Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Elfújt a nagy szél egy vitorlást a Fertőn

Két vitorlázónak rosszul kezdődött a Fertő tavi szezon: a hétvégén elfújta őket a nagy szél. Keresésükre nemcsak a magyar katasztrófavédelmet és a rendőrséget, hanem az osztrák társszerveket is riasztották.
– A szombati versenyek erős szélben fejeződtek be a Fertő tavon, s úgy este hét óra körül vettem észre, hogy van a parton egy gazdátlan, üres hajótartó. A parton hevertek a kellékek is. Mindez arra utalt, hogy valaki még kint van – részletezte az esetet Holló Dániel, a Fertőrákosi Yacht Club elnökhelyettese. Mint később kiderült,  az eltűnt hajó hobbiból vitorlázott ki, a tó osztrák oldaláról tűnt el, nem a versenybe nevezett.  

– Először a partról néztünk körül, majd motorcsónakba szálltunk. A tó teljes magyar partszakaszát átkutattuk, eredménytelenül. Riasztottuk hát a megyei katasztrófavédelmet, a rendőrséget és a ruszti (Rust) vízi rendészeti központot.  

– Már-már lemondtunk arról, hogy megtaláljuk a vitorlázókat, amikor éjfél előtt megjelentek a parton. Apa és fia csak tavaly kezdtek ismerkedni a sporttal.  Tapasztalatlanságuk okozta a bajt is, nem tudtak megfordulni a szélben és hajójuk egészen a fertőbozi csatornáig sodródott. Ott kapaszkodtak ki, majd gyalog indultak vissza a tizenöt kilométerrel távolabb lévő fertőrákosi kikötőbe.
Mindent bevetettek
Magyar részről két rendőrhajó folytatta a keresést éjjellátókkal, két polgárőrhajó, a soproni tűzoltóság hajója,  valamint mi a jachtklubtól motorcsónakkal. Az  osztrákok két hajóval és egy rendőrhelikopterrel csatlakoztak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátja vágta le a kötélről a férfit Szombathelyen - videó

Barátja vágta le a kötélről a férfit Szombathelyen - videó
Megmentették a kötélről levágott férfi életét Szombathelyen. Tovább olvasom