Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Élete végéig rács mögött a kaszinós gyilkos

Győr - Soha nem szabadulhat ki a fegyházból a harmincegy éves Sipőcz Zoltán, aki Sopronban kivégzésszerűen ölt meg két embert, hogy játékszenvedélyéhez pénzt szerezhessen. Tetteit végül már nem tagadta, csak azt kérte kirendelt védőjével együtt, hogy egy reménysugárt kaphasson: a feltételes szabadságot. Nem kapta meg.
"Az ilyeneket fel kéne akasztani" - mondta Sipőcz a taxisnak, miután mádosik áldozatával is végzett. Ezzel a pár nappal korábban, szintén Sopronban történt taxisgyilkosságra utalt. Egy azonban valószínű, ha iszonyú tettét úgy huszonöt évvel ezelőtt követi el, őt valóban halálra ítélték volna. A Győri Ítélőtábla dr. Kovács Tamás tanácsa ugyanis helybenhagyta az első fokú ítélet lényegi részét.

Sipőcz Zoltán már az első vallomásaiban is elismerte, hogy megölte a kaszinó két alkalmazottját, bár a bíróság előtt véletlen balesetnek is titulálta már a történteket, ami azért nehezen hihető – érvelt még első fokon a megyei bíróság –, mert ezek a végzetes lövések „telitalálatnak" minősülnének egy lőtéren. Sipőcz kitűnő lövő, betárazott pisztolyt és vagy száz gyilkos lőszert tartott engedély nélkül albérletében, s igaz lett rá a mondás: ha valahol fegyver van, azt előbb-utóbb el is sütik. Legális munkája és biztos keresete nem volt, mégis számolatlanul szórta a pénzt a soproni automatákba, becslése szerint egy lakás árát nyelték el a gépek. Jól ismerték őt a kaszinó alkalmazottjai, már azért is, mert gyakran kért kölcsön játékszenvedélyéhez. Így volt a mindent eldöntő napon is, 2006. február 8-án. Ismerőseitől 70–200 ezer forintokat szeretett volna – más adósságaira hivatkozva – szerezni, de nem volt már hitele náluk, ezért felhívta otthon a kaszinó szabadnapos alkalmazottját, Henriettát, akivel egyébként jó viszonyban volt. Egy ismerős taxisofőrt hívott, elvitette magát a fiatal nőhöz, s este tíz óra körül felment a lakására. Pénzt kért és nem kapott – megmagyarázhatatlan ámokfutása a maroklőfegyverrel ekkor kezdődött.

Szerencsétlen áldozatát először homlokon vágta a markolattal, utána fejbe lőtte, s mikor a sértett még fel tudott kelni, a hátába eresztett egy golyót. Harmincezer forintot vett el a halottól és – ki tudja, milyen indulattól vezérelve – összetörte és széttépte a lány asztali fényképét. A kaszinóba vágtatott csőre töltött fegyverével, ahol Ákos már egyedül volt. Hamar elverte a rabolt pénzt és hitelért kuncsorgott az alkalmazottnál. Nem járt sikerrel, elviharzott, de egy-két óra múlva, hajnalban visszatért. Ekkor már nem könyörgött tovább: fejbe lőtte ezt a szerencsétlen, 21 éves fiút, akinek tragédiájáról a sors is rendelkezett, mivel csak elcserélte kollégájával ezt az esti ügyeletet. Sipőcz Zoltán innen 400 ezer forintot emelt el, hazament átöltözni, majd fél hat tájban Kópházára indult. Az is sorsszerű, de elégtételnek csekély, hogy éppen nyerésben volt, amikor az ajtóban megjelentek a rendőrök.

Fotók: Krizsán Csaba

A vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt ítélte tényleges életfogytiglanra korábban dr. Köszler Ferenc tanácsa, az ítéltőtábla pedig kedden helybenhagyta a döntést. A bíró hangsúlyozta: többszörösen – főként lopásért – büntetett fiatalról van szó, akit halmazatban ítéltek el, de ami a lényeg, hogy az ő tetténél kevesebbért is harminc évet kaptak mások. Így enyhébb büntetés nem jöhetett szóba, a szankciónak egyben elrettentőnek is kell lennie. A számos súlyosító körülmény egyike, hogy Sopron nyugalmát ez az eset igen felkavarta.

Sipőcz perbeszédében elmondta: mélyen megbánta tettét, és ha csak negyven évet kapna, az is reményt jelentene számára. "Az előzetesben három év alatt volt időm gondolkozni, több bűncselekményt biztosan nem követnék el" - vallotta a bíróságon.

