Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Elektromos kishajók a Fertőn

Napelem segítségével fűtött pancsoló a Lövér fürdőben, új vízibiciklik, elektromos csónakok várják a Fertőn a strandolókat.
A soproni strandok ezen a hétvégén számíthatnak igazán nagyobb vendégseregre, amennyiben a rendkívül változó időjárás nem szól közbe. A vízmű fürdő-üzemmérnöksége a lehetőségekhez képest mindent megtett annak érdekében, hogy a víz- és napimádók jól érezzék magukat. A Lövér fürdőben talán a legnagyobb újdonság az új kismedence, amelyet a jövő hét végétől napelemek segítségével fűtenek.

– Új napozóágyak szolgálják a kényelmet, az üde fűről pedig az automata öntözőberendezés gondoskodik, de a kismedencét vízforgatóval is felszereltük – tájékoztatott Varga Tibor, az üzemmérnökség vezetője. – Az uszodában gyakorlatilag kizártunk minden baleseti lehetőséget, és már 95 százalékban akadálymentessé tettük. A víz 21,5 fokos. A belépőjegyek ára hat százalékkal emelkedett, ez a Lövér esetében azt jelenti, hogy a felnőtt napijegy 700, a diák és a nyugdíjas 400 forintba kerül. A Fertő hőmérséklete már több mint 23 fok. A strandbelépők ára felnőtteknek 420, diákoknak és nyugdíjasoknak 280 forint.

A parkolójegy 340 forint. Az idén új szolgáltatóval kötöttünk szerződést, ezért megújul a vízibiciklipark és újdonságként a magyar oldalon először elektromos kis- és nagyobb hajók is bérelhetők. Egyre népszerűbb a strandfoci, ezért egy új pályát építettünk, a partvonalon pedig kandelábereket állíttattunk fel. Itt is működik már az automata öntözőrendszer.

A soproniak által évtizedeken át kedvelt Tómalom továbbra is azt a meghittséget sugallja, amiért sokan kedvelik. A víz 21 fokos. A belépők ára viszonylag kedvező, hiszen a felnőttek 380 forintért, míg a diákok és a nyugdíjasok 240-ért élvezhetik a gyönyörű környezetet és a kiváló vízminőséget. A sportolni vágyókat új vízibiciklik várják.
Minden adott tehát, hogy a vizek kedvelői jól érezzék magukat, s ha az időjárás is úgy alakul, akkor bizonyára nagyon sokan töltik a hétvégét a strandokon.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladatlan nagy értékű ingatlanok Sopronban

Továbbra is bizonytalan a Hotel Maróni sorsa. A nagy múltú üdülőszálló, amely a Hunguest Hotels Zrt. érdekeltségi körébe tartozik, vevőre vár, éppúgy, mint az egyetem tulajdonában lévő valamikori gyermekszanatórium. Tovább olvasom