Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Elbontották a Kodály téri játszóteret - Fotók

A balesetveszélyes játékokat elbontották. A Kodály téren ettől függetlenül működik egy másik játszótér, ahová kutyák nem mehetnek be.

A napokban az egyik üzletbe mentem vásárolni, amikor munkálatok zajára lettem figyelmes. Két fiatalember dolgozott a Kodály téri játszótéren. A munkásokat arról kérdeztem, miért tarolják le az egyes elemeket (gerenda hinta, kosár, mászóka)? A feleletük az volt, hogy utasításra csinálják, mert el a fa elkorhadt és balesetveszélyes. Szerintem a játékok még javíthatóak voltak, ám ehelyett maradt a beton. Igaz, ez utóbbi úgy tűnik már biztonságos - írta szerkesztőségünknek küldött levelében az egyik jereváni olvasónk.

A levél így folytatódott: Persze nincs pénz, manapság mindenre ez a válasz. Most egy üres placc maradt, amelyet az egyes kutyatartók örömükre kutyafuttatónak használnak. Igaz kutyából lassan több van, s nem csak a Jereván lakótelepen, hanem mindenhol. - Kérném az illetékesektől, hogy ezt a kis teret legalább parkosítsák, ültessék be fákkal, virágokkal. S ha ez megtörténik én leszek az első, aki megköszönné. Jereváni lakosok, tegyék meg a javaslatukat az illetékesek felé.

A Sopron Holding Zrt. megkeresésünkre az alábbi választ adta:

A Kodály téren lévő játékokat balesetveszélyességük miatt kell elbontani. Magyarországon, illetve az Európai Unióban a hatályos jogszabályok értelmében nagyon szigorú szabályozások vannak a közterületi játszóterek műszaki állapotával kapcsolatban. Az említett játszóeszközök, sajnos nem feleltek meg ezeknek az előírásoknak, így a biztonságos használatot a Sopron Holding Zrt., mint üzemeltető nem tudta tovább biztosítani.

A mellékelt fotókon is látható, a tartóelemek már olyan mértékben károsodtak, hogy a felújítást nem lehetett volna gazdaságosan elvégezni. A területen jelenleg a bontási munkák zajlanak, a helyreállítás és füvesítés a későbbiekben történik meg. A helyszín további hasznosításra vonatkozóan a Jereváni részönkormányzat tehet javaslatot az anyagi források megjelölésével.

Elbontották. Balesetveszélyes játékok a Kodály téren.


Szerencsére a Kodály térre érkező gyermekeknek továbbra sem kell csalódniuk, hiszen az elbontott játszóeszközök mellett található egy bekerített, és így kutyáktól mentes játszótér, amely teljes egészében megfelel a hatályos szabályozásoknak, és műszaki állapota is kifogástalan.

