig ível.

A Petőfi Színházban 28 színművész és 16 vendégművész szereplését láthatja a közönség. Felvételünkön Benkő Péter Jászai-díjas színművész és Bencsik Erzsébet, a színház korrepetitora. Fotó: Magasi
A Petőfi Színházban 28 színművész és 16 vendégművész szereplését láthatja a közönség. Felvételünkön Benkő Péter Jászai-díjas színművész és Bencsik Erzsébet, a színház korrepetitora. Fotó: Magasi

A program felsorolásakor elhangzott: elhalasztják a 2009 januárjára tervezett Házmestersirató című Csurka István-mű bemutatóját. (A tavalyi évad során Csurka Döglött aknák című komédiája fergeteges sikert aratott a soproni színpadon.) Darvasi Ilona színigazgató kérdésünkre elmondta, a Pro Kultúra vezetése a kedvezőtlen gazdasági helyzetre való hivatkozással döntött így. Helyette a Kisszínházból a Petőfibe hozzák a Kék róka című Hercegh Ferenc-színjátékot, míg a Kisszínházban Huszti Péter és Piros Ildikó adja elő az Isten csúzlija című, Karinthy Ferenc írásaiból összeállított művet.


A társulat gondol a tragikus körülmények között elhunyt egykori társra, Selmeczi Rolandra is: két árvája javára jótékonysági előadást terveznek a Színészárvákért Alapítvánnyal közösen.

Az új évad A szabin nők elrablása című zenés bohózat bemutatójával indul szeptember 20-án. 

Olvasóink írták

 • 7. színházlátogató 2008. szeptember 10. 20:18
  „Felszólítom Sopron önkormányzatát, hogy sürgösen emelje meg a szíházigazgatónö fizetését, mivel - mint a képböl kiderül - úgy látszik nem tellik neki gombra, türe és cérnára, hogy ziherheitsztüvel kell összetüznie blúzát. - Vagy netán a virágzó kalap vitte volna el az utolsó pénzét?!

  Kérdezi a csodálkozó látogató”
 • 6. Prokultúra 2008. szeptember 09. 08:43
  „NO PRO KULTÚRA: butaságokat beszél. Nézze meg a műsortervet,
  a daraboknak lesz mondanivalója. Ebben hadd döntsön majd a közönség, ne egy személy. Elvtelenség? A névtelenség az elvtelenség. Miről beszél? Mi a baja Benkő Péterrel? Nincsen tartozása.”
 • 5. NO PRO KULTÚRA 2008. szeptember 08. 17:22
  „prokultúra!

  Hát persze!

  Bár szerintem nem árt olyan darabokat játszani, melyeknek van aktuális mondanivalója.

  Ezt azonban a Pro Kultúra Kft-től, ettől a konformista, elvtelen cégtől nem lehet elvárni.

  Benkő Péter Jászai díja szinművész úr már kiegyenlítette a tartozását?”
 • 4. prokultúra 2008. szeptember 08. 13:39
  „Csurka letiltás? Nem a hetvenes években vagyunk! Idén nem
  fért bele a büdzsébe, ki kellett hagyni egy darabot. Miért pont a Házmestersiratót? Az előző évadban ment Csurka-darab,
  de nem ment Shakespeare, Rideg Sándor, Herczeg Ferenc
  stb. Ezért kellett Csurkát elhalasztani.”
 • 3. joco 2008. szeptember 05. 17:24
  „???????”
 • 2. CSURKA BEMUTATÓ 2008. szeptember 05. 16:49
  „MIÉRT MARAD EL A CSURKA MŰ BEMUTATÓJA?”
 • 1. joco 2008. szeptember 05. 16:07
  „Nem értem a halasztás okát,:korábbi Csurka mü"fergeteges sikert aratott" és a mostani még annál is többet aratna.Miért a letiltás? én a mostani Csurkával nem tudok egyettérteni, de müvei-köztük a most "letiltott" mü -remekek.talán valakik magukra ismernek a müben?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre se mélygarázs, se Petőfi tér

Sopron - Még mindig zárva a soproni mélygarázs, alig lehet a belvárosban parkolóhelyet találni,… Tovább olvasom