Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Életet mentett Sopronban a szén-monoxid-érzékelő

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda délután Sopronban a Thirring Gusztáv utca egyik családi házában.
A soproni tűzoltók mérései, majd a gázszolgáltató mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban, ezért a szolgáltató leplombálta a gázkészüléket. A lakók rokonokhoz költöztek a készülék felülvizsgálatáig.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, kályhák, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek.

A szén-monoxid érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet. Szellőztessen rendszeresen, ellenőriztesse fűtőberendezését, kéményét!

Mindenki részére javasoljuk a szén-monoxid érzékelők beszerzését és beszerelését még akkor is, ha lakásukban zárt égésterű tüzelő-fűtő berendezést működtetnek.

A szén-monoxid-érzékelők csak akkor tudják betölteni funkciójukat, ha megbízható típust szerzünk be, és azt a gyártó előírásainak megfelelő helyre és megfelelő módon telepítjük.

Ha valakinél jelez a szén-monoxid érzékelő azonnal szellőztessen, menjen szabad levegőre, ha lehet kapcsolja ki tüzelő berendezését és értesítse a katasztrófavédelmet a 112-es hívószámon!
Képünk illusztráció.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi kitüntetések: soproni művészt és régészt ismertek el

Ünnepi kitüntetések: soproni művészt és régészt ismertek el
Komoly elismerésben részesült a soproni művész és régész. Tovább olvasom