A város területén több olyan játszótér is van, amelyek az uniós előírások alapján nem megfelelőek, ezek felülvizsgálatát a Sopron Holding Zrt. munkatársai megkezdték, és amennyiben szükséges megteszik az elbontással kapcsolatos intézkedéseket.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. pénzszóró 2012. január 14. 13:55
  „30 év után elkorhadtak a panel épületek fa nyílászárói,miért nem tarolták le az épületeket,vagy ablak nélkül hagyni a lakásokat ugyan úgy mint ezeket a fa játék elemeket?
  Nem kell javítgatni egyszerűbb bontani!
  A fényképen látni hogy korhadt az egész fa szerkezet,de azért nem lehetne újat építeni kicsinyenként?
  A kutyásokra meg annyit szeretnék,hogy nekem is van kutyám,de nem csak tartani kell kutyát,hanem az előírásokat be is kellene tartani!Ehhez a kutyapiszok felszedése is hozzá tartozik!”
 • 21. Karcsika 2012. január 14. 11:45
  „Kutyagumi kommandót Sopronba!
  Ha ez nem megy, akkor baseball ütővel felszerelt kommandósokat!”
 • 20. rebetli 2012. január 13. 18:03
  „Én még neveket is tudnák ide írni akik a nap szinte minden szakában itt tartózkodnak,persze máshol is a kutyáikkal,soha nem szedik össze a kutyájuk után a szart!
  A játszóteret én is csak azt tudom mondani,hogy nem szétszedni kell,hanem építeni még!Az uniós előírások???”
 • 19. barbib 2012. január 13. 11:39
  „Nem tudom, hogy ti hol olvastátok nálam azt, hogy oda viszem a kutyámat sz....ni.Szó sincs erről!Mint szerintem minden kutyásnak kötelessége van összeszedni a piszkot, én is összeszedem!Hogy jött nektek az ki, hogy ha én oda viszem sétáltatni, akkor egyből ott is hagyom a dolgát?!...Sőt számtalanszor volt már olyan is, hogy összeszedtem más kutyás helyett is, mert idegesítettek a kupacok, nem mellesleg féltem, hogy a kutyám megeszi.Először kérdezzetek, utána írjatok!!Én köszönöm, hogy ebben a remek városban élhettem, mert hogy "milyen szép virágos,milyen KEDVES EMBEREK vannak, és mert a hűség városa" :DDDDDDD”
 • 18. Nanu 2012. január 13. 09:40
  „ha nincs kityafuttató , sz...suk a játszótérre :) barba le se tagadhatod h keletről jöttél :)”
 • 17. Nanu 2012. január 13. 09:38
  „barbib!! tényleg szerencse hogy csak átutazóba vagy, remélem hamar diszidálsz és nem fognak érdekleni a magyar témák :) ne érdekeljen ha csak átutazóba vagy! köszi szépen :) fejezd is be a mondandódat :) ha neked természetes hogy játszótérre sz...asd a kutyád akkor gratulálok :) <moderálva>”
 • 16. Erneszto49 2012. január 12. 14:09
  „Sajnos a kutyatartókra nincs "EURUKOMFORM" előírás ?! Pontosan a Kodály téren a nap szinte bármely szakában nem lehet átmenni úgy, hogy lépten nyomon a kutyák és gazdáik falkába tömörülve ne állják útját egy gyalogosan közlekedőnek! Nem beszélve a hátra hagyott suvenirról ! Hol van a Köjál jogutóda ? A Népegészségügyi szolgálat a kutyaszarral nem foglalkozik--- Holott "eredményes bevételi forrásuk lehetne"!!!! Költői kérdés: a kutyákat ki ellenőrzi, hogy paraziták ellen be vannak- e oltva, a be nem oltott kutyák gazdáit ki bünteti meg? Lehet, hogy felsőbb érdekből nincs erre kapacitás? Biztos bevételi forrást ajánlok a hatóságnak...”
 • 15. Karcsika 2012. január 11. 22:33
  „Re: 14. barbib 2012.01.11. 14:28

  Nem csak te dolgozol ám kint!
  Itt is sokan!”
 • 14. barbib 2012. január 11. 14:28
  „12.hsz! A legkisebb kutya átugorja a kerítést, a legnagyobb meg kibújik a lyukakon..
  Én itt befejeztem a mondandómat, szerencsére úgyis csak átutazóban vagyok Sopronban, kinn jobban megbecsülik a kutyásokat, és a gyermekeseket is egyaránt.”
 • 13. soproni 2012. január 11. 12:47
  „6.Sz.Imike! Fizikai dolgozókról van szó.”
 • 12. Tvrytko 2012. január 11. 12:17
  „Mi az,hogy a kutyák lényegtelenek?Jerevánt végig szaratják a kutyabarátok,és mindezt még a játszótéren is megteszik....Az első kommentelőnek meg üzenem a makó utca mögötti zöld rész pont ezért van.És még hiányolja a futtatót...Röhejes.A kedves állatbarátok,ahelyett,hogy ott szaratnák meg futtatnák az ebeket,inkább a házak között sétáltatnak mert így könnyebb az ismerkedés...”
 • 11. Karcsika 2012. január 11. 09:48
  „3X írom be, de a moderátor nem tette ki:

  "A feleletük az volt, hogy utasításra csinálják, mert el a fa elkorhadt és balesetveszélyes. "

  Ne csak minket moderáljanak ki, hanem azt, aki begépelte ezt az értelmes mondatot.

  Addig, amíg nem büntetik agyon azokat, akik széttörik, elhordják a fát, addig mindig is lesz sajnos ilyen.
  Agyilag nem jutnak el sokan, hogy védjék a lakókörnyezetüket.”
 • 10. titáti 2012. január 11. 08:06
  „Nemcsak meg kellene építeni az új játszótereket, hanem a fát időnként karban is kellene tartani.