A fegyház falain kívül már nem is lesz rá módja.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Gebe 2009. június 04. 19:22
  „Emberek, ez a Sipőcz, nem annak a Sipőcznek a fia,még csak nem is rokonok, csak a vezeték nevük egyezik. Érhetetlen hogy tud egyik ember ilyet csinálni, másik embertársával. Ez a gyerek, egyébként is kattant volt, én ismertem, ez a büntetés szerintem, nem a halálbüntetés. Igy legalább szenved, én hallottam, már előzetesben nem birta a bezártságot, ez a büntetés, élete végéig bezárva, rabruhába, sem látogato, sem csomag.”
 • 40. Evybaby 2009. március 12. 01:44
  „28.29. Nagyon el vagytok tájolva! Mint hogy azok is akik cigánynak hiszik Sipőcz Zoltánt. Olyan magyar, mint te vagy én. Az apja egy becsületes ember, tudom, mert az én apám is ugyanaz.. Az a rokkantnyugdíjas ember, aki nem egészen normális:) Sopronban magyar nótákat énekel, és az édesapja testvére, magyarul a nagybátyja. Az egész családban nincs bűnözés, mindenki a becsületes életet választotta, csak ő nem. Az apját ne szidjátok, mert az én apám is, és ő jó ember és beteg. Soha nem nevelte, mert a szüleink elváltak, őt az anyja nevelte, sajnos ilyennek. A család szégyene, nem is látogatja senki. Azt írtok amit akartok, de az apját hagyjátok, szidjátok az anyját!”
 • 39. paris18 2009. február 19. 01:12
  „aTibi

  olyan hogy kerékbe húzás olyan nincs és soha nem is volt
  kerékbe törés olyan volt.

  strappado, tüdőtömlő, újjprés, madzagnyeletés, orrfacsarás, agycsapolás, elevenen elrohasztás, zsákbamacska, spanyol csizma, karóba húzás, nyújtópad, nürnbergi vasszűz, kizsigerlés.
  inkább ezek közül kellene valamelyiket csinálni vele”
 • 38. Lovasbandi 2009. február 18. 19:06
  „Nem kell halálbüntetés! Túl könyen megúszná! Irány a kőbánya 50 év meló, napi 16 órában! Ez a cigányokat is jobban visszatartaná....!”
 • 37. k 2009. február 18. 17:51
  „Csatlakozom az előttem szólóhoz. Miért kell eltartani az adónkból az ilyeneket.
  Nem lenne jobb, mindenkinek, ha felakasztanák?”
 • 36. gall 2009. február 18. 14:08
  „hm...nagyon vissza kellene állítani a halálbüntetést...akik itt azonn sápítoznak,hogy hogyan fog eltelni a börtönben az élete hátralevő része,az gondolkodjon el azonn,hogy mit érezhettek az áldozatok,mikor rájuk szegezték a pisztolyt,és arra gondoltak,hogy már csak max 2 mp van hátra az életemből. dűhítő,hogy ilyeneket eltartanak az adómból!!”
 • 35. Letty 2009. február 18. 13:27
  „aki azért h gépezhessen megöl egy embert az ássa el vagy lője fejbe magát,és az ilyet még etetik itatják stb..... nem érdemli meg!”
 • 34. soproni 2009. február 18. 13:17
  „33. Így igaz! A gyilkos Sipőcz apja egy sima rokkant nyugdíjas,akinek van némi probléma az elméjével,hisz köztudott,hogy valamikor polgármesternek szerette volna jelöltetni magát . :)) "Nézz a cipődre,szavazz a Sipőczre!" ez volt a mottója.”
 • 33. Cingár 2009. február 18. 09:50
  „28. 29.

