Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Egységes regionális vasút

Egységes, regionális vasúttá alakítják át a GySEV-et, szétválasztva a kereskedő és a pályavasutat. A szerkezeti korszerűsítés már csak az rt. novemberi közgyűlésének áldására vár. Decemberben Sopronban egy új, 3000 négyzetméteres logisztikai csarnokot adnak át.
A GySEV korszerűsítésének hosszú folyamata lassan befejeződik, és ha a novemberi közgyűlés is elfogadja az átalakítási tervet, akkor a cég a következő évtől már egységes regionális vasútként üzemelhet. Az már korábban eldőlt, hogy a GySEV Rt. székhelyét Budapestről Sopronba teszik át.

Eladják a székházat

A fővárosban csak a kereskedelmi vezérképviselet marad, minimális 22 fővel. Eladják a székházat és mindazokat az érdekeltségeiket, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a vasúti tevékenységhez.

Takarékosság és fejlesztés

A Kisalföld úgy értesült, a szerkezeti átalakítás egyik legfontosabb eleme a kereskedő és a pályavasút, vagyis a személyszállítási üzletág szétválasztása lesz, egy-egy vezérigazgató-helyettes irányításával. Az említett két ágazat olvasztja magába az ausztriai vulkapordányi (Wulkaprodersdorf) és soproni üzemet, megszüntetve az átfedéseket, a párhuzamos működést. Abban az esetben, ha az osztrák és a magyar terület szakmailag integrálódik, egységes vezetés alá kerül, akkor egységes bérgazdálkodást kell megvalósítani. Annál is inkább, mert a magyar bérek alacsonyabbak, mint néhány kilométerrel arrébb, a határ túlsó oldalán és ez eddig is feszültségeket okozott.

A GySEV a szigorú takarékoskodás mellett nem szorítja háttérbe a fejlesztéseket sem. Sopronban a tervek szerint december közepére készül el az új, 3000 négyzetméteres logisztikai csarnok és tervezik a személykocsipark teljes cseréjét is. Szeptemberben már tizenöt darabot rendeltek. Új, különböző típusú korszerű mozdonyok vásárlásáról is tárgyal a vezetés.

125 éves a GySEV

A Győr–Sopron–Ebenfurthi Vasút idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. A fő rendezvényekre október 28-án Sopronban kerül sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ésszerű, átlátható magánosítást

Kihelyezett elnökségi ülést tartott tegnap délután Sopronban a Magyar Demokrata Fórum. A rendezvényt… Tovább olvasom