Kisalföld logö

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 6°C | 17°C Még több cikk.

Életet is mentenek Bécsben a közlekedési vállalat műszaki hibaelhárítói

Defibrillátorokkal szerelték fel a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien hat készenléti autóját, így már a műszaki hibaelhárítók is azonnal segíteni tudnak hirtelen szívhalál esetén. A defibrillátorok használatával 10-ről 70%-ra nőhet a betegek túlélési esélye.
A Wiener Linien és a Puls Egyesület együttműködése keretében a metrómegállók után a bécsi közlekedési vállalat készenléti autóit is defibrillátorokkal szerelték fel. Azért döntöttek így, mivel ezek a járművek rendszerint a városban cirkálnak, és üzemzavar esetén amúgy is ők érkeznek elsőként a helyszínre. Mind a hat autót képzett elsősegélynyújtók vezetik, akiknek négyévente újra le kell vizsgázniuk életmentésből.


Az időben érkező defibrillátoroknak köszönhetően 10-ről 70%-ra nőhet a betegek túlélési esélye hirtelen szívmegállás esetén.
Fotó: Christian Jobst


Az osztrák főváros tömegközlekedési hálózatában eddig hat metróállomáson helyeztek ki automata defibrillátorokat, hogy szükség esetén laikusok is segíteni tudjanak az utastársuknak. Ezek a Karlsplatzon, a Pratersternnél, a Stephansplatzon, a Schwedenplatzon, a Volkstheaternél és a Westbahnhofon találhatók az állomásfelügyelet közelében.

 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó és egy tréler ütközött Sopronnál, a 84-esen

Tovább olvasom