  Ez a Sipőcz nem az a Sipőcz.”
 • 32. polgmester 2009. február 18. 09:38
  „Az alma nem esik messze! Ez most igaz! A fatert most átölelkezve összekötném a szeretett fiával, lesulyoznám őket,
  és beledobnám őket egy kútba!!! Nem etetni,és vigyázzni rájuk!”
 • 31. PrettyWoman 2009. február 18. 09:23
  „Ungi! Nálad a pont.”
 • 30. ungi 2009. február 18. 09:05
  „Kedves Szunyogocska Revfalubol! Ha eddig nem tette, keresse fel sürgösen pszichologusat, mert ezt a görbületet az ön lelkeben ki kellene egyenesiteni. Azt irja, hogy szegeny 31 eves fiatalembertöl elveszik a jogot, hogy a szabadban setalgasson ezek utan, es bebizonyitsa azt, hogy megbanta a tettet es normalisan is tud elni. Es mi van Henivel es Akossal, akiktöl ez az ember vette el a jogot, hogy boldogan eljenek, csaladot alapitsanak? Mi van a szüleikkel, akiknek csak a gyasz maradt?Egy gyermeket elveszteni szörnyü akkor is, ha betegseg miatt hal meg, de igy, hogy valaki kioltja akarattal az eletüket, bizonyara meg nehezebb teher.Sorait olvasva, megdöbbentem. Ön a szerencsetlen martir, aki negy es fel ora hosszat tengödött fogsagban, csak azert, mert kitette az arpad-savos zaszlot, igen, ön fogja megvaltani a vilagot. Gratulalok!”
 • 29. igazmondójuhász 2009. február 18. 08:52
  „ez a srác a Sipőcz Csabi fia? basszus!! az apja is rablógyilkossági kisérletek miatt ül! hát nem esett messze az alma a fájától!! bár hozzá kell tenni, hogy ő legalább a cigicsempészeket próbálta ilyen brutális módon megsarcolni! a srác akit ő annak idején felbíztatott a rablásokra, 38 éves volt, és a saját elmondása szerint 15éves korától 3 évet volt szabadlábon! csak életellenes ügyei voltak! ha jól emlékszem 18évet kapott!!!”
 • 28. jucuska40 2009. február 18. 08:35
  „Szomorú ,hogy ezt tanulta és igy nevelődött.....az apja a soproni "maffiavezér" nek titulált ember aki többet ült mint szabad volt! Asszem még mindig ül......ezért is gondolta a fia hogy érinthetetlen........tessék itt az eredmény.....vérében van!”
 • 27. rivotril2mg 2009. február 18. 08:25
  „a bíró elött az az akta kupac nem túl bíztató a vádlottra nézve, de azér milyen szar lehet azzal a tudattal élni hogy ilyen fiatal vagyok és soha az életben nem sétálhatok kint a szabadban, ennyi volt az élet itt fogok meghalni ebben a putriban. még a vádlott részéröl is jobb lenne a halál , de szerintem ugyis elrendezi magát.”
 • 26. joco 2009. február 18. 07:57
  „Minden gyilkosságot elitélendönek és förtelmes dolognak tartok. De azért vissza szeretnék kérdezni a magyarhirlapos bagázshoz: mikor a mori gyilkosság vagy e gyilkosság történt- a szlovák rendszámu, adokerüló modon üzemeltetett luxus gk-val járó- Zsoltocska miért állatozta le azokat a gyilkosokat? ja az fehér volt!!!!”
 • 25. joco 2009. február 18. 05:53
  „Hát igy születnek a "történelemnek" az ellenállok/partrizánok mint "Révfalusi-szúnyog". Valoszinü csirkét vagy hasonló értéket lopott, majd bevitték a yardar, "ült" egy pár orát, késöbb kb egy honap mulva már azt meséli, hogy "zászlok" miatt vitték be, még késöbb azt fogja mesélni, hogy "seggbe" rugta a gyurcsányi rendörség egyik lovát, majd a végén azt fogja állitani, hogy ő szervezte meg a gyurcsányi rendszer megdöntését. Ja és a gyilkost "védő" beszéded/irásod sem semmi. Hát hajrá szúnyog-csődőr!!!”
 • 24. HarconaMarcos 2009. február 18. 00:39
  „#22 - Tibi, azért a ´kerékbe húzás´ az elég brutál lenne - guvadna a szeme, az biztos. :-)”
 • 23. setretmc 2009. február 18. 00:05
  „Hát eléggé vitathotó téma, de azért ez télleg kegyetlen gyilkosság volt szóval ha nem is kötelet de valami humánus kivégzést bevezetnék én is azt cső! 40-50 évig eltartja az ország tanul el van de ugysem lessz belőle senki meert örök életére egy rab marad! Meg lagalább elrettentés is lenne hogy senki ne öldössön a szenvedélyek miatt!
  legyen az bármi.....”
 • 22. aTibi 2009. február 17. 23:10
  „A méltányos, a humánus ítélet!

  Méltányolnám a kívánságát: kötél vagy kerékbe húzás?

  De azt is méltányosnak látnám: lövés a vesébe és hagyni elvérezni!
  Had érezze milyen volt áldozatának!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjnyertes építész a soproni egyetemisták között

Sopron - Február 17-én a soproni Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetébe… Tovább olvasom