  Hamarosan a Kodály téri másik játszi is erre a sorsra jut, mert mióta elkészült még a játékok festve nem voltak.”
 • 9. ÁrtatlanBárányka 2012. január 10. 21:59
  „Matuska:
  Nálad a pont.
  Ha hagyták volna az Erzsébet kertben is a fém mászókákat, nem úgy nézne ki minden játék, mint ahogy most kinéz.
  Arról nem beszélve, hogy a 4-5 centi átmérőjű vascsövön a gyerek tök jól tud kapaszkodni, míg a 20 centi vastag farönk csak arra jó, hogy a fejét beleverje, meg lecsússzon róla. A kötélből font "mászókákra" meg inkább fel sem engedem, mert arról meg majd minden alkalommal leesett, és amúgy is kiállnak a drótok, a műanyag illesztések mozognak.
  A csilli-villi famászókák nyikorognak, inognak, ez nem a fa hibája, a fa egyszerűen nem erre való. Milyen magas volt anno a rakéta, mekkora volt a gömb, és még sorolhatnám. Soha meg nem mozdult egyik sem.
  Pláne, hogy azok milyen szép színesek voltak, míg ezek a lazúrozott fagerendák meg inkább egy modoros család modoros családiházának modoros udvarára valók, ahol amúgy sem szabad rá felmászni, mert tönkremegy....”
 • 8. himbi 2012. január 10. 21:33
  „Mi a helyhzet a Csengeri úti játszótérrel?? Az Eukonform?? A Deák téri suli mellett...”
 • 7. matuskaszilveszter 2012. január 10. 21:11
  „A qtyák itt lényegtelenek! 71-ben építettek szüleink egy játszóteret, akkor ezt ugy mondták : "társadalmi munkában " a lakótelepen ahol felnőttem , nemrég otthon jártam s a panelok között ott virítanak gyermekkorom játékai, a mászóka, rakéta, hinták, frissen festve most már az unokák örömére . """"" A város területén több olyan játszótér is van, amelyek az uniós előírások alapján nem megfelelőek, ezek felülvizsgálatát a Sopron Holding Zrt. munkatársai megkezdték, és amennyiben szükséges megteszik az elbontással kapcsolatos intézkedéseket""""".
  érdekes lenne egy statisztika a 40 év alatt mennyi baleset történt ezeken "anem juniós jáccótereken" melyek a mai napig stabilan bírják a napi használatot , és vajon mennyire biztonságosak a maiak melyek néhány év alatt tönkremennek . biznisz ez nem más ! kérem leesni egy vashintáról pont ugyan olyan mint egy puccos fa szerkezetről ,arról nem is beszélve teljessen mindegy ha egy akácfa rönknek vagy egy vascsőnek szalad neki a gyerek . a lények a mai viszonyok között egy uniós szabványnak megfelelő játszóteret 10-12 millió forintért építenek (aki nem hisz járjon utána)és mindig van egy ismerős cég aki jó áron tud pályázat alapján egyet építeni , de azt is mi fizetjük csak nem közvetlenűl, az állami kasszát rabolja ki a "juniós jáccótér maffia"!!!!!!!”
 • 6. SzImike 2012. január 10. 20:36
  „5. soproni
  Nagyon sok pénzt elvontak a Holdingtól, ez tény! Valami módon kell kompenzálniuk a hiányt, ez is tény! Csak arra lennék kíváncsi, hány vezető beosztású van, hány irodás és hány fizikai dolgozó? Az arányok nem lényegtelenek! Egy vezetőre, mennyi alkalmazott jut? Egy alkalmazottnak, mennyi főnöke van? stb stb”
 • 5. soproni 2012. január 10. 20:02
  „A Holding mindent hárít,pénzhiányra hivatkozva.Talán ennek is köszönhető,hogy ismét 12 embernek szűnt meg a munkahelye .”
 • 4. SzImike 2012. január 10. 19:50
  „Mi állatvédők felajánlottuk, hogy ha biztosítanak területet, összefogással ki tudjuk alakítani és működtetni a város helyett a kutyafuttatókat. A Holdingtól, a kutya sem válaszolt.”
 • 3. vargaszab 2012. január 10. 19:39
  „Kedves "barbib"!
  Amíg volt ilyen kutyafuttató (a IV. László király utca végén), hogy stílszerű legyek: a kutya se vitte oda a kutyáját futtatni!”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolás: Kilencszáz forint három óráért Sopronban

Ha nem működik egy parkolóautomata, jól nézzük meg merre indulunk útnak újat keresni. Könnyen többet… Tovább olvasom