Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Élettel töltik meg az új központot Fertődön

Élettel töltik meg az új központot Fertődön
Végül, határidőre elkészült Fertődön a Kulturális és Szolgáltató Központ. A kisvárosban azonban további fejlesztési tervek vannak.
Jelenleg a használatbavételi eljárás, valamint a kisebb garanciális hibák javítása zajlik, a tavaly decemberben elkészült a fertődi Kulturális és Szolgáltató Központ épületében. Közel évtizedes terv végére tettek végérvényesen pontot a kisvárosban. Mint azt korábban is megírtuk, az önkormányzat végül hitelt is felvett, de nem hagyták elúszni a 670 millió forintos beruházást.

– Úgy számolunk, hogy húsvét környékén tartjuk a hivatalos átadást – mondja Bognár Zoltán polgármester, az új létesítmény nagytermében. – Az utolsó határidőre elkészültünk az építkezéssel, s máris kezdetét veheti egy újabb feladat: élettel kell megtöltenünk a központot. Közösségi programok szervezésén túl, eredetileg az volt a terv, hogy gyámhivatali, építésügyi, munkaügyi, okmányirodai ügyintézésre szolgál majd a város és vonzáskörzete számára.

Sajnos a felsorolt funkciók közül már csak az okmányiroda működik településünkön. Üresen azonban nem maradhatnak az irodák. Megoldást fogunk találni arra, hogy épületünk ne legyen kihasználatlan. Lehet itt bálokat, iskolai ballagást tartani, de alkalmas esküvőkre, családi rendezvényekre, vagy éppen céges konferenciákra, civil szervezeti tevékenységekre is.

Az új központ szomszédságában éktelenkedik az ugyancsak az egykori laktanyához tartozó elhanyagolt terület – Szeretnénk itt egy vállalkozói övezetet kialakítani – említi a polgármester. – Ehhez az önkormányzati terület rehabilitációja szükséges. Fontos ezt megtenni, ugyanis a város ezen része alkalmas arra, hogy termelő cégek telepedjenek le.

A polgármester megjegyezte, az utóbbi években látványosan és nagyon szépen fejlődött az Esterházy-kastély. Szeretnék, ha a belváros képe méltóképpen felzárkózna az épületegyütteshez. Rendezett utcakép, és szép környezet szükséges.

Fertődön úgy tudják, hogy már a tervezőasztalon van egy elkerülőút megépítése. Egy sétálóövezet jöhet létre a kastély főbejárata előtt, ahol kávézók, éttermek várják majd az ide érkezőket. Az autósoknak ugyanakkor nem jelent majd nagy kitérőt az új út.

– A várost működtetni kell, így nem feledkezhetünk meg az intézményeikről. Szükséges az iskola, óvoda korszerűsítése, a fűtésre rendszer, a nyílászárók cseréje – tudjuk meg.

– Az egészségügyi ellátás infrastruktúráját is fejlesztenünk kell. Tőzeggyármajorban az orvosi rendelőben ugyanis még mindig szenes kályhával fűtenek. Rövid és hosszú távra is meghatároztuk, hogy mit szeretnénk tenni. Így amennyiben megjelenik egy ránk is érvényes támogatási lehetőség, akkor pályázni fogunk.

Nyitókép: Bognár Zoltán az új központban; zajlik a használatbavétel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

M85 gyorsforgalmi: Sopron már nagyon várja a dömpereket

M85 gyorsforgalmi: Sopron már nagyon várja a dömpereket
Már csak két év és másfél hónap: ennyi van hátra, hogy Sopron is bekerüljön az országos… Tovább olvasom