Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Egymilliárdból elkészült az új Porpáczy-iskola Fertődön - fotók

Egymilliárdból elkészült az új Porpáczy-iskola Fertődön - fotók
Az iskola idei évnyitója az otthonra találás ünnepe is. Az épületben 10 tanterem, természettudományos szaktanterem és tornacsarnok is van.
- A kormány kiemelt beruházásaként megépült az intézmény új, korszerű iskolatömbje. Az egymilliárd forintos létesítmény hazai költségvetésből valósult meg – mondta a mai iskolaavatón Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
Egymilliárdból elkészült az új Porpáczy-iskola Fertődön. Fotók: Magasi Dávid

​A politikus kifejtette: a kormány célja a szakképzés színvonalának emelése, ezzel együtt a képzési helyszínek folyamatos modernizálása, hogy az ott tanulók munkaerőpiaci vagy továbbtanulási esélyei növekedjenek. 

Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott: „egy újonnan épített iskola több mint egy impozáns épület; ez a térség jövőjét is befolyásoló, meghatározó tényező". 

A Porpáczy-szakképző a Soproni Szakképzési Centrum tagintézményeként működik. A szakgimnáziumi magyar-osztrák pénzügyi-számviteli ügyintéző, illetve turisztikai szervező, értékesítő képzések mellett a palettán felnőttoktatás is szerepel. A centrum főigazgatója, Králik Tibor kiemelte, a Porpáczy-szakképző állandó megújulása mindig is a térség fejlődését szolgálta.      
   
Fotók: Magasi Dávid

A háromszázhúsz diákot oktató  intézmény igazgatója, Wellner Andrea a tanévnyitón hangsúlyozta: az iskola életében az idei évnyitó az otthonra találás ünnepe is.
2013 óta húzódott az iskola ügye
A Porpáczy-iskola korábban az Esterházy-kastélyban működött. A műemlékegyüttes rehabilitációja miatt 2013-ban kellett kiköltözniük. A 2013. júniusi, fertődi kihelyezett kormányülésen kaptak ígéretet arra, hogy új iskola épülhet számukra. Államtitkári nyilatkozat szólt arról 2014-ben, hogy a 2015/16-os tanévet már az új épületben kezdhetik a diákok, végül ez most valósult meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerj belépőt az eisenstadt-i Herbstgold fesztiválra!

Nyerj belépőt az eisenstadt-i Herbstgold fesztiválra!
Három szerencsés olvasónk is koncertezhet. Tovább olvasom