Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Egymillió forintos ajándék az állomásnak

Az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány évzáró ünnepségén életmentő eszközöket adományoztak a soproni mentőállomásnak.

Az alapítvány képviseletében Németh Péter alapító, Nyitrai Péterné kuratóriumi elnök és Lükő Péter mentőtiszt, alapítványi titkár nyújtotta át dr. Erdélyi Miklósnak, a mentőállomás vezetőjének az életmentő eszközöket. Mint mondták, köszönik a civil szervezetek segítségét, így a Rotary Club Sopron jótékonysági akcióit. Az összesen mintegy egymillió forint értékű ajándék révén defibrillátorral, motoros leszívóval, azaz légzési problémát megoldó eszközzel és egy, az újraélesztéskor használatos speciális táskával gyarapodott a mentőállomás. Dr. Erdélyi Miklóstól megtudtuk: az újonnan kapott defibrillátorral immár mind a négy szolgálatban lévő mentőautón lesz újraélesztő eszköz. Kérdésünkre elmondta: munkájuk során minden héten legalább egyszer szükség van a berendezés alkalmazására.

Defibrillátort, motoros leszívó készüléket és speciális táskát adományozott a mentőknek az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány. Fotó: G. M.
Defibrillátort, motoros leszívó készüléket és speciális táskát adományozott a mentőknek az Együtt az Életért, Sopronért Mentőalapítvány. Fotó: G. M.

Az alapítványi átadásnál dr. Puskás Tivadar regionális orvos igazgató képviselte az Országos Mentőszolgálatot. Mint mondta, a soproni alapítvány tevékenysége kiváló példája a civil összefogásnak, amely mindnyájunk érdekét szolgálja.

Az ünnepségen Szabó László, egy kapuvári cég tulajdonosa kézi újraélesztést szolgáló berendezést adott át a soproni mentősöknek, elmondván: amerikai partnercége is ígérte, hogy jövőre segíti a soproni mentőállomás munkáját. 

Olvasóink írták

  • 2. avargapista 2009. december 23. 22:23
    „Kapuváron is elkelne ilyen felszerelés, de ...”
  • 1. egysoproni_ 2009. december 23. 18:57
    „Reméljük, hogy minél kevesebbszer kell használni a készüléket és nem azért mert már nincs mentség hanem mert amúgy sem lesz rá szükség.
    BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indiai kenderből egészítette ki a fizetését

14 tő, és több zacskó - az elsődleges megállapítások szerint - indiai kendert foglalt le kedden a… Tovább olvasom