Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Együttműködés a Nemzeti Tankönyvkiadó és a NYME között

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Tankönyvkiadó és a Nyugat-magyarországi Egyetem.


A megállapodás keretében a Nemzeti Tankönyvkiadó az egyetem partnere lesz többek között szakmai kiadványok megjelentetésével, tananyagfejlesztéssel valamint képzési programok kidolgozásával és bevezetésével kapcsolatos feladatok ellátásában. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a nyugat-magyarországi régió szellemi, oktatási és kutatási központjaként működő egyetem kiadványainak, programjainak és kutatási projektjeinek szakmai színvonalához Magyarország vezető tankönykiadója is hozzájáruljon a jövőben.

2011. szeptember 1-jén a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Nemzeti Tankönyvkiadó keret-megállapodásban rögzítették, hogy a jövőben együtt kívánnak működni többek között hagyományos és digitális tananyagok fejlesztésében, képzési programok kidolgozásában és bevezetésében, valamint kutatási és fejlesztési projektekben.

Kiss János Tamás, a Nemzeti Tankönykiadó vezérigazgatója a keret-megállapodás aláírásakor elmondta: ˝Büszke vagyok arra, hogy ez az évszázados oktatási hagyományokra visszatekintő intézmény a Nemzeti Tankönyvkiadót választotta partneréül. A megállapodás alapján kiadónk korszerű tartalommal és programokkal segíti majd az egyetem tananyagait, képzéseit.˝

Mivel a Nemzeti Tankönyvkiadó élen jár a digitális tananyagfejlesztésben, Kiss János Tamás kiemelte: ˝A kor igényeinek megfelelő digitális tananyagok előállításában és kiadásában is segítjük majd az egyetemet.˝ Prof. Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora hangsúlyozta: ˝Jól tudjuk, hogy az oktatás Magyarország jövőjének záloga, ezért elengedhetetlen, hogy az ennek alapját képező tananyagok is megfelelő színvonalon készüljenek és jussanak el a diákokhoz. A Nemzeti Tankönyvkiadóval kötött megállapodásban ennek egyik biztosítékát látjuk.˝

Az együttműködési keretszerződésben rögzítettek alapján a Nyugat-magyarországi Egyetem valamint a Nemzeti Tankönykiadó a jövőben kiemelten kezelik a szakmai és általános kiadványok közös megjelentetését, hagyományos és digitális tananyagok közös fejlesztését, kiadását és megjelentetését, a tananyagellátásában való együttműködést, az egyetem gyakorlóiskoláinak tankönyvellátását, a regionális pedagógiai kutatóműhely projektjeiben való együttműködést, valamint a pedagógus-továbbképzést.

A soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülésével 2008. január 1-jén létrejött oktatási intézmény és a Nemzeti Tankönyvkiadó közötti keret-megállapodást a felek határozatlan időre kötötték.

Olvasóink írták

  • 1. qqriq39 2011. szeptember 01. 16:43
    „Egyszersmint a NYME megkíméli magát a legkedvezőbb ár-érték arány érdekében történő versenyeztetés macerás feladataitól(a Nemzeti Tankönyvkiadó pedig a mindig - legalább elvben - több esélyes kimenetelű versenyzéstől).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszívta a 3G mobilnetet a Telenor 4G-je Sopronban

Nem annyira örülnek a felhasználók Sopronban a Telenor hálózatbővítésének. A 4G szolgáltatás a 3G elől szívja el a sávszélességet.
Tovább olvasom